Foto: Publicitātes foto
Jaunie "iPad" un "iPad Pro" planšetdatori jau nonākuši pārdošanā Latvijā – šīs jaunās paaudzes ierīces raksturo lielāka jauda un produktivitāte. Jauna ekrāna tehnoloģija, uzlabotas kameras un ātrāka savienojamība ļauj strādāt, spēlēt vai mācīties no jebkuras vietas.

Uzlabota dizaina "iPad"

"iPad" ir pilnībā modernizēts – planšetdators tagad ir intuitīvāks nekā jebkad agrāk un piedāvā lietotājiem ļoti daudz funkciju. Tā korpuss ir pievilcīgs un krāsains, pieejams zilā, rozā, sudraba un dzeltenā krāsā. "Touch ID" pirkstu nospiedumu skeneris ir pārvietots – tagad tas ir integrēts ieslēgšanas pogā un ļauj bez problēmām pieslēgties lietotnēm vai norēķināties ar "Apple Pay".

10,9 collu "Liquid Retina" displejs un tā šaurāka apmale atbrīvo vēl vairāk vietas lietotnēm un spēlēm. 2360x1640 pikseļu izšķirtspēja, 500 nit spilgtums un "True Tone" tehnoloģija automātiski pielāgo ekrāna asumu un krāsas apkārtējam apgaismojumam, lai nodrošinātu maksimālu komfortu jebkurā apgaismojumā.

Jaudīgs procesors un ātrāks savienojums

"A14 Bionic" procesors ar 16 kodolu "Neural Engine" nodrošina augstākā līmeņa mašīnmācīšanās iespējas un par 20% lielāku jaudu jebkurai darbībai – gan rediģējot 4K video, gan spēlējot augstas kvalitātes grafiskās spēles. Pateicoties akumulatora darbības ilgumam visas dienas garumā, jūs varēsiet to visu darīt bez pārtraukumiem.

Jaunais "iPad" atbalsta Wi-Fi 6 un nodrošina par 30% ātrāku savienojumu. Vēl lielāku mobilitāti un brīvību nodrošina "iPad" un "iPad Pro" modeļi ar SIM karti un mobilajiem datiem. Izvēloties atbilstošu mobilo sakaru operatora piedāvājumu, jūs varat brīvi lietot planšetdatoru arī tad, ja jums nav Wi-Fi piekļuves. Lietotājiem tiek piedāvāta arī 5G piekļuve, kas planšetdatoram ļauj sasniegt maksimālo ātrumu līdz 3,5 Gbps ideālos apstākļos.

"iPad" sniedz brīvību mācīties, strādāt vai izklaidēties no jebkuras vietas – ierīces mobilitāte ļauj lietotājiem veikt visus nepieciešamos uzdevumus ceļojuma laikā, komandējumos vai lekcijās. Planšetdatoru ir ērti lietot arī mājās – varat klausīties podkāstus, spēlēt augstas kvalitātes grafiskās spēles, zīmēt vai vienkārši sērfot internetā. Izmantojot jaunāko "iPad" vai "iPad Pro" planšetdatoru, trīs mēnešus bez maksas varat skatīties filmas un citu video saturu "Apple TV+" lietotnē.

Uzlabota video un audio pieredze

Viens no būtiskākajiem "iPad" jauninājumiem ir priekšējās kameras atrašanās vietas maiņa. Pirmo reizi kamera ir izvietota ekrāna vertikālās joslas labajā pusē. Līdz ar šīm izmaiņām pievienoties virtuālām sanāksmēm vai veikt videozvanus ir vēl ērtāk. Atjauninātie "iPad" un "iPad Pro" ir aprīkoti ar "Ultra Wide" priekšējo kameru ar 12 MP sensoru un 122 grādu redzamības lauku. Tā atbalsta "Center Stage" funkciju, kas automātiski pagriež un pietuvina attēlu tā, lai tas būtu kadra centrā. Uzlabotā 12 MP platleņķa aizmugurējā kamera nodrošina augstas izšķirtspējas fotogrāfijas un detalizētus 4K video.

Jaunākajā planšetdatorā varat ierakstīt un rediģēt audio, izmantojot augstas kvalitātes iebūvētos mikrofonus un divus skaļruņus. Divi mikrofoni ir izstrādāti tā, lai tie sadarbotos ar kamerām, uztvertu skaņu no tām un samazinātu traucējošo fona troksni. Šie uzlabojumi ļaus lietotājiem veidot podkāstus, mūziku vai citus radošus projektus.

Pirmo reizi "iPad" planšetdatorā ir ieviests USB-C savienotājs, kas atvieglo dažādu piederumu pieslēgšanu. "Apple Pencil" palīdzēs veidot piezīmes, zīmēt un veikt atzīmes dokumentus. Īpaši jaunajam "iPad" izstrādātā "Magic Keyboard Folio" tastatūra sniedz neticamu rakstīšanas pieredzi – 14 funkcionālo taustiņu rinda vēl vairāk atvieglo ikdienas uzdevumu veikšanu. Universālais divdaļīgais dizains sastāv no aizsargvāciņa un noņemamas tastatūras, kas ar magnētu ir savienota ar "Smart Connector" planšetdatora savienotāju, lai nodrošinātu strāvas un datu pārraidi.

