Foto: Publicitātes foto
Latvijas tekstilrūpniecības uzņēmums "Rita" jau kopš pavasara iedzīvotājiem piedāvā antibakteriālas atkārtoti lietojamas sejas maskas, un tās guvušas lielu atsaucību arī tālu ārpus valsts robežām.

Masku materiāls ir pārbaudīts Lielbritānijā atbilstoši ISO 18184:2019 standartam; pretvīrusu tekstila veiktspēja un rezultāti pierāda, ka maskas divu stundu laikā iznīcina 96% A grupas vīrusu.

"Mums kā tekstila nozares profesionāļiem tas šķita loģisks solis – sākt ražot maskas, jo mūsu rīcībā ir visi tam nepieciešamie instrumenti. Kopš pandēmijas sākuma mūsu antibakteriālās maskas ieguvušas lielu popularitāti arī Somijā, Vācijā un ASV, kur tirgojam lielāko daļu saražotā. Un tagad, kad masku lietošana sabiedriskajā transportā ir obligāta, uzskatām, ka šis ir labākais risinājums, jo vienu masku var lietot vairākkārt. Masku auduma apstrādē izmantojam vācu kompānijas "Rudolf GmbH" tehnoloģiju "Silverplus", kas padara maskas ilgtspējīgas, jo atkārtoti lietojamas līdz pat 50 mazgāšanas reizēm, kas, mūsuprāt, ir šā produkta galvenā pievienotā vērtība," norāda A/S "Rita" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Sazonovs.

A/S "Rita", kas ir viens no vadošajiem Baltijas tekstilrūpniecības uzņēmumiem, sadarbībā ar vācu uzņēmumu "Rudolf GmbH" ražo arī ar īpašu sudraba jonu tehnoloģiju "Silverplus" apstrādātas antibakteriālas sejas maskas, kas pieejamas divos izmēros un ir atkārtojami lietojamas līdz pat 50 reizēm, nezaudējot savas īpašības. Maskas guvušas lielu atsaucību, pateicoties savam ergonomiskajam dizainam. Antibakteriālās maskas pieejamas interneta vietnē mask.lv, kā arī veikalā Rīgā, Mazajā Kuldīgas ielā 4a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!