Foto: Karsten Madsen/Pexels.com

Portatīvais dators ir neatņemama sastāvdaļa darbam, mācībām un arī izklaidei. Tā kā šādas ierīces cena ir augsta, pirms iegādes ikviens rūpīgi izvērtē piedāvājumu, lai atrastu pašu izdevīgāko modeli, kas atbilst vēlmēm un iespējām. Kādi portatīvie datori ir aktuāli 2022. gadā? Galveno informāciju par jaunākajiem un labākajiem modeļiem esam apkopojuši šajā rakstā.

Pieci jaunākie modeļi 2022. gadā – labākie portatīvie datori

Spēļu portatīvie datori, datori mācībām un izklaidei, hibrīddatori – izvēles iespējas šogad kļuvušas arvien plašākas. Kā neapmaldīties iespējās? Esam sagatavojuši nelielu ceļvedi, kas ļaus izprast jaunākos, jaudīgākos modeļus un to priekšrocības. Iekārtojies ērtāk un lasi turpinājumu!

1. "Apple MacBook Air"

Attēls: 1a.lv

Kā tika prognozēts, jaunais "Apple MacBook Air" (M2, 2022) ir labākais klēpjdators, ko pašlaik var iegādāties, uzlabojot iepriekšējo "Apple" modeli vairākos svarīgos veidos. Tam ir pilnīgi jauns dizains, kas piešķir modernāku sajūtu, vienlaikus padarot to plānāku un vieglāku, kā arī tam ir lielāks, gaišāks ekrāns.

Šim jaunajam modelim ir vēl vairāki labi papildinājumi, tostarp lielāks "Touch ID" sensors, lai ielogotos ar pirkstu nospiedumu, un 1080p tīmekļa kamera, kas padara jauno "MacBook Air" par izcilu klēpjdatoru cilvēkiem, kuri veic daudz videozvanu. Tikmēr jaunais "MagSafe" uzlādes ports ļauj ērti, droši un ātri uzlādēt jaunā "MacBook Air" akumulatoru.

"MacBook Air" iekšpuse ir tikpat revolucionāra kā ārpuse, jo jaudīgā, jaunā M2 mikroshēma piedāvā izcilu veiktspēju dažādiem uzdevumiem, piemēram, 4K video rediģēšanai. Arī "MacBook Air" akumulatora darbības laiks ir absolūti fantastisks, (vairāk nekā 16 stundas), tādēļ, ja meklē plānu, vieglu un jaudīgu klēpjdatoru, ko var paņemt līdzi gandrīz jebkur, šis ir tev piemērotākais.

2. "Dell XPS 13"

Attēls: 1a.lv

"Dell XPS 13" ir lieliska ierīce ar jaunu dizainu, krāšņu ekrānu un vismodernākajiem komponentiem. "Dell XPS 13" modeļa veiktspēja ir lieliska ikdienas uzdevumu veikšanai, un jaunais dizains sniedz iekārtai svaigu izskatu. Tāpat jāņem vērā tā ievērojami mazais svars un kompaktais izmērs, tādējādi to padarot par izcili piemērotu modeli tiem, kuri vēlas izmantot iekārtu dažādās vietās, to pārnēsāt.

"Dell" šogad neveica nekādas izmaiņas XPS 13 displejā, un tas arī nebija jādara. Šīs ierīces 13,4 collu InfinityEdge displejs joprojām ir viens no labākajiem, kāds var atrasties jebkurā klēpjdatorā, ar gandrīz neesošiem rāmjiem un labu attēla kvalitāti, kas ļauj viegli saskatīt vēlamo.

3. "Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IAH7 82S900JWPB"


Attēls: 1a.lv

Šis ir viens no jaudīgākajiem RTX 3050 Ti klēpjdatoriem. Tas izceļas ar augstu krafisko karti un nevainojamo attēla kvalitāti. Ņemot vērā cenas kategoriju, kurā ietilpst šis modelis – tā piedāvātā specifikācija un tehnoloģiskais aprīkojums ir ļoti augsts.

Tas ir lielisks portatīvais dators datorspēlēm. Cenas un kvalitātes attiecība ļauj nodrošināt teicamu veiktspēju, taču jāatzīmē, ka lielas slodzes gadījumā ventilatora darbība var kļūt nedaudz skaļāka.

4. "MSI Sword 15 A12UC-433PL"

Attēls: 1a.lv

"MSI Sword 15" piedāvā spēcīgu veiktspēju un izdevīgu portu sadalījumu, taču jāatzīmē, ka lielas slodzes gadījumā tas būs skaļāks. "MSI Sword 15" ir ļoti aizraujošs portatīvais dators spēlēm par konkurētspējīgu cenu. MSI nodrošina vienkāršu balto un melno krāsu shēmu, kā arī tastatūras vēsi zilu fona apgaismojumu.

Ņemot vērā tā svaru, jāatzīmē, ka modelis būs parocīgs arī tam, lai to pārnēsātu – tas nesver daudz, un būs ērts sabiedrotais, piemēram, dodoties ceļojumā. "MSI Sword 15" ir ietilpīgs klēpjdators ar pievilcīgu dizainu. Vāks un tastatūras komplekts ir izgatavoti no baltas plastmasas ar mirdzošu perlamutra apdari. Tam ir arī interesants apdaru sajaukums – kamēr vāka augšdaļa un tastatūras bloks ir gludi, sāniem ir matēta apdare.

5. "Asus ZenBook 14"


Attēls: 1a.lv

Asus ražotāji ir pielikuši lielas pūles, lai izveidotu savu jauno "ZenBook" modeli. Šajā portatīvajā datorā ir iekļautas lieliskas 16:10 displeja opcijas, pārveidots dizains un ergonomika, uzlabotas veiktspējas iespējas, ieviešot "Intel Core P" aparatūras specifikācijas, un ievietots lielāks akumulators.

Tā uzlabojumu dēļ ierīce ir veiktspējīgāka, daudz ātrāk darbojoties lielas slodzes gadījumā. Kas nav mazsvarīgi – cena ir salīdzinoši zemāka, tādējādi ļaujot iegūt veiktspējīgu ierīci par pievilcīgu cenu.

Šīs ir tikai dažas no iespējām. Galu galā – vērts apdomāt ne tikai jaunāko 2022. gada modeļu iegādi, jo lieliskas alternatīvas ir arī 2021. gadā izlaisto modeļu klāstā. Ja esi portatīvo datoru meklējumos – ienāc "1a.lv" interneta veikalā! Te pieejami vairāk nekā 200 portatīvie datori, akcijas populārākajiem produktiem, kā arī ir pieejami datori uz nomaksu, sadalot kopējo maksājuma summu uz 12 mēnešiem. "1a.lv" ir plašas izvēles iespējas ikvienai situācijai, izvēloties konkrētām vēlmēm atbilstošāko – viss jaunākais un aktuālākais datoru pasaulē vienuviet!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!