Foto: Publicitātes foto
Loterijas “Sporto visi” izlozē 16. oktobrī tika gūts pirmais lielais laimests – 5000 eiro. Pirmais interaktīvās izlozes ar geotārgetinga (jeb ģeogrāfiskās atrašanās vietas) principu laimējušais punkts kartē atrodas Ventspils novada Užavā, un šīs biļetes īpašnieks saņems laimestu 5000 eiro apmērā, no kura netiks ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Pie mazākiem laimestiem no 5 līdz 500 eiro tikuši arī citi biļešu īpašnieki, kuru izvēlētie punkti kartē atrodas laimētāja tuvumā. Laimīgā skola, kas piedalās Latvijas Olimpiskās komitejas projektā “Sporto visa klase”, izrādījās V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola. Arī šī skola saņems 5000 eiro sporta dzīves uzlabošanai.

Kā piedalīties loterijā "Sporto visi"?

Piedalīties jaunajā interaktīvajā izlozē "Sporto visi" ir ļoti vienkārši, vien jāatver www.latloto.lv un ar dažiem datorpeles klikšķiem vai pirksta pieskārieniem tālrunī jāreģistrējas izlozei!

Loteriju var spēlēt tikai internetā, tāpēc pirmais solis – datorā, planšetē vai viedtālrunī jāatver interneta vietne www.latloto.lv. Reģistrētajiem lietotājiem jāielogojas savā spēles kontā, savukārt tiem, kam sava konta vēl nav, tas ir jāizveido, sekojot norādēm.

Nākamais solis – spied "Spēlēt" uz ekrānā redzamās "Sporto visi" loterijas izvēlnes. Atvērsies digitāla Latvijas karte, kuru var tuvināt vai attālināt ar datorpeles palīdzību, ja izmanto datoru, vai ar pirkstu pieskārienu, ja lieto planšeti vai viedtālruni.

Tālāk ir jāizvēlas kartē viens ģeogrāfiskais punkts – to var darīt uz labu laimi, ieklikšķinot jebkurā vietā kartē, vai izvēlēties savu mājvietu, stadionu, mežu, parku, ezeru vai jebkuru citu ģeogrāfisku vietu. Tāpat vari noteikt savu atrašanās punktu kartē konkrētajā brīdī un piedalīties spēlē ar to, vai arī meklētāja lauciņā ierakstīt konkrētu adresi.

Sistēma šo kartē atzīmēto vietu pārvērtīs ģeogrāfisko koordināšu punktā un izveidos elektroniska formāta biļeti. Vienā biļetē var reģistrēt vienu koordinātu jeb ģeogrāfisko punktu, bet ir iespējams iegādāties vairākas biļetes, attiecīgi reģistrējot vairākus punktus.

Izvēlēto punktu ir iespējams arī abonēt – tas ir ērtākais veids, kā piedalīties loterijā "Sporto visi" katru nedēļu.

Visbeidzot atliek veikt apmaksu 3 eiro apmērā, un viss – reģistrācija izlozei ir veikta!

Kad notiek izloze un kādi ir laimesti?

Katra reģistrētā biļete piedalīsies uzreiz divās tuvākās nedēļas izlozēs: vienā tuvākajā pēc biļetes iegādes "Lielajā izlozē" sestdienā un vienā tuvākajā "Trešdienas izlozē". "Lielās izlozes" notiks katru sestdienu plkst. 13:00, bet "Trešdienu izlozes" – trešdienās plkst. 13:00. Izlozes rezultāti būs pieejami uzreiz pēc izlozes Latvijas Loto mājaslapā. Informācija par izložu rezultātiem tiks pārraidīta "SuperBingo" TV pārraižu laikā katru svētdienu.

No visām uz izlozi reģistrētajām biļetēm pēc nejaušības principa tiks izlozēts viens biļetes unikālais numurs – šī biļete kļūst par izlozes galvenā laimesta ieguvēju. Pārējie laimesti tiek noteikti, mērot attālumu no galvenā laimesta biļetē reģistrētā punkta.

"Trešdienas izlozes" galvenais laimests ir 500 eiro, bet ir iespējams gūt arī vairākus 50 un 5 eiro vērtus laimestus, savukārt "Lielajā izlozē" sestdien ir pat piecas laimestu grupas: galvenais laimests 5000 eiro apmērā, kā arī vairāki laimesti 500, 100, 15 un 5 eiro apmērā. Laimesta lielums ir atkarīgs no spēlētāja reģistrētā punkta attāluma līdz galvenā laimesta punktam – jo tuvāk tam, jo lielāks laimests. Šīs loterijas laimesti ir atbrīvoti no Iedzīvotāju ienākuma nodokļa.

Kāpēc piedalīties interaktīvajā loterijā "Sporto visi"?

Interaktīvā loterija "Sporto visi" ir lielisks izklaides veids, kas var sniegt spēlētājam gan prieku par pašu spēli un laimestu, gan rosināt aktīvākam dzīvesveidam, piemēram, izstrādāt savu skriešanas vai nūjošanas maršrutu un tā ģeogrāfiskos punktus reģistrēt loterijai, vai reģistrēt izlozei savas ikdienas pastaigas pieturas punktus.

Turklāt valsts mēroga izlozēm – momentloterijai "Sporta loterija" un interaktīvajai loterijai "Sporto visi" – ir augstāks virsmērķis: tāpat kā ilggadējā un populārā "Simtgades loterijai", tās ir sabiedriskā labuma loterijas, kuras palīdz rast līdzekļus labu darbu īstenošanai.

Tā, piemēram, "Simtgades loterija" palīdz vākt finansējumu Latvijas vidusskolu izcilāko absolventu stipendijām, kā arī atbalsta Latvijas tēlotājmākslu, savukārt piedaloties "Sporta loterijā" un jaunajā loterijā "Sporto visi", katrs dalībnieks sniedz savu ieguldījumu bērnu un jauniešu sporta un aktīva dzīvesveida veicināšanai.

"Sporto visi" ir otrā loterija VAS "Latvijas Loto" un Latvijas Olimpiskās komitejas kopīgi īstenotajā aktīva dzīvesveida atbalsta iniciatīvā "Kustība, kas vieno". Šīs iniciatīvas mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un sportiskās aktivitātes visās vecuma grupās. Katru nedēļu papildus individuālajiem laimestiem arī kāda no 105 Latvijas skolām, kas šogad piedalās Latvijas Olimpiskās komitejas projektā "Sporto visa klase", saņems 5000 eiro sporta dzīves pilnveidošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!