Foto: Shutterstock
Šobrīd visbiežākā kāzu dāvana ir nauda, jo pāris jau izsūtot ielūgumu uz kāzām norāda, ka kāzu dāvanā vēlas saņemt naudu. Tam ir ļoti praktisks izskaidrojums, jo kāzas ir dārgs pasākums, un šādā veidā ir iespējams vismaz daļēji segt kāzu organizēšanas izmaksas. Bieži tas slēpjas aiz skaidrojuma atbalstīt jaunā pāra kāzu ceļojumu, bet tam jau nav nozīmes. Galvenais, ka pāris ir laimīgs, kāzu viesi lustīgi un kārtīgi paēduši.

Šajā rakstā pievērsīsimies jautājumam, ko dāvināt jaunajam pārim gadījumos, ja naudas dāvināšana nav "obligāts" nosacījums, vai arī papildus naudai vēlaties uzdāvināt vēl kaut ko ar daudz personiskāku vēstījumu. Apskatīsim šos iespējamos vēstījumus un arī konkrētas dāvanu iedejas.

Par naudu, paklāju un dāvanu karti

Dāvināt naudu

Kāzās dāvinātā nauda uzreiz pēc saņemšanas tiek salikta kopējā budžetā, un tā kļūst par visu viesu kopēju dāvanu. Šajā mirklī pazūd katra dāvinātāja vēstījums un vēlējums, ko viņi labprāt gribētu uzdāvināt jaunajam pārim. Dāvanas atvēršanas mirklis ir svinīgs un vienlaikus intīms pasākums - pāris divatā ver vaļā visas aploksnītes, skaļi lasa novēlējumus. Tiek novērtēts draugu un radu ieguldītais darbs īpašajā dāvanas noformējumā. Šis visticamāk arī ir vienīgais mirklis, kad tiek novērtēts dāvanas pasniedzēja vēstījums. Jo pie dāvanas izmantošanas jau ir pazudusi naudas sasaiste ar tās dāvinātāju.

Dāvināt noderīgas mantas

Ja mēs skatāmies no dāvinātāja cilvēciskā, viegli egoistiskā skatījuma, vislabākā dāvana būtu skaists paklājs, kas 7 gadus stāvēs jaunās ģimenes dzīvojamajā istabā. Un ikreiz, kad viņi uz tā uzkāps, viņi atcerēsies, cik jauka un sirsnīga bija šī kāzu dāvana, ko uzdāvināja konkrētais kāzu viesis. Vienlaikus pastāv liela iespēja, ka mājā nav vieta šādam jaukam paklājam vai tas neiederas interjerā, tāpēc tas atradīs vietu mājas bēniņos vai ss.com. Paklājs ir tikai piemērs, ar ko aprakstu taustāmas dāvanas izvēli. Līdzīgi var notikt gan ar kristāla vāzi, sienas gleznu vai kafijas aparātu. Tā vienlaikus var būt gan vislabākā dāvana, gan vissliktākā.

Dāvanu kartes

Zelta vidusceļš ir dāvanu kartes kādā konkrētā veikalā vai atpūtas kompleksā. Piemēram, interjera dizaina veikalā pāris varēs izvēlēties tieši viņiem piemērotu vai sen kārotu paklāju, vāzi vai aizkarus. Atpūtas kompleksā viņi varēs izvēlēties vai pavadīt romantiskas brīvdienas divatā vai izbaudīt SPA procedūru ar gardām vakariņām atbilstoši tieši viņu gaumei un vēlmēm. Vēl labāk, ja dāvanu karte ir personalizējama ar sveicienu no dāvinātāja. Tas nodrošinās to, ka dāvanu kartes izmantošanas brīdī, pāris atkal atcerēsies par dāvinātāju un tā vēlējumu, lai vai tas būtu nedēļu vai 3 mēnešus pēc kāzu notikuma.

Tā kā naudas dāvināšana bieži ir tieši jaunā pāra lūgums, aizvien pastāv iespēja savienot kādus no šiem 3 veidiem, lai padarītu dāvanu personiskāku. Piemēram, ļoti laba dāvana var būt arī 50 EUR dāvana, kas ir ievietota personalizētā krūzītē vai tiek pasniegta ar 20 EUR dāvanu karti romantiskām brokastīm kādā jaukā vasaras kafejnīcā.

