Gribi nopelnīt 50000?
Tieši tik daudz saņem jauns inženieris ar angļu Universitātes diplomu! Sakarā ar iestāšanos Eiropas Savienībā mūsu valsts jaunatne var mācīties prestižajās Rietumu mācību iestādēs bez maksas vai ar lielām atlaidēm, tagad jau daudzi Latvijas iedzīvotāji iegūst izglītību Rietumos.

Uz doto momentu ir strauji palielinājusies interese ne tikai par Lielbritānijas Universitātēm, bet arī par koledžām. Anglijā tāpat kā Latvijā darbojās centralizēto eksāmenu sistēma, tāpēc universitātes uzņem studentus, vadoties no skolas eksāmenu rezultātiem. Tomēr Lielbritānijas un Latvijas skolas ir ļoti atšķirīgas: mēs mācamies 12 gadus, angļi -13. Latvijas skolu vecākajās klasēs pasniedz desmit priekšmetus, angļiem ir šaura specializācija- 3- 4 priekšmeti. Tāpēc daudzās Lielbritānijas augstskolās uz mūsu diplomiem raugās ar neuzticību. Ar Lielbritānijā saņemtajiem diplomiem studentus no citām Eiropas Savienības valstīm uzņem bez problēmām!

Bet tomēr ir vairākas Lielbritānijas augstskolas, kuras sadarbojās jau ne pirmo gadu ar ERGO, labprāt pieņem Latvijas audzēkņus ar Latvijas diplomiem visās specialitātēs - no dizaina un arhitektūras līdz inženieru zinātnēm. Tās ir universitātēs Bradford, Luton, Middlesex, Central Lancashire, York St.John, Brunel, Newcastle; Koledžas: Oxford un Cambridge, kā arī slavens Bellerbys College, kurš sagatavo iestājeksāmeniem pašās prestižākajās universitātēs. Tā piemēram, pagājušajā gadā 12 Latvijas studenti iestājās Lielbritānijas Ekonomikas skolā. Starp citu, pati populārākā un augsti apmaksātā specialitāte Eiropā- inženieru; inženieru fakultātes absolventi uzreiz saņem algu 50000 Anglijas mārciņu gadā!

Mūsu jaunatne brauc prom ne tikai lai aizķertos Rietumos un saņemtu vairāk iespēju karjerai, ne tikai tāpēc, ka tur lielākas algas nekā Latvijā. Dažas specialitātes ko piedāvā angļu skotu vai dāņu augstskolas, Latvijas augstskolās vienkārši nav! Piemēram, medicīnas iekārtu dizains vai automobiļu būvniecības dizains. Tehnisko iekārtu laboratorijas Rietumu universitātēs - 21.gs. līmenī! Visas augstskolas sacenšas savā starpā par procentuālo absolventu darbā iekārtošanu. Tas ir atsevišķs reitings. Bet mūsu augstskolas tādus datus nesniedz.

Jaunajā mācību gadā britu valsts universitātes ievieš jaunu apmaksas sistēmu: mācības bakalaura programmā trīs gadu garumā - 3000 mārciņu gadā. Kaut gan, ja students nevar vai negrib maksāt, viņu kreditēs valsts (tajā skaitā arī latviešu jaunatni), un atdot naudu var pēc mācību beigām - kad alga būs augstāka par 15000 mārciņām gadā.

Savukārt gleznainajā Skotijā augstākā izglītība - pilnībā bezmaksas, gan priekš vietējiem iedzīvotājiem, gan priekš ES valstu iedzīvotājiem. Specialitātes tiek piedāvātas dažādas, tajā skaitā arī tādas, kā medicīna un arhitektūra. Šogad mācību centrs ERGO sāka sadarboties ar Dānijas valsts koledžām – Academy of Professional Higher Education. Pēc pirmās pakāpes bezmaksas apmācības saņemšanas angļu valodā Akadēmijas koledžās, var turpināt izglītību vietējās universitātēs.

Protams, dzīves vietu un ēšanu visās valstīs apmaksā students pats. Anglijā istaba studentu kopmītnēs maksā apmēram 60 mārciņas nedēļā. Dzīvošana koledžās – apmēram 3 tūkstošus mārciņu gadā, ieskaitot arī ēšanu. ERGO partneri Anglijā – University of Luton (www.luton.ac.uk) un University of Bradford (www.brad.ac.uk ) – piedāvā Latvijas studentiem materiālo palīdzību - 700 mārciņas gadā. Skotijā un Dānijā cenas ir draudzīgākas : maksa par dzīves vietu Dānijā ir 270 eiro mēnesī.

Jums ir jāizvēlas Universitāte? Mēs piedāvājam visu nepieciešamo informāciju un palīdzēsim ātri noformēt dokumentus.

Aicinām visus 2.-6. martā pie mūsu stenda ERGO/LUTON izstādē “Skola 2006”, kur jūs gaidā University of Luton pasniedzēji un studenti, ka arī 5.martā 13.00 (LU, Raiņa bulv.19, audit.264) notiks universitātes prezentācija un tie, kas vēlēsies, varēs pārbaudīt savas angļu valodas zināšanas, izpildot TELAS testu (maksa - 35 Ls), kuru University of Luton uzskata par IELTS un TOEFL alternatīvu.

ERGO mācību centrs tika dibināts 1991. gadā. Šodien tā ir kompānija, kas piedāvā plašu pakalpojumu klāstu ārzemju studiju programmām:

Valsts un privāta vidēja izglītība
Svešvalodu kursi
Vasaras nometnes bērniem
Universitātes vasaras skolas
Sagatavošanās universitātei
Augstākā izglītība
Studentu apmaiņu programmas

Sīkāka informācija par programmām ERGO ofisā: Arhitektu 1 -111 vai pa tālr.: 7227300, 6484314, ergo@mailbox.riga.lv, www.ergoeducation.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!