Foto: Publicitātes foto
Visu laiku jaudīgākais "MacBook Pro" – tagad arī LatvijāŠodien Latvijā sākās jauno "MacBook Pro" klēpjdatoru oficiālā pārdošana. Uzlabots dizains, ilgs baterijas darbības laiks un ārkārtīgi jaudīgs procesors pacels profesionālismu un produktivitāti vēl nebijušos augstumos.

Andrejs Mihailovs, sertificēts "Apple" sistēmu inženieris, stāsta par jaunajiem 14 un 16 collu "MacBook Pro" modeļiem un visām to inovācijām.

Radīts profesionālām vajadzībām, bet piemērots ikvienam

Jaunais "MacBook Pro" ļaus izbaudīt produktivitāti, kas izmainīs jūsu ikdienu, atvērs vēl plašākas iespējas kvalitatīvam darbam, neatkarīgi no tā, vai jūs strādājat birojā vai no mājām. Ar savu pārsteidzošo jaudīgumu, tas ir klēpjdators, kas atbilst visām cilvēku vajadzībām, kas strādā, mācās vai rada.

Katru no šiem modeļiem var konfigurēt, izmantojot profesionāli radītos jaunos M1 Pro un M1 Max čipus. Pēdējais ne tikai atver jaunas iespējas efektīvākam darbam, bet nodrošina arī īpaši ilgu baterijas darbības laiku. 14 collu "MacBook Pro" modelis darbojas līdz 17 stundām pēc uzlādes, savukārt 16 collu modelis – līdz pat 21 stundai.

Pirmo reizi vēsturē "Apple" savā klēpjdatorā ieviesa "sistēmu uz čipa", lai pat visambiciozākos projektus varētu pārvaldīt viegli, ātri un ērti. To arī nodrošina jaudīgais 10 kodolu centrālais procesors (CPU), 32 kodolu grafiskais procesors (GPU) un 16 kodolu "Neural Engine" čips.

Datorā ir iebūvēti vēl vairāk portu, kas atļaus izdarīt vēl vairāk: trīs "Thunderbolt 4" porti, HDMI ports, SDXC karšu lasītājs, austiņu ieeja, "MagSafe" 3 ports.

"MacBook Pro" ir jaudīgs, spējīgs un aprīkots ar visu, kas var būt nepieciešams, lai strādātu augstākā līmenī. Visas vajadzīgās programmas kā "Pages", "Numbers", "Keynote" jau ir uzstādītas, kas palīdzēs uzlabot darba produktivitāti un radošumu. "MacBook Pro" ir arī savietojams ar "Microsoft 365", "Adobe Creative Cloud" un citām lietotnēm, kas ir noderīgas darbam lietišķajā vidē.

Jaunais "MacBook Pro" ir īpaši viegli lietojams pat tiem, kas iepriekš nav saskārušies ar "Mac" datoriem. Dators ir aprīkots ar visām nepieciešamajām programmām, kuras var sākt lietot uzreiz, un ātri piekļūt visām vajadzīgajām kontroles funkcijām. Turklāt pastāvīgi, bez maksas, automātiski un regulāri programmatūras atjaunojumi nodrošina vēl plūstošāku darbu.

Papildus jaunā "MacBook Pro" neticamajam ātrumam un jaudai, tas izceļas arī ar iebūvēto "Liquid Retina" XDR displeju, labāko kameras un audio kvalitāti, kāda jebkad bijusi sasniegta "MacBook" klēpjdatoros.

Lieli projekti to nepalēnina

Pirmo reizi "MacBook Pro" modelim ir uzlabota videoatskaņošanas tehnoloģija "ProMotion", ko parasti izmanto uz "iPhone" un "iPad" ierīcēm. 120 Hz atsvaidzes intensitātes rādītājs un "Liquid Retina" displejs padara ekrānu vēl spilgtāku, vienveidīgāku un baudāmāku nekā jebkad iepriekš. Šī tehnoloģija pielāgo kustību uz ekrāna no tīmekļa pārlūkošanas līdz augstas izšķirtspējas datorspēlēm un tajā pašā laikā samazina enerģijas patēriņu.

