Foto: Svētās Sofijas Bērnu Hospis
Svētās Sofijas mobilais hospiss nesen atgriezās no Balviem. Šajā nelielajā Latgales pilsētiņā paliatīvās aprūpes brigāde apmeklēja dažas ģimenes, kur tiek audzināti bērni ar īpašām vajadzībām.

Šodien stāsts būs par vienpadsmitgadīgo Gabrielu Pūku, kura no bērnības ir piekalta pie gultas. Meitene piedzima ar dažādiem nopietniem nervu sistēmas traucējumiem, viņa cieš arī no bronhiālās astmas. Hospisa pārstāvji iepriekšējā apmeklējuma laikā atveda lietas bērna dzīves kvalitātes uzlabošanai: sāls lampu, lai atvieglotu elpošanu, un speciālu pretizgulējumu matraci.

Šoreiz svētās Sofijas hospiss ar sponsoru atbalstu uzdāvināja daudzbērnu ģimenei lielu televizoru un ērtu ietilpīgu ledusskapi, bet Gabrielai atsevišķi – personīgās higiēnas līdzekļus.

Hospisa brigādes apmeklējuma dienā Gabriela visu laiku gulēja, atpūšoties pēc krampju lēkmes. Rīgā rūpes par smagi slimiem bērniem bieži uzņemas paliatīvās aprūpes nodaļa, bet Balvos tāda dienesta vispār nav vietējās pašvaldības līdzekļu trūkuma dēļ. Meitene divreiz dienā ieņem dārgus medikamentus krampju sāpju noņemšanai. Mēnesī par tiem ir jāmaksā 150 eiro. Diemžēl šie medikamenti netiek iekļauti kompensējamo zāļu sarakstā. Gabrielai ir nepieciešami arī speciālie guļratiņi pastaigām, jo šobrīd esošie ir jau par mazu, bet komunikācija ar ārējo pasauli viņai sniedz lielu baudu.

Kopējā summa par medikamentiem un ratiņiem daudzbērnu ģimenei, kur tiek audzināti četri bērni, ir diezgan nopietna. Tāpēc mēs lūdzam Jūsu palīdzību. Nedaudz no katra – un savāksim!

Protams, runa nav par Gabrielas izārstēšanos, bet atvieglot viņas dzīvi ir iespējams, un tas ir jādara!

Piezvanot uz tālruni 90006788, Jūs ziedosiet Gabrielai 1,42 eiro. Piezvanot uz tālruni 90006566, Jūs ziedosiet lielāku summu – 4,27 eiro. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk norādītajiem kontiem, ar norādi "Gabriela Pūka":

Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis Sabiedriskais Fonds, reģ. Nr. 40008218337

NORDEA
Konts: LV64NDEA0000084106742
CITADELE
Konts: LV56PARX0017233400001
Swedbank
Konts: LV36HABA0551043256713

Paldies visiem ziedotājiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!