Foto: Publicitātes attēli
Izrādās, terminu „liela izmēra apavi” var traktēt divējādi un patiesībā tas ir vai var kļūt aktuāls ikvienam vai nu personiski, vai kādam tuviniekam, ne tikai vecākiem, bet arī bērniem (kā jau zināms, viņi aug un attīstās).

Mēs runājam par liela izmēra apaviem, ja to pēdas garums ir lielāks par vidējo un par to pēdas platumu, kurš proporcionāli garumam ir platāks. Par abiem šiem lielumiem ir vērts pastāstīt, kāpēc ērtas lielo apavu iegādes nozīme ir palielinājusies.

Liela izmēra apavu acīmredzamā evolūcija:

Vai Jūs esat garāks par saviem vecākiem?

Cilvēka veidols mainās līdzi laikam. Kaut vai apmeklējot mūsu pašu Brīvdabas muzeju, šķiet pat neticami, kā tādās mazās gultās varēja gulēt, citreiz pat šķiet, vai neesam iegriezušies kādā bērnu spēļu namiņā: jo senāks arhitektūras piemineklis, jo visa iedzīve sīkāka. Izmaiņas cilvēka veidolā var notikt pat vienas paaudzes laikā, un visspilgtāk to ataino auguma izmēri. Jā, mēs kļūstam garāki.

Cilvēka garuma izmaiņas ir cieši saistītas ar daudzveidīgiem apstākļiem, klimatu, pārtiku: jo lielāka pārtikas dažādība, mazāk epidēmiju, jo augšana kļūst intensīvāka. Starp citu, šis process var mainīties abos virzienos.

Tiesības uz savu izmēru

Ķermeņa izmaiņas vistiešāk ietekmē mūsu ikdienu, ražotāji ražo vairāk preču, kas der vairākumam, izmēri kļūst lielāki. Tieši šī iemesla dēļ tas, ko mēs saucām par liela izmēra apaviem pirms vairākiem gadiem, tagad ir norma, pat vajadzība un cieņa pret nākamajām paaudzēm.

To pierāda arī ikdienišķi novērojumi, veikala „Somijas apavi" vadītāja Anna Asadova stāsta: „Vēl pirms nieka pieciem gadiem 42. sieviešu apavu izmēru saucām par lielu, bet šodien 42., 43. izmēra kurpes ir tikpat pieprasīta izmēra apavi kā 38. un 39., tāpēc, izvēloties apavus jaunām kolekcijām, 42. un 43. izmēra apavi pārstāvēti gandrīz visiem modeļiem, kurus piegādājam vairāk par tūkstoti."

Tas nozīmē, ka ''Somijas apavi'' veikalā ultraliela izmēra apavi ir moderni, kvalitatīvi un ērti; vēl vairāk - tos izvēlas arvien jaunāki cilvēki, kam mode un stils ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Turklāt tos ērti var pasūrīt apavu internetveikalā www.somijasapavi.lv ar bezmaksas piegādi visā Latvijā.

Kas tad īsti raksturo liela izmēra apavus?

Par liela izmēra sieviešu apaviem nosacīti dēvējam izmērus, kas sākas no 44. un uz augšu, vīriešu liela izmēra apavi - virs 46. izmēra. Tā kā šie apavi nav ļoti plaši pieprasīti un to izgatavošanas process ir sarežģītāks, ražotāju piedāvājums ir mazāks. Arī to atlase ir laikietilpīga un rūpīga, lai veikalā tirgotie liela izmēra apavi vienmēr būtu funkcionāli, kvalitatīvi, moderni un veselību saudzējoši, tieši tādi pat kā mazāka izmēra apavi.

''Somijas apavi'' sadarbības partneri ir ar 30, 50, 100 gadu pieredzi, kuri arvien ievieš jaunas tehnoloģijas apavu ražošanā. Tur roku rokā strādā konstruktoru biroji kopā ar ortopēdiem. Piemēram, lieliela izmēra apavu materiālam jābūt sevišķi mīkstam un patīkamam, un viscaur tikai no dabīgās ādas, un noteikti jābūt ērtai līstei, lai to valkātāji praktiski nejustu, ka kājās ir apavi. Bet, lai liela izmēra apavi kļūst par realitāti, pirms ražošanas tos testētē.

