Foto: Publicitātes foto
Jaunās paaudzes gaisa kondicionētāji, kuri nodrošina vispusīgu komfortu – aizmirstiet par nogurdinošo svelmi pat karstākajās vasaras dienās

Nogurdinošā vasaras svelme nevienu vairs nepārsteidz, taču ierīkot modernas gaisa kondicionēšanas sistēmas visi nemaz tā nesteidz. Tiem, kuri mēģina minēt, kāda vasara gaidāma šogad, sinoptiķiem ir gan labas, gan sliktas ziņas: klimata pārmaiņu dēļ gaisa temperatūra pastāvīgi paaugstinās, tāpēc par vasarīgu laikapstākļu trūkumu noteikti sūdzēties nevarēs. Tāpēc tiem, kuri vēlas vasarā mājoklī justies komfortabli, ir īstais brīdis par to parūpēties.

Karstās vasaras dienās, kad temperatūra termometra stabiņā paceļas virs 25° C, pārdzīvot ārprātīgo karstumu mājoklī var kļūt par īstu izaicinājumu, jo standarta dzīvoklī svelmes laikā temperatūra var paaugstināties krietni virs 30° C, īpaši, ja dzīvoklis atrodas augšējā stāvā, bet logi ir vērsti uz dienvidiem.

Tveicīgā gaisa dēļ liekas, ka pat elpot kļūst grūti. Par kvalitatīvu miegu naktīs var tikai sapņot, bet darba laikā noguruma un nogurdinošā karstuma dēļ ir grūti koncentrēties un produktīvi strādāt vai vienkārši atpūsties. Vienīgā doma, kas maļas pa galvu – kur atrast vēsāku stūrīti, kurā varētu paslēpties un atvēsināties. Diemžēl ne plaši atvērti logi, ne līdz galam aizvērti aizkari nepalīdzēs.

Patīkams vēsums mājoklī bez jebkāda diskomforta

Jau tagad ir īstais laiks padomāt par to, kā paglābties no nogurdinošās tveices. Margarita Abraite (Margarita Abraitė), "Samsung Electronics Baltics" AVGK (apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas) produktu grupas vadītāja Baltijas valstīs ir ievērojusi, ka, meklējot risinājumus, spieķus riteņos ne vienam vien liek mēģinājums ietaupīt.

"Sākoties vasaras karstumam, daudzi steidz iegādāties ventilatorus, taču šīs ierīces vēsumu nesniedz, bet tikai cirkulē karsto mājokļa gaisu, tāpēc atvēsināties noteikti nepalīdz. Arī lēmums investēt salīdzinoši dārgos stacionāros gaisa kondicionētājos, kuriem nav āra bloku un kuri nenodrošina ideālu mikroklimatu, nebūs tas racionālākais," saka Abraite.

Viņa ir ievērojusi, ka par gaisa kondicionēšanas sistēmu mājoklī domā daudzi, taču lēmuma pieņemšana nereti kavējas kļūdainu pieņēmumu vai negatīvas iepriekšējās pieredzes dēļ. Tomēr mūsdienu tehnoloģijas soļo uz priekšu septiņjūdžu zābakos un ir atnesušas pārmaiņas arī šajā jomā. Aizmirstiet biedējošus rēķinus par komfortu mājoklī, kaitinošo gaisa kondicionētāja izplatīto skaņu vai stindzinošo aukstumu, kas jūtams, mēģinot atdzesēt mājokli.

Uzņēmuma "Samsung Electronics" izstrādātais ekskluzīvais jaunās paaudzes gaisa kondicionētājs "Samsung WindFreeTM" ar kompresora tehnoloģiju "Digital Inverter Boost" nodrošina vispusīgu komfortu mājoklī.

""Samsung Climate Solutions" mērķis ir ideāls mājokļa mikroklimats, tāpēc nepatīkamais vārds "saldēšana" tiek mainīts uz daudz pieņemamāko – "dzesēšana". Pasaulē uzņēmums pirmais piedāvā produktu, kas nodrošina ideālu mājokļa mikroklimatu bez tiešas aukstā gaisa pūšanas. Tieši tas ļauj izvairīties no nepatīkamajām aukstā gaisa brāzmām un salšanas," tehnoloģijas "WindFreeTM" būtību skaidro Abraite.

Standarta kondicionētāju darbības princips ir aukstā gaisa pūšana: tas palīdz dzesēt mājokli, taču ilgtermiņā rada diskomfortu un nepatīkamas sajūtas, palielina iespējamību saaukstēties, izraisīt elpošanas orgānu darbības traucējumus. Gaisa kondicionētājos "Samsung WindFreeTM" ar invertora tehnoloģiju ir ieviests unikāls risinājums: caur vairāk nekā 20 tūkstošiem mikrocaurumiņu vēsais gaiss tiek lēnām un vienmērīgi izplatīts visā telpā, neradot nepatīkamo aukstuma sajūtu un nodrošinot optimālu komfortu telpā saskaņā ar jūsu izvēlēto temperatūru. Tehnoloģija nodrošina teju uz pusi ātrāku telpas atdzesēšanu līdz vēlamajai temperatūrai un nepieciešamās temperatūras uzturēšanu.

Papildu priekšrocība – temperatūras vadības funkcija "WindFreeTM Cooling", kas palīdz radīt ideālu mikroklimatu miegam. Turklāt šiem gaisa kondicionētājiem ir "Auto Swing" funkcija, tāpēc vēsais gaiss tiek automātiski izplatīts uz visām pusēm – ne tikai augšup un lejup, bet arī no kreisās puses uz labo. Tas garantē, ka telpa tiks patīkami atdzesēta arī līdz pašam tālākajam stūrītim.

