Foto: Publicitātes foto
Studentus, skolēnus un viņu vecākus jaunā akadēmiskā gada sākumā gaida jauni izaicinājumi. Joprojām nerimstošā pandēmija atgādina, ka skolēniem un studentiem jābūt gataviem turpināt mācības jebkurā vietā savā istabā vai skolas un augstskolas solos. Mācīšanās būs krietni vieglāka, ja tiks izmantotas atbilstošas viedierīces.

Mobilitāte un kustības brīvība

Ierastie mācīšanās standarti strauji mainās, tāpēc elastība un mobilitāte studentiem un skolēniem kļūst aizvien svarīgāka. Spēja mācīties, pildīt mājasdarbus, sagatavot rakstiskus darbus vai pat kārtot eksāmenus neatkarīgi no atrašanās vietas pakāpeniski kļūst par ierastu parādību.

Karantīnas apstākļi labi pierādīja, ka mēs spējam pielāgoties un efektīvi mācīties, studēt vai strādāt bez fiziskas klātbūtnes izglītības vai darba iestādēs. Pandēmija paātrināja digitalizāciju, tāpēc sāka mainīties skolēnu un studentu pamatvajadzības. Ja līdz šim portatīvais vai planšetdators bija tikai kā papildu zinātniskais instruments, tad šodien tas bieži vien kļuvis par galveno mācību līdzekli.

Meklējot jaunu datoru, ieteicams ņemt vērā, ka to nāksies bieži ņemt līdzi uz mācību stundām, lekcijām, kafejnīcu vai bibliotēku. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties vieglu datoru, kas mugursomā neaizņems daudz vietas. Modelis "MacBook Air 13" sver tikai 1,25 kg un ir ārkārtīgi plāns – 15,6 mm, tāpēc to ik reizi iespējams ērti paņemt līdzi.

Tas nav vienīgais faktors, ko nepieciešams apsvērt. Līdzvērtīgi svarīgs ir akumulatora darbības ilgums (augstāk minētais modelis ar pilnībā uzlādētu akumulatoru darbojas līdz 11 stundām), vienmērīga un ātra darbība, iekšējās atmiņas apjoms un jaudīgs procesors. Studentiem noteikti patiks skaists dizains un plašs viedierīcēm paredzētu satriecošu aksesuāru klāsts.

Datu drošība un privātums

Vēl kāds ļoti svarīgs aspekts, par kuru bieži vien piemirst ne tikai studenti, bet arī pieaugušie, ir nepieciešamība lielāku uzmanību pievērst personas datu un privātuma drošībai.

Datori un viedtelefoni satur lielu apjomu konfidenciālas un sensitīvas informācijas, fotogrāfiju, sarakstes un citus datus, kurus mēs nevēlētos atklāt citiem cilvēkiem. Datu noplūde var radīt ārkārtīgi nopietnas sekas un iedragāt reputāciju. Tāpēc labākais risinājums ir darīt visu iespējamo, lai no tā izvairītos.

Uzticama un droša "Touch ID" datoru atbloķēšanas tehnoloģija nodrošinās portatīvajā datorā glabātās informācijas drošību. "Macbook Air" un "MacBook Pro" portatīvo datoru modeļus iespējams atbloķēt ar pirkstu nospiedumiem.

"Mac" ierīču unikalitāte slēpjas faktā, ka tās izstrādātas, augstāko prioritāti veltot informācijas drošībai. Pastāvīgi operatīvās sistēmas "macOS" bezmaksas atjauninājumi garantē drošību bez jebkādām papildu programmatūrām. Datori ir droši pret vīrusiem un ļaunprogrammatūrām, kā arī veiksmīgai to uzbrukumu atraidīšanai.

Noderīgi palīgrīki

Jaunās paaudzes mācīšanās sniedz vairākas lieliskas iespējas, un ir svarīgi tās pienācīgi izmantot mērķu sasniegšanai. Gudri skolēni un studenti aktīvi izmēģina dažādas inovācijas un labprāt tās izmanto ikdienā. Mūsdienās nekas nav neiespējams, jo uz visiem jautājumiem var iegūt atbildes "YouTube" vai "Google" platformās.

Gaišs ekrāns, ērta vadība, nevainojama grafika un īpašas mācībām paredzētas funkcijas kļūst par svarīgāko kritēriju, studentiem izvēloties portatīvo datoru. "MacBook" datoru modeļi ir īpaši, pateicoties daudzām integrētām funkcijām un lietojumprogrammām, kas ik dienu palīdz ātrāk un vienkāršāk mācīties, strādāt vai radīt.

Datorā instalēti palīgrīki "Calendar", "Notes" un "Reminders" ir neaizstājami mācībām un studijām.

Ir ļoti ērti izstrādāt prezentācijas ar "Keynote" lietojumprogrammu, veikt pierakstus ar "Pages" un aprēķināt ar "Numbers". Īpašā video rediģēšanas programma "iMovie" un mūzikas vai podkāstu veidošanas programma "GarageBand" interesēs jaunos radošos cilvēkus.

Nekādu sarežģījumu nebūs tiem, kuri ir vairāk pieraduši strādāt ar "Microsoft Office 365" programmām, jo "Word", "Excel", "Power Point" un citas programmas visās "Apple" ierīcēs iespējams lietot bez problēmām un traucējumiem.

"App Store" jums piedāvās vairāk nekā 180 tūkstošus lietojumprogrammu, kas paredzētas mācībām un izaugsmei, lai uzlabotu radošumu, produktivitāti un mācīšanos.

Gudri skolēni un studenti, kuri ir atvērti tehnoloģijām un inovācijām, vislabāk spēj izmantot sev sniegtās iespējas un baudīt jaunās mācīšanās paaudzes priekšrocības ar atbilstošiem, mobiliem un nevainojami strādājošiem mācību līdzekļiem.

Labākās mācībām un studijām paredzētās ierīcēs meklējiet "Apple" autorizēto partneru veikalos: https://www.avadbaltic.com/lv/#where-to-buy.

Ja jūs iegādāsieties jebkuru "MacBook" modeli, "Apple TV+" straumēšanas aplikācija jums visu gadu būs pieejama bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!