Foto: Publicitātes foto
Šā gada 14. septembrī uzņēmums "Apple" savā gadskārtējā pasākumā prezentēja jaunos "iPhone 13" viedtālruņus un nākamās paaudzes planšetdatorus "iPad" un "iPad mini". Kamēr ļaudis steidz apbrīnot jauno "Apple" ierīču dizainu un kameru iespējas, uzņēmumiem ir vērts pievērst uzmanību tam, kā jaunās ierīces ļaus sasniegt jaunu produktivitātes līmeni.

Lūk, piecas galvenās inovācijas, kam pievērst uzmanību, izvēloties jaunu "iPhone" vai "iPad"!

1. Vairāk vietas

Tāpat kā pagājušajā gadā, "Apple" piedāvā četrus jaunus viedtālruņu modeļus – "iPhone 13 mini", "iPhone 13", "iPhone 13 Pro" un "iPhone 13 Pro Max". Visiem jaunajiem modeļiem ir tāds pats ekrāna izmērs kā priekštečiem – no 5,4" ("iPhone 13 mini") līdz 6,7" ("iPhone 13 Pro Max"). Atšķirība tā, ka kamerām un sensoriem paredzētais ierobs ekrāna augšdaļā ir par piektdaļu šaurāks, atbrīvojot vairāk vietas statusa ikonām.

Ietilpīgāks kļuvis ne tikai ekrāns, bet arī "iPhone" iekšējā atmiņa. Visiem "iPhone 13" modeļiem būs vismaz 128 GB liela atmiņa, un pirmo reizi "iPhone 13 Pro" un "iPhone 13 Pro Max" tālruņos būs 1 TB liela iekšējā krātuve, ļaujot ērti saglabāt visus darba failus un dokumentus. Pat ja jūsu darbs ir fotografēt un filmēt visu, ko redzat.

2. Lielāka izturība

"Apple" jaunākie "iPhone" modeļi būs daudz izturīgāki nekā priekšteči. "iPhone 13 mini" un "iPhone 13 Pro" baterija pēc uzlādes kalpos pusotras stundas ilgāk, savukārt "iPhone 13" un "iPhone 13 Pro Max" pēc uzlādes kalpos divarpus stundas ilgāk.

Tiem, kuri daudz laika pavada ārpus biroja, ir svarīgi, lai izturīgs ir arī pats viedtālrunis. Visi 13. sērijas "iPhone" modeļi atbilst putekļu un mitruma noturības standartam IP68, un to displeju aizsargā "Apple" keramiskā vairoga ("Ceramic Shield") tehnoloģija.

3. Vairāk radošuma

Video veidotājiem "Apple" radījis kinematogrāfiskās filmēšanas režīmu, ar kuru var panākt pakāpenisku atsevišķu objektu izzušanu kadrā neatkarīgi no tā, vai objekts atrodas priekšplānā vai dibenplānā. Ar šo režīmu tiek radīta dziļuma karte, kas vēlāk, apstrādājot uzfilmēto materiālu, ļauj pielietoto efektu mainīt.

Vēl viens jaunums ir formāts "Apple ProRes" profesionāliem montāžas redaktoriem. Tas ļaus vienā sekundē uzņemt 30 kadrus ar 4K izšķirtspēju.

4. Augstāka produktivitāte

Lielākās pārmaiņas kopš 2012. gada – laika, kad šis kompaktais planšetdators tika radīts, piedzīvojis "iPad mini". Kopumā iPad mini izmērs saglabājies ļoti līdzīgs iepriekšējam modelim, tomēr, pateicoties šaurākam ekrāna ietvaram, pa diagonāli tas pieaudzis no 7,9" līdz 8,3". Šī planšetdatora augsto veiktspēju nodrošina USB-C ports, 12 megapikseļu priekšējās un aizmugurējās kameras, 5G savienojums un atbalsts otrās paaudzes "Apple Pencil".

Turklāt "iPad" ir par 20% ātrāka A13 mikroshēma un lielāka atmiņa – lētākajam modelim ir 64GB liela krātuve. Visi nākamās paaudzes planšetdatori varēs izmantot septembra beigās gaidāmās operētājsistēmas "iPad" OS 15 priekšrocības.

5. Lielāks ātrums

Izvēloties tālruni vai planšeti darbam, ir svarīgi, lai ierīce būtu uzticama un ātra. Jaunāko "iPhone" un "iPad mini" modeļu jaudu nodrošina "Apple" modernā A15 "Bionic" mikroshēma. Tās tranzistoru skaits palielināts no 11,8 miljardiem līdz 15 miljardiem, turklāt pamatīgi uzlabota attēlu apstrādes apakšsistēma.

"Apple" informē – pateicoties 5nm mikroshēmai, procesors darbosies par 40% ātrāk, savukārt grafiskais procesors (GPU) – par 80% ātrāk. Tas ļaus vēl ātrāk apstrādāt datus un attēlus, izmantot lietotnes, kas balstās uz mašīnmācīšanos, un – pats galvenais – nodrošinās nevainojamu un efektīvu ierīces darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!