Izvēloties "Samsung WindFreeTM" ar elektrostatisko PM1.0 filtru, varēsiet priecāties ne tikai par vēsu, bet arī tīru gaisu, jo šis filtrs aiztur īpaši smalkus (līdz 0,3 μm) putekļus un likvidē ar elektrostatisko nostādinātāju notvertās noteiktu veidu baktērijas. Nebūs jāuztraucas arī par kaitīgu baktēriju uzkrāšanos un nepatīkamu smaku, jo šajos gaisa kondicionētājos ir ierīkota automātiskās attīrīšanās funkcija.

Gan kluss, gan taupa jūsu naudu

Komfortam mājoklī ir jābūt jūtamam, nevis dzirdamam – lūk, filozofija, kuru ņem vērā "Samsung Electronics", radot jaunās paaudzes kondicionētājus. Iepriekšējās paaudzes, ne invertora, gaisa kondicionētāju kompresori ik pēc laika ieslēdzas un izslēdzas, tāpēc rada salīdzinoši lielu troksni.

Gaisa kondicionētāja "Samsung WindFreeTM" kompresors ar tehnoloģiju "Digital Inverter Boost" darbojas nepārtraukti. Tas ģenerē jaudīgu gaisa plūsmu, taču tajā ir ierīkots moderns skaņas slāpētājs "Twin Tube", tāpēc, arī darbojoties ar lielu ātrumu, gaisa kondicionētājs darbojas patiešām klusi un pat mazina apkārtējos trokšņus.

Ja ierīce ir iestatīta minimālajā režīmā, tās izplatītā skaņa ir tikai 24 decibeli, kas ir klusāk par čukstiem. Tieši šā iemesla dēļ "Samsung WindFreeTM" ir lieliski piemērots arī tām telpām, kurās jūs guļat, atpūšaties vai strādājat.

Ne invertora gaisa kondicionētāju kompresori, mēģinot sasniegt nepieciešamo temperatūru, pastāvīgi ieslēdzas un izslēdzas, tādējādi patērējot daudz enerģijas. "WindFreeTM" funkcija un kompresora tehnoloģija "Digital Inverter Boost" ļauj gaisa kondicionētājam patstāvīgi koriģēt apgriezienu skaitu minūtē un izmantot enerģiju maksimāli efektīvi, tāpēc ideālu mikroklimatu mājoklī radīsiet, neuztraucoties par elektrības rēķiniem. Turklāt, ja ārā nav pārlieku karsts, varat izmantot ECO režīmu, un tādējādi papildus samazināt enerģijas patēriņu.

Radiet komfortu mājoklī attālināti

Ja karstās vasaras dienās sapņojat par atgriešanos vienmēr vēsā mājoklī, "Samsung Electronics" gaisa kondicionētāji parūpēsies par to jūsu vietā: mākslīgais intelekts analizē telpas nosacījumus un izmantošanas mērķi, un automātiski piedāvā temperatūras korekcijas.

Inovatīvās tehnoloģijas kustības sensori nosaka, vai telpā atrodas cilvēki, un saskaņā ar to gaisa kondicionieris automātiski izvēlas darbības režīmu – darbojas ar lielāku vai mazāku jaudu. Turklāt mākslīgais intelekts atceras iepriekšējos iestatījumus, piemēram, darbības laiku, āra un iestatītās istabas temperatūras attiecību, tāpēc identiski iestatījumi no jauna katru reizi nav jāievada.

Gaisa kondicionētāju ir viegli vadīt arī attālināti. Tajā ir integrēts "Wi-Fi", tāpēc, lejupielādējot viedierīcēm paredzēto lietotni "SmartThings", varēsiet koriģēt iestatījumus un mainīt mājokļa temperatūru no jebkuras vietas un jebkurā laikā.

Investējiet, ņemot vērā ilgtermiņa perspektīvu

"Samsung" gaisa kondicionētāji ir radīti ar kaisli pret inovācijām un kvalitāti. Kaisli, kas palīdzēja šim zīmolam iekļūt zīmolu vērtēšanas uzņēmuma "Interbrand" publicētajā pirmajā labāko zīmolu pieciniekā, tāpēc tie tiek augstu novērtēti visā pasaulē. Uzņēmums arī nākotnē plāno daudz investēt zinātniskajos pētījumos, produktivitātes testos un kvalitātes kontrolē, lai tirgū varētu piedāvāt inovatīvas augstākās kvalitātes gaisa kondicionēšanas sistēmas.

"Ja vēlaties radīt ideālu mājokļa mikroklimatu, izvēlieties kvalitatīvu produktu, kas darbosies efektīvi ilgstoši. Jūs iegādājaties ierīci 5–7, bet varbūt pat desmit gadiem, tāpēc šajā gadījumā mēģinājums ietaupīt nav pats labākais lēmums"," iesaka Abraite, "Samsung Electronics Baltics" pārstāve.

Izvēloties gaisa kondicionētāju savam mājoklim, ņemiet vērā arī to, ka šobrīd ražotāji nereti saskaras ar iekārtu piegādes problēmām, tāpēc tiem, kuri ir aizkavējušies iegādāties vēlamo preci, var nākties nedaudz pagaidīt. "Samsung" investē ne tikai inovatīvās tehnoloģijās, bet arī piegādes ķēdes pārvaldē, lai nodrošinātu nepārtrauktu gaisa kondicionēšanas iekārtu piegādi, kuras mērķis –, lai komforts jūsu mājoklī vienmēr būtu ar roku aizsniedzams, kad vien to vēlēsieties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!