Foto: Latvijas armija
Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija 2019./2020. studiju gadā uzņems 120 kadetus, kuri valsts apmaksātās studiju programmās varēs apgūt Nacionālo bruņoto spēku virsnieka profesiju.

Virsnieks ir līderis, kurš, darbojieties komandā, militārās karjeras pirmsākumā vada aptuveni 30 karavīru lielu apakšvienību, bet, sasniedzot karjeras augstāko virsotni – Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatu –, pat vairākus tūkstošus karavīru.

Pieteikšanās studijām ir sākusies, un tā noritēs līdz pat 31. jūlijam.

Ar pamatprasībām, pieteikšanās kārtību un atlasi studijām aizsardzības akadēmijā var iepazīties arī bruņoto spēku tīmekļvietnes www.mil.lv sadaļā "Kļūsti karavīrs".

Kādas studiju programmas piedāvā aizsardzības akadēmija?

Vidējo izglītību ieguvušajiem jauniešiem un jaunietēm aizsardzības akadēmija piedāvā apgūt trīs akreditētas studiju programmas militārajā vadībā dienestam Sauszemes, Jūras un Gaisa spēkos. Šajās studiju programmās konkursa kārtībā uzņem Latvijas Republikas pilsoņus vecumā līdz 30 gadiem.

Savukārt profesionālā augstākās izglītības programma "Komandējošā sastāva virsnieks" piedāvā jauniešiem un jaunietēm ar akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību studēt aizsardzības akadēmijā, lai iegūtu otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Studijas notiek Sauszemes, Jūras un Gaisa spēku plūsmās. Tajā uzņem vecumā līdz 35 gadiem.

Papildus profesionālajām studiju programmām aizsardzības akadēmija piedāvā arī Virsnieka speciālista pamatkursu. Tajā uzņem augstskolas absolventus un absolventes, kuras ir ieguvušas akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību tiesību zinātnē, ārsta grādu un kvalifikāciju ārsta specialitātē un akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību informācijas tehnoloģiju, datortehnikas, elektronikas, telekomunikācijas, telemātikas, kiberdrošības, datorvadības vai datorzinātnes specialitātēs.

Ar aizsardzības akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām var iepazīties tās tīmekļvietnes www.naa.mil.lv sadaļā "Studijas".

Kā norit studijas, kādas ir kadetu sociālās garantijas?

Iestājoties aizsardzības akadēmijā, kadetus un kadetes sagaida ne vien dinamisks mācību process, bet arī dažādas priekšrocības, kādas nav citās mācību iestādēs: studijas ir bez maksas - tās tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem; studiju laikā kadeti un kadetes ir pilnā valsts apgādē, nodrošinot arī visas karavīra sociālās garantijas, tostarp, apmaksāta veselības aprūpe.

Kadeti un kadetes saņem karavīra atalgojumu (stipendiju), kas sākas ar 900 eiro pēc nodokļu nomaksas. Kadetus un kadetes nodrošina ar bezmaksas izmitināšanu dienesta viesnīcā un iespēju bez maksas izmantot Sporta kluba kompleksu.

Pēc aizsardzības akadēmijas absolvēšanas virsniekiem ir nodrošināta dienesta vieta bruņoto spēku vienībās.

Plašāk par militārās karjeras ieguvumiem un karavīru sociālajām garantijām lasi rakstā "Latvijas armija: Mums ir tev ko piedāvāt, kļūsti karavīrs".

Esi viens no mums. Kļūsti karavīrs un virsnieks savas valsts armijā!

Neskaidrību gadījumā zvani mums uz numuru 67137137 vai raksti uz e-pasta adresi rekrutesana@mil.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!