Veikala „Somijas apavi" vadītāja Anna: „Mums ir svarīgi, lai visi klienti pie mums varētu izvēlēties sev piemērotus apavus gan komforta, gan stila ziņā, lai arī kāda izmēra apavi viņiem ir nepieciešami. Tāpēc mēs vēlamies lauzt stereotipus, ka cilvēkiem ar lielu kājas izmēru būtu nepieciešami atsevišķi veikali un citādi savāda attieksme. Mūsu piedāvājumā ir visai plaši pārstāvēti liela izmēra apavi, jo zinām, cik svarīga ir izvēles iespēja - liela izmēra apavi arī vienlaicīgi ir moderni un kvalitatīvi. Turklāt tos, pasūtot interneta veikalā, piegādājam bez maksas visā Latvijā, jo saprotam, ka reģionos uz katra stūra nav lielo izmēru apavu veikalu."

Pievilcīgāks ar liela izmēra apaviem

Vairums no mums, izvēloties apavus, vispirms piedomā tieši par skaistumu un stilu, tomēr pareizāk būtu lielāku vai vismaz līdzvērtīgu uzsvaru likt uz veselību, jo līdzīgi kā koka staltumu ietekmē tā saknes, tā cilvēka - kājas. Turklāt cilvēka pievilcību papildina apavi, citādi kurpes ir tikai skaists priekšmets.

Atbilstošu apavu nēsāšana ir priekšnosacījums skaistai gaitai

Lai nekad nedomātu par kāju sāpēm un staigātu lepni, svarīgi vienmēr padomāt par apavu izvēli dažādām dzīves situācijām, piemēram, darbam, kurā visa diena jāpavada kājās, ekskursijām vai ballītēm. Mērenība vienmēr atmaksājas, turklāt nav vēlams visu dienu pavadīt ne augstpapēžu kurpēs, ne iešļūcenēs. Iedomājieties, kā gaita mainās, kad nēsājat neērtas kurpes, bet šāda gaita var kļūt par ikdienu, ja no jaunības dienām nedomājam par apavu izvēli. Ciešas, šauras kurpes, kurās tiek saspiesti pirksti, ar laiku var pēdai likt ieņemt kurpes formu un radīt īkšķa deformāciju.

„Somijas apavi" piedāvā veselīgus apavus, pirmkārt, lai saudzētu kāju veselību, otrkārt, plašā izvēlē ir apavi, lai atvieglotu cilvēku ikdienu un gaitas. Šis ir no tiem retajiem apavu veikaliem, kurā piemērotus apavus atrod cilvēki ar dažādām kāju problēmām, piemēram, pirkstu deformācijām, vēnu slimībām vai izaugumiem. Te noteikti nav runa par standartiem, jo ''Somijas apavi'' veikalā sev piemērotus apvus atrod dažādu kāju īpšnieki - te ir dažādu proporciju apavi: katram no mums var būt atšķirīgi apavu platumi - kāja var būt gara un šaura, bet var būt gara un ļoti plata.

''Somijas apavi'' kolektīvs aicina cilvēkus izbaudīt individuālu servisu un noteikti jautāt profesionālām konsultantēm pēc padoma, viņas palīdzēs atrast vispiemērotākos apavus, kas atbilst Jūsu stila un veselības prasībām.

''Somijas apavi'' veikalā un apavu internetveikalā atrodami:

  • liela izmēra sieviešu apavi - liela izmēra kurpes, arī liela izmēra augstpapēžu kurpes;
  • liela izmēra vīriešu apavi;
  • orptopēdiskie apavi;
  • liela izmēra čības;
  • platas kurpes;
  • u.c.


Vairāk informācijas:

„Somijas apavi" ir apavu veikals - vide, kur var iegādāties izmeklētus, modernus un kvalitatīvus apavus.

Veikals Rīgā, K. Barona ielā 36

Internetveikals ar bezmaksas piegādi http://www.somijasapavi.lv/lv

Rakstiet info@somijasapavi.lv. Zvaniet 67284511

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!