"iPadOS 16" un produktivitātes funkcijas

Atjauninātā, ļoti intuitīvā "iPadOS 16" operētājsistēma ar uzlabotām produktivitātes un sadarbības funkcijām palīdz pilnībā atraisīt "iPad" un "iPad Pro" ierīču funkcionalitāti. Planšetdatori ir aprīkoti ar jaunām "Messages" funkcijām, līdz šim neredzētiem "Safari" un "Mail rīkiem", produktivitātes aplikāciju "Freeform" un virtuālo "iCloud Shared Photo Library" fotoalbumu.

Jaunās "iPadOS 16" produktivitātes funkcijas ļauj paveikt vairāk nekā jebkad iepriekš. Šī gada jaunums ir "iPad Pro Stage Manager", kas automātiski sakārto lietotnes un logus, lai jūs varētu ātri un ērti pārvietoties starp dažādiem uzdevumiem. "App Store" ir pieejams vairāk nekā miljons īpaši "iPad" un "iPad Pro" ierīcēm izstrādātu lietotņu.

Izrāviens M2 mikroshēmas veiktspējas ziņā

Šogad ieviesti atjaunināti divu izmēru planšetdatori – 11 collu un 12,9 collu "iPad Pro". Šo ierīču dizains ir palicis nemainīgs, taču īpaša uzmanība pievērsta tehniskajiem uzlabojumiem. Jaunākās paaudzes M2 mikroshēma ar 8 kodolu CPU "iPad Pro" planšetdatoriem nodrošina līdz pat 15% lielāku procesora jaudu, savukārt 10 kodolu GPU nodrošina līdz pat 35% lielāku grafikas kartes jaudu. Pateicoties "Neural Engine" funkcijai, kas tagad ir ātrāka par 40%, tiek paātrināta mašīnmācīšanās, ļaujot M2 sniegt vēl nebijušas iespējas "iPad Pro".

M2 jauda apvienojumā ar uzlabotajām kamerām ļauj lietotājiem pirmo reizi uzņemt attēlus profesionāļiem paredzētajā ProRes formātā un līdz pat trīs reizēm ātrāk pārkodēt uzņemto materiālu.

Jaunās mikroshēmas atbalsts Wi-Fi 6E tehnoloģijai garantē lejupielādes ātrumu līdz 2,4 Gbps, kas ļauj vēl ātrāk pārsūtīt fotogrāfijas vai lielus video failus. Mobilo planšetdatoru modeļiem ar 5G ir atbalsta tīkls visā pasaulē, tāpēc svarīgākos uzdevumus varēsiet veikt no jebkuras vietas.

Īpaši spilgts displejs un inovatīvi piederumi

11 collu "iPad Pro Liquid Retina" un 12,9 collu "Liquid Retina XDR" displejiem ir tādas modernas tehnoloģijas kā "True Tone" un "ProMotion". Lielākā planšetdatora "Liquid Retina XDR" displejs reālistiski ataino visas detaļas un ir lieliski piemērots HDR fotoattēlu un video skatīšanai vai rediģēšanai. Atjauninātās tehnoloģijas normālais spilgtums ir 1 000 nitu un tas var sasniegt pat 1 600 nitu. Lai nodrošinātu satriecošu skatīšanās pieredzi, zem displeja ir integrēta Mini-LED matrica.

Jaunākās paaudzes "iPad Pro" planšetdatori ar papildu piederumiem ir neaizstājams palīgrīks darbā un mācībās. Jaunākā "Apple Pencil Hover" funkcija izceļas ar vēl nebijušu inovāciju – turpmāk displejs spēs noteikt zīmuļa galu no 12 mm attāluma. Tas ļaus precīzāk rakstīt, zīmēt vai skicēt uz planšetdatora. "Magic Keyboard" raksturo īpaši ātra reakcija, rakstot, un tajā ir iebūvēts speciāls skārienjutīgais paliktnis, kas nodrošina vēl vieglāku lietošanu.

"Apple" un vides aizsardzība

"Apple" pievērš lielu uzmanību videi. Uzņēmums uzņemas atbildību par savu ierīču ekoloģisko ietekmi visā to dzīves cikla laikā. Ilgtermiņā uzņēmums dara visu iespējamo, lai visos produktos un iepakojumos izmantotu 100% pārstrādātus un atjaunojamus materiālus. "Apple" ir izvirzījusi mērķi līdz 2030. gadam sasniegt oglekļa (CO2) neitrālu līmeni un ražot savus produktus, neizmantojot Zemes resursus. "iPad" un "iPad Pro" ir izstrādāti ar mērķi panākt minimālu ietekmi uz vidi, pirmo reizi izmantojot 100% pārstrādātu zeltu un alumīniju, un neizmantojot iepakojumā plastmasu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!