Strādājot ar datoru, ir būtiski, lai lielā darba plūsma un enerģija, kas nepieciešama, lai atvērtu dažādas programmas, neietekmē datora darbības ātrumu. Jaunais "MacBook Pro" piedāvā iebūvētu ultra ātru SSD krātuvi ar līdz pat 8TB ietilpību, kas acumirklī atver programmas un dokumentus. Tas atļauj atvērt 8K izšķirtspējas video vai saglabāt simtiem tūkstošu RAW fotogrāfijas vienlaicīgi.

Gudrā datorā iebūvētā dzesēšanas sistēma sniedz par 50% lielāku gaisa piekļuvi pat pie ventilatora zemākajiem ātrumiem. Tas ļauj ierīcei strādāt klusi, pat, ja tā vienlaikus veic daudz sarežģītu uzdevumu.

Attēlu kvalitāte – no spilgtiem zvaniem līdz kinoteātra efektam datorā

Jaunais "MacBook Pro" piedāvā augstas kvalitātes 1080p Face Time HD kameru konferences zvaniem ar kolēģiem, klientiem, partneriem, vai ikdienas videozvaniem ar ģimeni, draugiem un tuvajiem. Uzlabotais videosignāla procesors piešķir zvaniem īpašu dzidrumu un spilgtumu. Tajā pašā laikā jaunās paaudzes WiFi 6 tehnoloģija nodrošina ātru savienojamību.

Vēl viena funkcionalitāte – kvalitatīva skaņa, kura ir ļoti svarīga attālinātai dzīvošanai un darbam. Jūs varēsiet izvairīties arī no nevajadzīgiem traucējumiem – īpaši izkārtoti pa trīs audiostudijas kvalitātes mikrofoni koncentrēsies uz jūsu balsi, nevis uz apkārtējām skaņām. Tādējādi, trokšņu līmenis ir par 60% zemāks.

Jaunais dators piedāvā arī sešu skaļruņu audiosistēmu. Tas ļauj projicēt skaidrāku skaņu, aizpildot 80% no telpas, kamēr īpaši skaļruņi mazina zemās frekvences vibrācijas. "Dolby Atmos Surround" skaņu tehnoloģija ļaus jums izbaudīt 3D skaņu, klausoties mūziku vai skatoties filmu.

Apvienojot šīs iespējas ar "Liquid Retina" XDR ekrānu, "MacBook Pro" var burtiski pārvērsties par pārnēsājamu kinoteātri.

"Apple" ekosistēma taupa laiku

Lietotāji ir neskaitāmas reizes redzējuši, cik viegli ir savstarpēji savienot visas "Apple" ierīces vienotā ekosistēmā. Jaunais "MacBook Pro" šajā ziņā nav izņēmums.

"Apple" ekosistēma ļauj jums atbildēt uz ziņu, kad to esat izlasījis "Apple" pulkstenī, izmantojot "MacBook Pro" datoru. Strādājot ar datoru, jūs tam varat pievienot "iPad" kā papildu ekrānu, un, ja jūs pierakstāt svarīgu informāciju sava "iPhone" tālruņa piezīmēs, jūs tās varat apskatīt un labot, kad būsiet atgriezies pie sava datora.

Ar "Apple" ierīču ekosistēmu jūs nekad nepalaidīsiet garām svarīgu informāciju. Visas jūsu "iPhone" tālrunī redzamās ziņas tiks parādītas arī uz jūsu "MacBook" datora. Pateicoties tam, jūs varēsiet sazināties ar saviem mīļajiem, kolēģiem, partneriem no jebkuras ierīces un jums visērtākajā veidā.

Īpaša uzmanība drošībai

"Apple" pievērš īpašu uzmanību drošībai un privātumam un pastāvīgi meklē jaunus risinājumus, lai vēl labāk aizsargātu savu lietotāju datus.

M1 čips un viena no pasaulē visattīstītākajām datoru operētājsistēmām – "macOS Monterey" – nodrošina jebkura "Mac" datora drošību. Mac ir iebūvējis aizsardzību pret ļaunprogrammatūrām un vīrusiem, un tas sniedz lietotājam brīvību izvēlēties, ar kādu informāciju un kādā veidā dalīties.

"FileVault" pat šifrē visu sistēmu lielākai drošībai. Tāpēc, lai ko jūs arī darītu, "Mac" palīdz saglabāt jūsu personīgo informāciju drošībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!