Turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, Latvijas Bārmeņu Federācija 5. un 6. augustā Vecrīgā, Konventa sētā rīko 2. Kokteiļu svētkus: “Kokteiļu festivālu”.
Pagājušā gada augustā veiksmīgi aizsāktais projekts - 1. Kokteiļu svētki - izpelnījās vērā ņemamu apmeklētāju atsaucību: pasākumu apmeklēja gan pašmāju publika, gan galvaspilsētas viesi.
Augustā Konventa sētā notiks 2. Kokteiļu svētki - vēl lielāks, dzērienu ziņā daudzveidīgāks, jaunām kokteiļu receptēm un idejām bagātāks "Kokteiļu festivāls".

Pasākumā tiks prezentēts arī publiska konkursa, kas noslēdzas šajās dienās, uzvarētājs - oficiālais "Rīgas kokteilis" - jauns alkoholisks dzēriens, kas izgatavots no tikai un vienīgi nacionālas izcelsmes sastāvdaļām, un kas ar šādu nosaukumu turpmāk būts atrodams visu labāko galvaspilsētas bāru un restorānu dzērienkartēs!!!

Kokteiļu svētku mērķis ir popularizēt bezalkoholisko un alkoholisko kokteiļu kultūru Latvijā, lai tos varētu baudīt ne tikai bāros, bet pagatavot mājās, viesībās un citos saviesīgos pasākumos, kā arī popularizēt kvalitatīvus alkoholiskos un bezalkoholiskos produktus.

Kokteiļu festivāls ir ne tikai svētki apmeklētāju gaumei, bet arī izaicinājums Rīgas labākajiem bārmeņiem - kā pagatavot gardus kokteiļus ne tikai no tradicionālām sastāvdaļām, bet arī, iespējams, no apmeklētājiem mazāk pazīstamiem, tikai Latvijā populāriem dzērieniem.

Nāc un izbaudi jautrus šovus ar Latvijā populāru cilvēku piedalīšanos, satiec Latvijas labākos bārmeņus, kas izpelnījušies neskaitāmas godalgas ne tikai valsts mērogā, bet arī starptautiskos konkursos, atrodi savu vis-vis-mīļāko kokteili un iemācies to pagatavot pats! Visi apmeklētāji piedalās labdarībā: solidarizējoties ar IBA (International Bartenders Association) starptautisko iniciatīvu, 50 santīmi no katras iegādātās Kokteiļu festivāla ieejas biļetes tiks ziedoti Japānas Bārmeņu Asociācijai!

Konventa sēta

5., 6. augusts (16:00 - 21:00)

Organizators: Latvijas Bārmeņu Federācija, sadarbojoties ar viesnīcu "Konventa sēta".

Dalībnieki: Latvijas Balzams, Aldaris, Liviko, Pernod Richard Latvia, Prike Latvija, Gemoss, Mobil Plus ADV, CIDO Grupa, SPI Grupa, Wineconcept, Xenia.

Vadītāja: Vita Balčunaite, par muzikālo noformējumu rūpēsies Diāna Pīrāgs un DJ Lācis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!