Foto: DELFI
Neparedzēti izdevumi mēdz rasties ikvienam, pat brīžos, kad tos vismazāk gaidām un īsti nevaram atļauties. Neparedzēto izdevumu vai citu apstākļu sakritības dēļ, mēdzam nonākt situācijas, ka no algas līdz algai izdzīvot ir problemātiski un nākas domāt par aizņemšanos.

Kur aizņemties līdz algai?

Pastāv vairākas iespējas, kur aizņemties, taču divas populārākas ir:

  • Lūgt naudu radiniekiem - naudas lūgšana tuviem cilvēkiem bieži vien rada neērtības un kauna sajūtu, it īpaši ja saņemat atteikumu, taču aizņemoties no radiniekiem, jums visticamāk, ka nebūs jāmaksā komisijas maksa vai jāuztraucas par strikti noteiktiem aizdevuma atmaksas termiņiem.
  • Aizņemties no ātro kredītu izsniedzējiem - aizņemšanas no ātro kredītu izsniedzējiem ir ļoti vienkārša un to iespējams izdarīt no jebkuras vietas, kur pieejams internets vai šis pakalpojums tiek piedāvāts, taču aizdevums būs jāatmaksā iepriekš noteiktajā termiņā un aizdevumam var tikt piemērota komisijas maksa.

Aizdevēju, kuri piedāvā aizņemties līdz algai, ir gana daudz un to piedāvājumu klāsts visai plašs, tāpēc pirms aizdevuma pieteikšanas jāveic piedāvājumu salīdzināšana, tādā veidā piesakoties jums piemērotākajam un izdevīgākajam piedāvājumam.

Veicot piedāvājumu salīdzināšanu, nevajadzētu aizmirst par akcijām, kuras aizdevēji rīko visai bieži, tādā veidā cenšoties piesaistīt klientu uzmanību konkrētajam piedāvājumam. Aizdevēju rīkotās akcijas ikviens klients var izmantot savā labā, lai nepieciešamo aizdevumu saņemtu par pēc iespējas zemāku maksu vai pat par brīvu, gluži, kā aizņemoties no tuviniekiem.

Ātrie kredīti, kas īpaši piemērotie finansiālu grūtību risināšanai īstermiņā, parasti ir ar atmaksas termiņu līdz 30 vai līdz 45 dienām, kas sniedz iespēju aizdevumu atmaksāt tieši no nākamās mēnešalgas, pat gadījumos, ja tā mazliet aizkavējas. Lielākā daļa ātro kredītu izsniedzēju, piedāvā iespēju pagarināt kredīta atmaksas termiņu, ja dažādu notikumu sakritību dēļ, nespējat atmaksāt aizdevumu iepriekš izvēlētajā termiņā, taču jāatceras, ka šis ir maksas pakalpojums un radīs jums papildus izdevumus, no kuriem vajadzētu izvairīties.

Ātrais kredīts ir izdevīgs, tad ja to aizņemas atbildīgi, iepriekš apdomājot savas iespējas to atmaksāt laikus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!