22. septembrī viesnīcas Reval Hotel Latvija konferenču centrā plkst. 18.00notiks tikšanās ar "Hotel Institute Montreux" HIM, vienas no vadošajām Šveices augstskolām viesnīcu vadībā, pārstāvi Sandru MsCallum kundzi. Viņa ieradīsies Rīgā, lai pastāstītu par dzīvi un mācībām Šveicē. Mācības prestižajā HIM universitātē paver ceļu uz karjeras virsotnēm vienā no perspektīvākajām nozarēm. Pēc Tūrisma Starptautiskās Padomes prognozēm viesmīlības industrija, kas apvieno viesnīcu, restorānu un tūrisma biznesu, līdz 2020.gadam būs palielinājusies 3 reizes. Katru dienu tūristi tērēs līdz pat 5 miljardiem dolāru dienā. Tas nozīmē, ka pieprasījums pēc kvalificētiem speciālistiem tikai augs.

PĒC DIPLOMA UZ
HOTEL INSTITUTE MONTREUX
(HIM)

Pēc 2 gadu mācībām studenti saņem savu pirmo profesionālo diplomu Beit pabeidzot trešo kursu, viņiem tiek izdoti uzreiz divi diplomi: Šveices diploms par pabeigtu ausgtāko izglītību Swiss Higher Diploma in Hotel Management un Amerikas bakalaura diploms Northwood University (USA) divos virzienos Dual BBA Degree in Business Management and Hotel, Restaurant and Resort Management.

HIM piedāvā 1 gada laikā pabeigt maģistrantūru vai pēcdiploma programmu, kas ir īpaši populāra to cilvēku vidū, kam jau ir augstākā izglītība citā sfērā, un kuri vēlas mainīt profesiju, vai arī to, kas jau strādā viesmīlības sfērā, bet kuriem nav specializētas izglītības.

APMAKSĀTA PRAKSE

HIM mācību programmā ir iekļauta ikgadēja apmaksāta prakse, kas ilgst 4-6 mēnešus. Pirmajā gadā tā ir obligāta, un to organizē pati augstskola, piedāvājot studentiem darbu Šveices viesnīcās un restorānos. Studenti slēdz darba līgumu ar darba devēju. Aptuvenā darba alga prakses laikā ir 2 – 2,5 tūkstoši Šveices franku. Pēc prakses students saņem rekomendācijas vēstuli.

MĀCĪBAS

Mācības HIM notiek angļu valodā un sastāv no diviem principiāliem moduļiem. Pirmkārt, tie ir praktiskie priekšmeti, kā, piemēram, servisa standartu apgūšana un recepcijas pakalpojumu menedžments. Ar viesmīlību saistītos priekšmetus māca pasniedzēji no Šveices. Bet otra moduļa priekšmetus, tādus, kā menedžmentu un mārketingu, pasniedz arī profesori no ASV. Teorētisko priekšmetu sarakstā ietilpst menedžments, mārketings, grāmatvedības pamati un finansu atskaites.

Mācības HIM var sākt 2 reizes gadā: septembrī un februārī.

DZĪVOŠANA

Hotel Institute Montreux atrodas Ženēvas ezera krastā bijušās 5-zvaigžņu viesnīcas "Eiropa" mājā. Studenti dzīvo komfortablās dažādu kategoriju istabās. Tie, kas izvēlas Deluxe klases istabas, izbauda skaistu skatu ar Ženēvas ezeru un Alpiem.

IESTĀŠANĀS

Lai iestātos HIM, ir nepieciešams vidusskolas atestāts un dokuments, kas apliecina angļu valodas zināšanas. Tas var būt vai nu IELTS sertifikāts (vismaz 5.5 balles) vai HIM angļu valodas tests, kuru var aizpildīt arī mūsu informatīvajā centrā Rīgā, Ģertrūdes ielā 33/35 vai Ventspilī, Kuldīgas ielā 17.

Seminārs ar Hotel Institute Montreux pārstāvi Sandru McCallum kundzi notiks 22.septembrī viesnīcas Reval Hotel Latvija konferenču centrā Rīgā, Elizabetes ielā 55. Pieteikšanās pa tel. 7311610, 7314614 vai info@balticcouncil.org. Vietu skaits ierobežots.

Baltic Council for International Education sadarbībā ar izglītības aģentūru MERIDIAN GROUP

  • www.balticcouncil.org
  • www.meridian.lv.
  • Uzziniet vairāk par mācībām Anglijā, Vācijā, Francijā, ASV, Spānijā, Itālijā, Dānijā, Īrijā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Svešvalodu kursi, kā arī vidējā, speciālā un augstākā izglītība. Bezmaksas konsultācijas, katalogi un bukleti.

  • Rīgā, Ģertrūdes 33/35
  • tel. 7311610, 7314614, 7317626
  • fakss: 7317628
  • info@meridian.lv">
  • Ventspilī, Kuldīgas 17
  • Tel. 36 07869, 36 07870, 36 26207
  • Fakss: 36 26817
  • Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!