Foto: Publicitātes foto
Tuvojas svētki un aktuāla kļūst dāvanu izvēle saviem mīļajiem. Iespējams, ka arī tavā ģimenē vai draugu lokā kāds aizraujas ar fotografēšanu vai video filmēšanu, veido TikTokus, blogus vai cita veida saturu? Ko lai viņam uzdāvina?

Uzzini, kuras būtu labas dāvanas foto un video mīļotājiem, kas būtu noderīgas un palīdzētu radošajā darbā! Arī tad, ja meklē dāvanu sev, ieskaties šajos ieteikumos, kas apkopoti sadarbībā ar "Master Foto" – lielāko foto un video preču veikalu Latvijā!

Kameras un optika

Pirmā doma, ko dāvināt foto vai video mīļotājam, protams, ir kamera. Taču tā var būt ļoti dārga dāvana, turklāt precīzi jāzina, kādam mērķim saņēmējs to lietos.

Universāla un viegli lietojama gan iesācējam, gan profesionālim ir jaudīgā "GoPro Hero10 Black" sporta kamera. Tā dos iespēju kvalitatīvi iemūžināt dažādus piedzīvojumus, sportu un atpūtu, nebaidoties par kameras izturību un laikapstākļiem, un ir pietiekami vienkārši lietojama, lai derētu jebkuram.

Šajos svētkos ar atlaidēm ir iespējams iegādāties dažādus populārus "Tamron" objektīvus "Sony", "Canon" un "Nikon" kameru lietotājiem, kā arī objektīvus "Fujifilm" bezspoguļa kamerām.

Tomēr, ja vēlies dāvināt objektīvu, iesakām sazināties ar dāvanas saņēmēju, lai pārliecinātos, tieši kāds objektīvs būs īstais.

Aksesuāri

Daudz biežāka izvēle dāvanām ir dažādi aksesuāri. Tie ir gan lētāki un daudzveidīgāki, gan derēs kā foto, tā video veidotājiem.

Ziemā aktuāla lieta ir siltas rokas. Īpaši tie fotogrāfi un filmētāji, kas iemūžina dabu vai dažādas aktivitātes ārpus telpām, novērtēs labus, siltus cimdus, kas ir paredzēti tieši darbam ar kameru. Speciālie cimdi ir izgatavoti no augstas kvalitātes materiāliem, to forma ļauj ērti turēt un lietot kameru, neuztraucoties par nosalušiem pirkstiem.

Laba izvēle ir dažādas foto somas – gan mugursomas, gan plecu somas un citas nelielas somiņas tehnikai vai aksesuāriem. Dāvanas saņēmējs noteikti novērtēs, ka tās sniedz iespēju droši un ērti pārnēsāt kameru un pārējo tehniku. Bet gadījumā, ja īstā fotosoma draugam jau ir, tad laba izvēle ir interesanta un kvalitatīva kameras siksniņa.

Vēl viena klasiska dāvana ir foto statīvs. Ir pieejami gan dārgi un profesionāļiem paredzēti, gan arī daudz lētāki un piemēroti entuziastiem. Daudzus statīvus iespējams arī aplūkot uz vietas "Master Foto" veikalā. Ja nezini, kādu statīvu izvēlēties, droši jautā veikala konsultantiem.

Dāvanas filmētājiem

Ja tavs draugs nodarbojas ar video filmēšanu, tad droša dāvanas izvēle ir kāda speciālā lampa, kas palīdzēs labāk izgaismot kadru. Šobrīd populārās LED gaismas video uzņemšanai ir pieejamas dažādās formās un cenās – sākot no dažiem desmitiem eiro līdz pat vairākiem simtiem.

Populārās gredzenveida lampas iecienījuši skaistuma un citi video blogeri, un tās noderēs arī interviju filmēšanā un dažāda veida tiešraidēs, lai runātājs kadrā izskatītos daudz labāk.

Nopietniem filmētājiem noderēs LED paneļi, savukārt LED gaismas nūjas sniegs plašas iespējas izpausties radoši arī ar dažādas krāsas gaismu – gan foto, gan video lauciņā.

Tad, ja lielās LED gaismas šķiet par dārgu vai smagu, lieliska izvēle ir nelielās LED gaismiņas, ko viegli pievienot pie kameras un izmantot arī video blogos, ikdienā vai filmējot dažādus piedzīvojumus. Tās ir darbināmas ar baterijām, un tāpēc ērti paņemamas līdzi.

