Latvijas kompānija SIA Parking Serviss ir sākusi piedāvāt ilgtermiņa autostāvvietas ParkandFly Riga pakalpojumus. Tā izveidota pēc ASV un Rietumeiropas valstīs plaši izplatītās ParkandFly idejas, kas paredz ērtu automašīnas novietošanu un nokļūšanu lidostā, turklāt par izdevīgiem tarifiem. Jaunā tipa autostāvvieta atrodas šosejas labajā pusē virzienā uz lidostas terminālu pie aviokompānijas LatCharter biroja ēkas.
„Braukt uz lidostu ar sabiedrisko transportu, protams, nav sevišķi ērti. Jaunā autostāvvieta sniegs papildu ērtības. Svarīgi, lai ikvienam cilvēkam, kurš kavē savu reisu un atstāj mašīnu stāvvietā, nebūtu jāgaida vairāk par dažām minūtēm, līdz viņam atbrauks pakaļ," izteicās Latvijas tūrisma aģentu asociācijas prezidente Kitija Gitendorfa. Pasažieriem, kuri izmantos jauno ParkandFly autostāvvietu, nav jāgaida vai jāiet kājām - starp autostāvvietu un pasažieru staciju ar dažu minūšu intervālu kursē īpaši 9-vietīgi bezmaksas mikroautobusi. Pasažieriem, kuri atgriežas no atvaļinājuma vai biznesa brauciena, atkarībā no pasažieru skaita tiek rezervēti viens vai vairāki šādi busiņi. Kompānija nodrošina nepārtrauktu pārvadāšanu jebkuram klientu skaitam, drīzumā tūristu vajadzībām papildu mikroautobusiem sāks kursēt arī 40-vietīgs autobuss.

Lidostas Rīga pasažieru ērtībai rezervēt vietu stāvvietā un apmaksāt šo pakalpojumu var gan mājas lapā www.parkandfly.lv, gan zvanot pa tālruņiem (+371) 2009 3232 un
6745 6724. Pakalpojuma cena te ir izdevīgāka nekā citur - līdz 10 diennaktīm 2,50 latu par diennakti, turklāt stāvvietas apmaksas summa samazinās ar katru nākamo dekādi. Sākot no 31. dienas - 1,75 lati par diennakti. Šāda elastīga tarifu sistēma ir pievilcīga arī autovadītājiem, kuri augsto cenu dēļ neizmantoja savu automašīnu.

Pēc statistikas datiem, tikai katrs 35. pasažieris, kurš izlido no Rīgas lidostas, līdz terminālim atbrauc ar savu automašīnu un līdz atgriešanās brīdim atstāj to maksas autostāvvietā - un tas ir viens no sliktākajiem rādītājiem starp ES valstu lidostām. Tas lielā mērā saistīts ar līdz šim problemātisko automašīnu novietošanu lidostā Rīga, jo īpaši svētku dienās, kad stāvvietā brīvu vietu praktiski nebija. Vasaras atvaļinājumu un ziemas brīvdienu laikā autostāvvietas P2 un P3 (kopumā tikai 700 vietas) ir pārpildītas. Saskaņā ar lielākā Latvijas gaisa satiksmes termināļa attīstības plāniem, tikai līdz 2012. gadam tiks ierīkotas 9100 mašīnu stāvvietas, tādēļ pagaidām ir būtisks autostāvvietu trūkums, bet esošajās stāvvietās ir samērā augsti tarifi. Decembrī stāvvietu jaudu palielināja vēl viena iespēja - autostavvieta ParkandFly, kurā ir 200 vietu.

Saskaņā ar kompānijas SIA Parking Serviss plāniem, nākamā gada pavasarī autostāvvieta tiks paplašināta līdz 400 vietām, bet 2009. gada rudenī tur jau varēs novietot 600 automašīnas. Nākotnē autostāvvietas klientiem būs pieejams arī automazgāšanas serviss un tiks piedāvāti mašīnas salona tīrīšanas pakalpojumi.

Tā kā vietu skaits autostāvvietā ir ierobežots, aicinām to rezervēt jau iepriekš, īpaši sākoties Ziemassvētku laikam, kad brīvo vietu skaits strauji sarūk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!