Foto: Publicitātes foto
Augusts ir klāt un gatavošanās septembrim ir aizraujoša gan skolēniem, gan studentiem. Iespējams, ka jau ir iegādātas visas mācībām nepieciešamās grāmatas un rakstāmpiederumi, bet vai darba stūrītī ir plānots veikt kādas izmaiņas, lai to padarītu ērtāku un tam piešķirtu radošāku gaisotni? "JYSK" eksperti ir apkopojuši dažas idejas un aktuālās interjera tendences, kas varētu noderēt, pārkārtojot tavā mazā skolēna, vidusskolēna vai studenta darba telpu pirms skolas maratona.

Krāšņākam skolas sākumam

Ja tava mazā atvase šogad uzsāk skolas gaitas, noteikti parūpējies par to, lai pirmie iespaidi būtu neaizmirstami. Krāsainas un mājīgas darba vietas izveide mājasdarbu pildīšanai un radošām nodarbēm būtu lielisks veids, kā to panākt. "Mia" modeļa divstāvīgās gultas būs veiksmīga kombinācija guļvietai otrajā stāvā un mājasdarbu stūrītim pirmajā, vienlaikus ietaupot vietu.

Kamēr bērni vēl nav izauguši, tu vari ļaut vaļu iztēlei un eksperimentēt ar krāsām, apdrukām un rakstiem. Ja visas lielākās mēbeles kā gulta, galds un plaukti ir līdzīgos toņos, papildini tos ar mazākām un spilgtākām lietām, piemēram, soliem vai pufiem dažādās krāsās. Tādi aksesuāri kā dekoratīvie spilveni vai pledi arī atsvaidzinās kopējo interjeru. Tāpat dekoratīvie spilveni var tikt izmantoti sēdēšanai vai kā mazi paliktņi, kad bērns nolems savas aktivitātes pārnest uz grīdu.

Jauni akcenti pusaudža gados


Vidusskolu iesākot, pusaudzim ir īstais laiks privāto telpu pārveidot mierīgākos, neitrālos toņos, kuriem viegli pieskaņot krāsainus aksesuārus. Lielākas mēbeles vēlams izvēlēties vienos toņos, kuras pēc tam varēs papildināt ar košiem aksesuāriem dažādās krāsās un tekstūrās. Pozitīvas atmosfēras, kā arī iztēles vairošanai darba stūrīti papildini ar tāfeli vai korķa piezīmju dēli, uz kā veidot darāmo darbu sarakstu, plānot nākamo piedzīvojumu ar draugiem vai glabāt sirsnīgākās un jautrākās foto atmiņas.

Vidusskolēnam ir ne mazums mācību materiālu un personīgo lietu, tāpēc nopietni jāapdomā lielāka plaukta iegāde. Atceroties, ka viss ģeniālais ir vienkāršs, izvēlies atvērtā tipa grīdas plauktus. Piemēram, "JYSK" grīdas plaukti "Trappedal" neaizņem daudz vietas telpā, vienlaikus nodrošinot gana daudz vietas mantām. Turklāt tie pieejami dažādos izmēros, tādējādi radot iespēju tos ar laiku kombinēt.

Jauns dizains studijām


Dodoties universitātes gaitās, jāņem vērā, ka daudz laika pie grāmatām un datora tiks pavadīts arī ārpus lekcijām. Tādēļ savas personīgās darba vietas iekārtošanā mājās vai kopmītnēs jāņem vērā komforts un funkcionalitāte, lai palielinātu produktivitāti un, protams, vēlmi mācību materiālu apgūt iespējami pilnvērtīgāk.

Viss jaunais, ko students piedzīvos mācību gadu uzsākot, būs gana daudz, tādēļ darba vietas atmosfēru jārada iespējami mierīgāku, vienlaikus radošu. To rezonēs skandināvu stila interjers neitrālos toņos un "tīrās" līnijās. Sāc ar klasisko zilā, pelēkā un baltā kombināciju – tās ir krāsas, kuras nekad nezaudēs savu vērtību un lielisko izskatu. Īpaši populārs "JYSK" veikalos ir "Abbetved" rakstāmgalds, kas ir vienkāršs savā stilā, taču gana praktisks kā darba virsma ar vietu kancelejas uzglabāšanai. Papildini istabas iekārtojumu ar dekoratīvajiem spilveniem un plediem zilos toņos – tas padarīs telpu mājīgāku. Tāpat istabā lieti noderēs pāris pītie grozi vai dažādu materiālu kastes, kur to visu noglabāt.

Apgūstot arvien jaunas zināšanas un pieredzes, atceries – katru no mūs iedvesmo dažādas lietas un vietas, tāpēc vadies ne vien pēc trendiem, bet arī savām vēlmēm! Ja ieskatīsies www.JYSK.lv, pamanīsi plašo daudzveidību, kur sev piemērotāko atradīs ikviens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!