Ir svarīgi saprast, ka dāvana un tās dāvināšana ir notikums, kurā ir divas puses: dāvanas dāvinātāji, kas vēlas, lai viņu dāvana ir novērtēta, un dāvanas saņēmēji, kas no dāvanas gūst prieku un saņem dāvinātāja vēstījumu. Par vēstījumiem tad raksta turpinājumā.

Kāzu dāvanas vēstījums

Uzskaitīsim dažus no kāzu dāvanas vēstījumiem par kuriem ir vērts padomāt izvēloties kāzu dāvanu. Katram pieminēšu arī jau konkrētus dāvanu piedāvājumus no vadošā dāvanu karšu portāla FromMe.lv.

Uzdāvināt ko vajadzīgu un sen kārotu

Laiki, kad uz kāzām dāvināja kafijas servīzes un putekļu sūcēju šķiet jau ir aiz kalniem, tomēr vēlme uzdāvināt ko pārim noderīgu un vajadzīgu, aizvien ir aktuāla.

Noderīgas un praktiskas dāvanas izvēle ir ļoti labi piemērota, ja jaunais pāris gatavojas pārvākties uz jaunu dzīvesvietu vai vēlas labiekārtot jau esošo. Konkrētas lietas vietā tomēr iesaku dot priekšroku dāvanu kartei kādā specializētā veikalā, lai pāris pats var izvēlēties sev piemērotāko un atbilstošāko.


Dāvanu karte dizaina veikaliņā


Dizaina veikals "Muhamors" piedāvā dabīgus un gaumīgus tekstila un keramikas izstrādājumus. Šī būs piemērota dāvana, ja pārim patīk iekārtot savu dzīvesvidi latviskā un ieturētā stilā. Viņu piedāvājumā ir arī ar rokām darināta bižutērija, kas dos arī iespēju izvēlēties ko skaistu jaunās ģimenes priekam un labsajūtai.

Dāvanu karte veikalā, kur atrast visu mājai


Veikals "Mājai un Dārzam" piedāvā visu nepieciešamo gan dārza iekārtošanai, gan mājas labiekārtošanai. Šī būs piemērota dāvana, ja pāris plāno labiekārtot savu dzīves vietu vai viņiem patīk rosīties pa piemājas dārzu.Skatoties mazliet citā virzienā, var ko noderīgu un sen kārotu uzdāvināt arī apģērbu un aksesuāru veikalos.

Skatoties mazliet citā virzienā, var ko noderīgu un sen kārotu uzdāvināt arī apģērbu un aksesuāru veikalos.

Dāvanu karte pulksteņu veikalā


Pulksteņu veikalos Ženēva un TimeBar piedāvā pulksteņus, kas labi iezīmētu pāra statusa maiņu. Piemēram, vīra gadījumā, viņš kļūst no jaunskunga par kungu, kas labi saskan ar jauna un vērtīga pulksteņa iegādi.

Padarīt šo dzīves mirkli neaizmirstamu

Kāzas pašas par sevi ir skaists un atmiņā paliekošs notikums. Bet gadījumā, ja svinības ir lielas un tās organizē pats jaunais pāris kopā ar vedējiem, tad tas saistās ar daudziem pienākumiem un lielu atbildību. Tāpēc laba dāvana jaunajam pārim būtu pagarināt šo svētku sajūtu, bet jau divatā - baudot relaksējošu atpūtu vai aizraujošu piedzīvojumu.

Atpūta skaistā muižā vai SPA kompleksā


Romantiska un relaksējoša atpūta jaunajam pārim sniegs mirkli atelpai, pavadot laiku kopā nu jau kā sievai un vīram. FromMe.lv piedāvājums gan pilīm un muižām, gan SPA kompleksiem ir ļoti plašs, tāpēc piemērotākais piedāvājums ir jāskatās, vērtējot piedāvājuma atrašanās vietu. Jāņem vērā, ka pastāv iespēja iegādāties gan konkrētu piedāvājumu ar fiksētu cenu, gan dāvanu karti izvēlētajā vietā par sev vēlamo summu.
Lidojums ar gaisa balonu


Lidojums ar gaisa balonu jaunajam pārim būs lielisks piedzīvojums, ko mūžam atcerēties. Šādu dāvanu var labi apvīt ar vēlējumiem un apsveikuma vārdiem, piemēram, "Jūsu kāzu dienā novēlam jūsu mīlestībai pacelties nebijušos augstumos. Ar šo dāvanu jūs paši pacelsieties tā, kā vēl nekad līdz šim!".

