Foto: Publicitātes foto
Visvairāk Latvijā ceļo sievietes, bet lielākais tērētājs ir rīdzinieks – šie ir daži no secinājumiem, kas radušies vērienīgā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras veiktā pētījumā, ko īstenoja biznesa augstskolā "Turība". "Balttour" biznesa forumā pētījuma vadītājs, asociētais profesors Ēriks Lingebērziņš stāstīs par Latvijas lielo pilsētu iedzīvotāju ceļošanas paradumiem. Tiešraidi no foruma un pētījuma prezentāciju varēs vērot arī portālā "Delfi".

"Salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, latvieši iekžemē ceļo mazāk nekā citi. Lielākoties tie ir vienas vai divu dienu izbraucieni nedēļas nogalēs, turklāt vidējais Latvijas ceļotājs ceļo ar savu automašīnu un kopā ar ģimeni vai draugiem. Jāteic, ka visbiežāk ceļo sievietes, nevis vīrieši. Tāpat var novērot atšķirību starp Latvijas ceļotājiem tēriņu ziņā – Rīgas un Pierīgas ceļotājs gatavs tērēt daudz vairāk. Visbiežāk informācija tiek iegūta no "Facebook", kā arī no radiem un draugiem, bet mājaslapas izmanto vien retais. Pārsteidzoši, bet aptuveni 10 procenti respondentu norādīja, ka vispār neceļo pa Latviju, un tam kā iemeslu norādīja laika un intereses, nevis naudas trūkumu," pētījuma rezultātus ieskicē tā vadītājs Ēriks Lingebērziņš. Pētījums "Latvijas lielo pilsētu iedzīvotāju ceļošanas paradumi Latvijā un vispārējās iekšzemes tūrisma tendences" veikts biznesa augstskolas "Turība" Tūrisma pētniecības centrā. Tajā piedalījās vairāk nekā 1800 respondentu.

Ik gadu "Balttour" biznesa forumā nozares speciālisti sniedz praktiskus un noderīgus padomus tūrisma dzīves organizētājiem. Par aktualitātēm mārketinga digitalizācijā tūrisma nozarē stāstīs digitālā mārketinga aģentūras "Infinitum" un digitālā satura mārketinga aģentūras "New Black" eksperti, bet par sadarbības partneru finanšu uzticamības pārbaudi informēs "Kredītinformācijas Biroja" speciālists. Savukārt aviokompānija "airBaltic" foruma dalībniekiem atklās 2019. gada jaunos galamērķus un sniegs iespēju satikt to pārstāvjus. Vairāk par forumu: www.balttour.lv/forum.

Baltijā vadošā tūrisma izstādes-gadatirgus "Balttour 2019" no 1. līdz 3. februārim norisināsies starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. hallē "Atklāj pasauli!" ikviens varēs uzzināt par jaunākajiem tūrisma objektiem dažādās pasaules valstīs, izveidot savus maršrutus un gūt vērtīgus padomus veiksmīgākai ceļošanai, kā arī iegādāties izdevīgus ceļojumus uz galamērķiem vairāk nekā 200 pasaules valstīs. Savukārt hallē "Apceļo Latviju!" par tūrisma piedāvājumiem informēs visu Latvijas reģionu pārstāvji. Protams, neizpaliks arī tradicionālais mājražotāju un amatnieku tirdziņš! Uzzini vairāk: www.balttour.lv.

"Balttour 2019" forums notiek sadarbībā ar Latvijas labākajiem tūrisma nozares speciālistiem, "Magnetic Latvia", "Digital Journey", biznesa augstskolas "Turība" Tūrisma pētniecības centru, "BalticTravelnews.com" "Wellton Hotels" un "airBaltic". Bet izstādi-gadatirgu "Balttour 2019" rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un norisi nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!