Vairāk par gaismu izvēli lasi šajā rakstā vai jautā veikalā!

Arī mikrofoni ir lieliska izvēle, lai iepriecinātu video filmētāju, jo laba skaņa uzlabo jebkuru video vai tiešraidi. Tas var būt gan neliels piespraužamais mikrofons ar vadu, ko ērti savienot ar kameru vai viedtālruni, gan bezvadu mikrofoni ērtai interviju, pamācību, aktivitāšu filmēšanai.

Vairāk apr mikrofonu izvēli lasi šeit. Ja nepieciešams padoms, iepērkoties jautā "Master Foto" konsultantiem.

Tiem, kas filmē kustībā, vislabākā dāvana būs aktīvais stabilizators. Ir pieejami dažādi modeļi gan viedtālruņu filmētājiem, gan tiem, kas izmanto spoguļa vai bezspoguļa kameras. Tieši šobrīd daudzu filmētāju iemīļotos "Zhiyun" stabilizatorus vari iegādāties ar atlaidi.

Dāvanas viedtālruņu lietotājiem

Ja tavs draugs fotografē vai filmē ar viedtālruni, izvēlies kādu noderīgu aksesuāru. Tiktokeri, blogeri, sociālo tīklu satura veidotāji un tiešraižu dalībnieki to novērtēs!

"Master Foto" veikalā atradīsi dažādus stiprinājumus un statīviņus, lai tālruni ir vieglāk nolikt vajadzīgajā vietā. Tāpat atradīsi arī mikrofonus labākai skaņai un stabilizatorus, lai pat dinamiski kadri baudāmi un ar plūdenām kustībām. Dod iespēju savam draugam filmēt un fotografēt vēl labāk!

Lielākā daļa aksesuāru noderēs arī tad, ja darbam vai mācībām izmanto tiešraides no telefona, īpaši nelielas LED gaismas.

Dāvanas retro foto cienītājiem

Īpaša dāvana sev un ikvienam ir iespēja radīt taustāmas fotogrāfijas.

Šobrīd populāras ir instantfoto kameras – gan klasiskās "Polaroid", gan daudzveidīgās "Fujifilm Instax". Tās ir vienkārši lietojamas un var sagādāt daudz jautru brīžu ballītēs, pasākumos un ikdienā. "Master Foto" veikalā ir nopērkamas arī vajadzīgā izmēra kartiņas katrai kamerai.

Jauka dāvana ir vienkāršās vienreizlietojamās filmu kameras, kurās jau ir ielādēta foto filmiņa. Ar šīm kamerām spēs darboties ikviens, pat bērni. Pieejamas arī tādas filmu kameras, ko iespējams izmantot atkārtoti. Arī foto filmiņas "Master Foto" veikalā atrodamas plašā klāstā – gan krāsainās, gan melnbaltās.

Dāvanas līdz 50 eiro

Ja meklē kādu nelielu dāvanu fotogrāfam vai filmētājam, kas neiztukšos maku, noskaties šo fotogrāfa Andreja Zavadska izveidoto video par to, kā izvēlēties dāvanu, kas patiesi iepriecinās foto vai video mīļotāju.

Dāvanu kartes

Ja tomēr nevari izlemt, ko dāvināt, tad lieliska izvēle ir "Master Foto" dāvanu karte, ar ko pats fotogrāfs vai filmētājs varēs sev izvēlēties visnoderīgāko lietiņu. Dāvanu kartes ir pieejamas par jebkādu tevis izvēlēto summu, un tās saņēmējs karti varēs izmantot gan pilnai, gan daļējai pirkuma apmaksai.

Ikviens dāvanas saņēmējs patiesi priecāsies redzēt, ka esi piedomājis pie izvēles, kas palīdzēs attīstīt viņa hobiju vai nodarbošanos. Jo īstā dāvana ir mīļo cilvēku atbalsts!

Novēlam ikvienam patīkamu gatavošanos svētkiem!

"Master Foto" internetveikals
"Master Foto" veikals Rīgā, F. Sadovņikova ielā 39
"Master Foto" kontakti
Seko "Master Foto" "Facebook" un uzzini jaunumus, atlaides un piedāvājumus!
Seko "Master Foto" "Instagram" un uzzini par aktuālajiem produktiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!