Dāvanu karte fotostudijā


Fotostudijas.lv dāvanu karte jaunajam pārim dotu iespēju arī pēc kāzām ieplānot kādu skaistu fotosesiju divatā vai kopā ar ģimeni. Tas veidos nu jau jaunās ģimenes fotostāstu. Fotostudijjas.lv piedāvā arī izbraukuma fotogrāfu uz pāra izvēlēto vietu, piemēram, viņu pašu mājām vai pie dabas. Nereti kāzu svinību dienā neizdodas uztaisīt fotosesiju divatā – šī būtu iespēja to izdarīt.

Rūpēties, lai pāris ir kopā vēl ilgi

Mēs visi vēlamies, lai pāris paliek kopā ilgi, veido laimīgu ģimeni un dzīvo skaistu un saskanīgu mūžu. Viss ir viņu pašu rokās, bet ar savu kāzu dāvanu varam atbalstīt šo domu, apvijot kāzu dāvanu ar šādu vēstījumu. Saskaņai un savstarpējai mīlestībai pamatā ir kopā pavadītais laiks, tāpēc uzdāviniet viņiem aktivitātes, kas jāieplāno kopā.

Kopīgi piedzīvojumi


Izjāde ar zirgiem vai izbrauciens ar SUP dēļiem agrā vasaras rītā ir aktivitātes, kas veicinās pāra kopā būšanu, izbaudot ko jaunu. Dāvana radīs viņiem kopīgus stāstus un piedzīvojumus.

Galda spēles kopīgām aktivitātēm ikdienā


Netipiska, bet oriģināla dāvana kāzās, varētu būt galda spēļu veikala "BrainGames" dāvanu karte. Galda spēļu popularitāte ir ļoti augusi, līdz ar to arī piedāvāto spēļu klāsts ir ļoti liels. Galda spēles ir kļuvušas par lielisku kopā pavadīšanas laika nodarbi gan draugu lokā, gan ģimenēs kopā ar bērniem.

Saskaņotas rotas vai aksesuāri

Latvijas dizaina veikala "Cita Rota" dāvanu karte būs novērtēta to pāru vidū, kam patīk skaistas un gaumīgas lietas ar latviskuma pieskaņu. Veikalā pāris varēs iegādāties saskanīgas rotas, aksesuārus un apģērbu. Tas veicinās jaunās ģimenes kopīgo identitāti un labsajūtu.

Svarīgi par FromMe dāvanu kartēm

Dāvanu karte ir apmaināma pret vienoto FromMe karti. Ja pāris tomēr nolemj, ka viņiem uzdāvinātais piedāvājums konkrētajā dzīves mirklī nav piemērots, viņiem ir iespēja to samainīt pret FromMe karti. To attiecīgi ir iespējams izmantot visā FromMe partneru lokā, tajā skaitā labi zināmos veikalos, kur katrs var atrast sev ko vajadzīgu un noderīgu.

FromMe dāvanu kartes ir personalizējamas. Pasūtot jebkuru no FromMe piedāvājumiem, uz dāvanu kartes ir iespējams pievienot savu apsveikuma tekstu.

Dāvanu karšu piegādes veidi. Ja laicīgi plānojat dāvanu kartes iegādi, tad to ir iespējams saņemt drukātā veidā uz kvalitatīva papīra A5 formātā FromMe birojā. Pastāv arī piegādes iespēja izmantojot Latvijas pasta vai Omniva pakomātu pakalpojumus, bet visātrākais piegādes veids Rīgas robežās ir kurjers. Ja dāvanu izvēlaties pēdējā brīdīt, tad dāvanu karti saņemsiet e-pastā un varēsiet paši izdrukāt un iesaiņot dāvanu aploksnē vai kādā citā radošā veidā.





Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!