Foto: Publicitātes foto

"Dzerienugids.lv" – salīdzini, ietaupi, izbaudi!

Pirmais tiešsaistes asistents dzērienu izvēlē un cenu salīdzināšanā ir izstrādāts Latvijā – "dzerienugids.lv". Mēs varam lepoties ar to, ka tik daudz cilvēku piedalījušies projekta tapšanā, lai vietne būtu ērta lietotājam un neliktu vilties. Mūsu platforma ir radīta īstiem dzērienu baudītājiem, kuriem patīk degustēt, izmēģināt ko jaunu un izprast nianses. Nosaukums jau pats par sevi pasaka, ka īstā ceļojumā vienmēr ir gids, kurš palīdz iepazīt visu no cita skatu punkta. Šajā degustācijas ceļojumā tas būs dzērienu gids, kurš piedalās ceļojumā tik tālu, cik vien sniedzas interneta pārklājums.

Platformas mērķis ir palīdzēt cilvēkam izvēlēties ērtāko pēc atrašanās vietas un izdevīgāko pēc veikalu cenām. Platformas radītāji ir izpētījuši, ka manuāla dzērienu meklēšana mājaslapās un to cenu salīdzināšana vēlamajos veikalos aizņem aptuveni 30 minūtes, turklāt ne visi dzērieni ir pieejami visos veikalos! Dzērienu gidā salīdzināšana un noskaidrošana, kuros veikalos dzēriens pieejams, aizņem precīzi divas minūtes. Apskati unpērc internetā vai dodiet iegādāties uz vietas! To, cik tas ir ērti,var noskaidrot, apskatot mājaslapu. Priecāsimies par atsauksmēm!

Platformu izstrādājuši un izstrādāšanas procesā piedalījušies daudzi nozares speciālisti, kuri ir raduši vienotu risinājumu divām visbiežāk sastopamajām cilvēku grupām: "Es zinu, kādu dzērienu gribu" un "Es nezinu kādu dzērienu gribu". Tie, kuri atbilst pirmajai grupai, vienkārši meklētājā ievadot dzēriena nosaukumu, atradīs vēlamo dzērienu un varēs salīdzināt cenas. Turpretī otrā grupa, sekojot kategorijām un izvēlnei, nonāks līdz pareizajai izvēlei.

Kā radās dzērienu gids? Mūsu stāsts radās pavisam nejauši. Brīdī, kad gribējām uzdāvināt dzērienu saviem labiem draugiem, nebija saprotams, ko dāvināt, kā izvēlēties, kādus kritērijus izsvērt, jo gribam izprast katru individuāli, lai dāvanas saņēmējs justos novērtēts. Skaidrs tajā brīdi bija viens – sievietēm dāvināsim vīnu, vīriešiem kaut ko stiprāku. Tad iegājām veikalā un sapratām, ka stipro alkoholu ir daudz, bet vīnu vēl vairāk. Galvā izveidojās karuselis, kurš parasti tiek atspoguļots filmās lielās izvēles apjukuma brīžos. Tajā brīdī, saudzējot savus nervus, devāmies atpakaļ uz savu mīļāko vietu – internetu, un ar "Google palīdzību" sākām pētīt. Arī mīļākajā vietā visu laiku nepamet doma – kā lai izvēlas atbilstošāko vīnu un atbilstošāko stipro dzērienu? Grūti bija izprast, kuri dzērieni ir dāvināšanas vērti, lai saņēmējs neapvainotos.

Sākām interesēties un iedziļināties nopietnāk. Tas bija milzīgs informācijas un laika apjoms, kuru pavadījām savās otrajās mājās – internetā. Tad arī radās doma, ka gribam atvieglot pārējai sabiedrībai šo procesu, jo, stāvot veikalā pie plaukta, tu kaut ko nopērc, nezinot kas tas ir, un neapjaušot, vai pārāk daudz nepārmaksā par to, ko pārdevējs iesaka. Tā īsumā arī radās šī platforma, kurā daudzu alkohola nozares speciālisti ir veidojuši ieteikumus, lai atvieglotu iegādes procesu, un nekristu kaunā, ja vīna pazinējam uzdāvini sliktu vīnu.

Kas mēs esam paši? Mums patīk degustācijas piedzīvojums alkohola pasaulē, izmēģināt visu jauno un interesanto, tādēļ arī dalīsimies ar savām labākajām idejām kokteiļu recepšu sadaļā, jo tādu Margaritu, kādu protam pagatavot mēs, neviens bārs nav pagatavojis!

"Dzerienugids.lv" noteikti ir īstā platforma, kurā varēsi salīdzināt savu dzērienu, jo tajā ir vairāk par 5000 produktu vienībām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!