Foto: Publicitātes foto
Šogad tehnoloģiju gigants "Apple" visus pārsteidza ar četriem dažādiem "iPhone 12" sērijas flagmaņiem. Klajā laistajiem jaunajiem modeļiem Latvijā, "iPhone 12 mini" un "iPhone 12 Pro Max", ir dažas nopietnas priekšrocības, salīdzinot ar modeļiem, kas tika prezentēti pirmie.


Pasaulē mazākais 5G telefons

Mazākajam sērijas modelim ir 5,4 collu ekrāns, tas sver tikai 135 gramus, un tam ir tāda pati iekšējā atmiņa un krāsu izvēle kā "iPhone 12".

Daži "Apple" fani gaidīja šo viedtālruni tā dizaina un ērtā izmēra dēļ, kas nostalģiski atgādina agrākos "kantaino stūru" "iPhone" modeļus. Šodien pat vismazākie jaunās viedtālruņu līnijas modeļi joprojām ir pietiekami lielā izmērā, tāpēc mini sērija būs īpaši iemīļota to vidū, kuriem pietrūkst telefonu, kas iederas plaukstā.

Runājot par tehniskajiem parametriem, mazais "iPhone 12 mini" ir tieši tāds pats kā tā "brālis", agrākais "iPhone 12". Tam ir jaudīga "A14 Bionic" mikroshēma, detalizēts OLED displejs ar "Super Retina XDR" tehnoloģiju, progresīva divkameru sistēma, dubults optiskās tālummaiņas diapazons un citas jaunās "iPhone 12" sērijas galvenās īpašības.

Kompaktais mini modelis ir izgatavots no alumīnija, kādu izmanto aviācijas un kosmosa rūpniecībā, tieši tāpat kā "iPhone 12". Un tāpat kā pārējie trīs 12. sērijas modeļi, arī mini ir aprīkots ar "Ceramic Shield", kas nodrošina četras reizes labāku izturību pret kritieniem, IP68 ūdens un putekļu pretestības pakāpi, telpiskās skaņas sistēmu, 5G savienojumu, kā arī atbalsta "MagSafe" aksesuārus.

"iPhone 12 mini" šobrīd ir mazākais, plānākais un vieglākais 5G tālrunis pasaulē.

Modelis ir pieejams melnā, baltā, sarkanā (Product RED), zaļā un zilā krāsā. Tālruņa atmiņas ietilpība ir 64, 128 vai 256 GB.

Kamera, kas patiks pat profesionāļiem

Tomēr, ir arī pāris atšķirības starp iepriekšējo "iPhone 12 Pro" un jauno "iPhone 12 Pro Max". Flagmanis "Pro Max" ir lielākais "iPhone" modelis, kāds jebkad ieviests. Tam ir arī lielākais ekrāns, sasniedzot 6,7 collas ("Pro" modeļa displejs – 6,1 colla).

Salīdzinot ar "iPhone 12 Pro", "iPhone 12 Pro Max" piedāvā visadvancētākās fotokameras iespējas. Šim modelim ir jauna kameru sistēma ar trim objektīviem, kur īpaša uzmanība pievērsta nakts fotografēšanas režīma uzlabojumiem.

Jaunajam flagmanim ir vislielākais kameras sensors salīdzinājumā ar visiem līdz šim izlaistajiem iPhone modeļiem. Tas ir par 47% lielāks nekā iepriekšējā "iPhone 11 Pro Max" modelī un nodrošina pat par 87% labāku attēla kvalitāti vājā apgaismojumā.

Pateicoties lielākiem un jutīgākiem sensoriem, tiek nodrošināta ātrāka un labāka attēla optiskā stabilizācija. Kamera uzņem vēl vairāk gaismas un novērš fotoattēla ārējās ietekmes "troksni", tāpēc augstas kvalitātes fotoattēlus var uzņemt pat zema apgaismojuma apstākļos.

Kamerai ir daudz tehnoloģisku jauninājumu. LiDAR skeneris ir paredzēts nakts režīma portretiem un spēj precīzi noteikt attālumu līdz objektiem tumsā un automātiski tos fokusēt. Funkcija "Deep Fusion" ir paredzēta spilgtiem un detalizētiem fotoattēliem. "Smart HDR 3" tehnoloģija līdzsvaro fotoattēlā esošos elementus (akcentus, ēnas, faktūras un kontūras) un piešķir tam skaidrību. Tikmēr Dolby Vision ļauj filmēt augstas kvalitātes 4K HDR video. Tai ir arī optiskās tālummaiņas diapazons līdz pat 5x, kas ļauj iegūt augstākās kvalitātes fotoattēlus, fotografējot objektus no tālienes.

Turklāt, gan "Pro", gan "Pro Max" modeļi izgatavoti no ķirurģiskas klases nerūsējošā tērauda.

Viedtālrunis "iPhone 12 Pro Max" ir pieejams sudraba, grafīta, zelta un jaunajā zilajā ("Pacific Blue") krāsā. Pieejamā atmiņas ietilpība – 128, 256 vai 512 GB.

Latvijā izvēlas "Pro" modeļus

Priekšpasūtījumu dati atklāj, ka starp četriem jaunieviestajiem modeļiem vispopulārākā latviešu vidū ir jaunā zilā ("Pacific Blue") krāsa un "iPhone 12 Pro" modelis ar 128 GB krātuvi.

Salīdzinot priekšpasūtījumus "iPhone 12 mini" un "iPhone 12 Pro Max" modeļiem, redzams, ka daudz vairāk pasūtījumu bija tieši "iPhone 12 Pro Max" modelim. Arī šeit lielākā daļa klientu izvēlējās ierīci jaunajā zilajā krāsā. Otra vispopulārākā krāsas izvēle šiem modeļiem bija grafīta pelēkā.

Vislabākie piedāvājumi kvalitatīvam darbam, atpūtai un mācībām ir pieejami visos "Apple" pilnvaroto partneru veikalos: https://www.avadbaltic.com/lv/#where-to-buy

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!