Foto: Publicitātes foto

OCTA apdrošināšanas polises iegāde ir pašsaprotama lieta jebkura transportlīdzekļa īpašniekam viena vienkārša iemesla dēļ – šī polise ir obligāta prasība. Lielākā daļa transportlīdzekļu īpašnieku šo polisi uztver kā sava veida nodokli, kuru nepieciešams nomaksāt, lai varētu turpināt piedalīties ceļu satiksmē. Taču, atšķirībā no nodokļiem un nodevām, kuru cenas mainās reti vai nemaz, OCTA polises iegādē nozīmīgu lomu spēlē tieši izdevīgākā piedāvājuma meklējumi. Un šajos meklējumos svarīgi ir atrast pareizo vietu – "octa24.lv" piedāvā vislabākos piedāvājumus gan OCTA, gan KASKO apdrošināšanas polises iegādei.

Cenai ir nozīme

Atšķirībā no cita veida apdrošināšanas polisēm, kuru piedāvājumiem ir savas nianses, sākot ar noteiktām situācijām, kurās tās darbojas, bojājumiem, kurus šīs polises sedz, beidzot ar prasībām, kuras nepieciešams izpildīt, pirms bojājumi tiek segti, OCTA jeb sauszemes transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas gadījumā uzmanība galvenokārt jāpievērš tikai cenai. Neatkarīgi no summas, kas iztērēta par OCTA polisi, transportlīdzekļa īpašniekam, vadītājam, vai, atsevišķos gadījumos – pasažierim vai gājējam – vienmēr pienākas apdrošināšanas atlīdzība, ja negadījuma izraisīšanā vainīgs nav pats.

OCTA polises piedāvā teju jebkurš apdrošinātājs, tāpēc mēģinājumi patstāvīgi atrast izdevīgāko piedāvājumu var izvērsties par laikietilpīgu procesu. Turklāt arī pakalpojumi, kas piedāvā salīdzināt vairāku apdrošinātāju piedāvājumus, bieži vien nepiemin, ka, iegādājoties OCTA polisi ar viņu palīdzību, tiek piemērotas komisijas maksas vai var nākties maksāt citas sākotnēji slēptas summas.

Izmantojot "octa24.lv" cenas salīdzināšanas rīku, lietotāja transportlīdzeklim uzskatāmā veidā tiek piedāvāti labākie OCTA polises piedāvājumi 1, 3, 6, 9 un 12 mēnešiem. Lietotājam norādītā summa arī ir gala cena un vienīgā summa, kuru nāksies maksāt, jo komisijas maksa par salīdzināšanas rīka izmantošanu piemērota netiek.

Izvēle bez apjukuma

Tas, ka OCTA polises izvēlē vissvarīgākais ir atrast izdevīgāko cenu, ir skaidrs. Taču nereti platformas, kas piedāvā šķietami labākos piedāvājumus, lietotāju var samulsināt, turklāt pamatīgi.

Nereti papildus pašam OCTA polises piedāvājumam tiek piedāvāti arī dažādi komplekti, kuros ietilpst ne tikai OCTA polise, bet arī citi pakalpojumi, kuru saturs var atšķirties, un ne vienmēr ir skaidrs, kādi tieši pakalpojumi šajās komplektācijās ir iekļauti. Citos salīdzināšanas rīkos bieži vien ir izcelts kāds viens piedāvājums, kas tiek nosaukts par "labāko", taču bez paskaidrojuma, ar ko tad šis piedāvājums ir labāks. Piedevām šī "labākā" piedāvājuma cena mēdz būt augstāka par zemāko pieejamo, kas ir norādīta kaut kur citur.

Tāpat jāņem vērā, ka ne visos rīkos cenas ir vienādas, un tā sauktās "zemākās" cenas tādas nebūt nav. Citiem vārdiem sakot, šķietami vienkāršais OCTA polises iegādes process tiek nevajadzīgi sarežģīts, un ir pieļaut kļūdu, iegādājoties sev neizdevīgu polisi, ir pavisam vienkārši.

"octa24.lv" rīks lietotājam sniedz tikai to informāciju, kas patiešām ir nepieciešama, norādot patiešām zemākās cenas, un piedāvājot tikai OCTA polises, neiekļaujot dažādus grūti saprotamus piedāvājumus un komplektus, kas cenu salīdzinājuma tabulu tikai nevajadzīgi izraibinātu un lietotājos radītu apjukumu.

Ne mazāk svarīga ir apmaksas iespēju daudzveidība – atšķirībā no citām OCTA polišu iegādes platformām, "octa24.lv" norēķināties var jebkuras bankas klienti. Tāpat lietotāju ērtībai ir pieejama arī platformas mobilā versija, kas OCTA polises iegādi padara vēl pieejamāku – jebkurā vietā, jebkurā laikā. Un no jebkuras ierīces.

Cīņa pret aizmāršību

Kā jau minēts, OCTA polise jebkuram motorizētam transportlīdzeklim ir obligāta prasība. Tātad, ja OCTA polise nav iegādāta un šis transportlīdzeklis turpina piedalīties satiksmē, transportlīdzekļa īpašniekam var nākties maksāt sodu. Protams, daļa no sodu saņēmušajiem polisi nav iegādājušies muļķīgas taupības rezultātā (lai gan sods ir ievērojami lielāks par pašām polises izmaksām, tātad, par taupību to vis nenosauksi).

Taču bieži vien OCTA polises neesamība ir nekas cits kā aizmāršība, transportlīdzekļa īpašniekam vienkārši nepievēršot uzmanību polises termiņa beigām. Iegādājoties OCTA apdrošināšanas polisi "octa24.lv", transportlīdzekļa īpašnieks par šī termiņa tuvošanos beigām tiks laikus tiks brīdināts gan ar SMS, gan e-pasta palīdzību. Mēs visi esam aizņemti, un vienmēr ir patīkami, ja par ikdienas sīkumiem kāds cits atceras mūsu vietā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!