Aprīļa sākumā Transporta un sakaru institūtā (TSI) norisinājās tradicionālais konkurss "IT Ceļš", kura galvenais mērķis ir skolēnu un studentu iesaistīšana radošā darbā informācijas tehnoloģiju jomā un patstāvīga darba stimulēšana. Konkursa galvenie organizatori bija Rīgas 96. vidusskola un Transporta un sakaru institūts (TSI), atbalstītāji - Abc Idea, E-klase, Latvenergo un C T Co.

Lai arī konkurss ir jauns - tiek rīkots tikai kopš 2012. gada, partneru un dalībnieku interese ar katru gadu arvien pieaug. Par to liecina fakts, ka laika posmā no 2013. līdz 2015. gadam dalībnieku skaits ir pieaudzis vairāk nekā divas reizes!

Jauniešu darbi ietver tādas jomas kā programmnodrošinājuma un algoritmu izstrāde, WEB dizains un WEB mājas lapu izstrāde, multimediju tehnoloģijas.

Konkursa laikā jaunieši dalās savās idejās un pieredzē, kā arī veido neformālus radošos kolektīvus. Interesanti, ka konkursa dalībnieku vecums nav ierobežots, tādēļ piedalīties var pat pirmklasnieki (kopā ar skolotāju, protams). Šogad savus spēkus konkursā izmēģināja arī Rīgas 96. vidusskolas 4. klases skolnieks Nestors Starostins. Jaunais datoru entuziasts šāda veida konkursos piedalījies jau ne reizi vien. Pagājušajā gadā Nestors ir sasniedzis zināmus panākumus, starptautiskajā konkursā "Programmētāja skola" ieņemot 46. vietu.

Jāatzīmē, ka pēc zināšanu līmeņa daži skolēni veiksmīgi var sacensties ar vecāko kursu studentiem!

Kā norāda pasākuma organizatori, skolēnu interese par programmēšanu strauji pieaug, par ko liecina konkursa darbu augstais līmenis un dalībnieku skaita pieaugums nominācijā "Programmnodrošinājuma un algoritmu izstrāde". Jauniešus interesē arī datorspēles un sociālie tīkli.

Atmiņā vislabāk palikušie darbi ir Rīgas Valsts tehnikuma 3. kursa studentes Samantas Gavares veikums - uz Delphi platformas veidota spēle ar grafiskiem elementiem, Rīgas 96. vidusskolas 8. klases skolnieka Dmitrija Gorbenko darbs - savas operētājsistēmas izstrāde, profesionālās vidusskolas "Riman" 2. kursa studenta Aleksandra Derda darbs - samērā sarežģīta Flash animācijā veidota prezentācija par tīkliem, kā arī Rīgas 89. vidusskolas 11. klases skolnieka Aleksa Dimitrova veidotais CSS framework.

Skolēnu pieaugošā interese, protams, ir izaicinājums pašreizējai izglītības sistēmai un profesionālās sagatavotības līmenim. Mūsdienu pasaulē daudz ir atkarīgs no informācijas sistēmām, augsti tehnoloģiskiem risinājumiem un produktiem, līdz ar to ar katru dienu aizvien vairāk izjūtams kvalificētu darbinieku trūkums. Turklāt šādu speciālistu pieprasījums ir tik liels, ka darba devēji ļoti augstu vērtē viņu darbu.

Šeit ļoti nozīmīga loma ir nopietnai izglītībai, jo tā jau ir puse no ceļa. Viena no mācību iestādēm, kurā iespējams iegūt kvalitatīvu un nopietnu izglītību IT jomā, ir Transporta un sakaru institūts (TSI).

Institūta IT programmu kvalitāti nodrošina mūsdienīgs programmu saturs, sadarbība ar institūta partneriem - IT kompānijām, prakses un kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas, kā arī pasniedzēju ieinteresētība savā darbā.

Pasaulē, kas tik strauji attīstās, ir ļoti svarīgi iet kopsolī ar laiku un izvēlēties profesiju, kas ir pieprasīta ne tikai konkrētajā brīdī, bet ir arī nākotnes profesija!

Sīkāku informāciju par institūta studiju programmām un uzņemšanu studijām 2015./2016. mācību gadā jūs varat atrast institūta mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!