Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās vizuālajam tēlam ir liela nozīme – smaids ir kļuvis par mūsu vizītkarti, tādēļ jo īpaši svarīgi, lai tas būtu gan veselīgs, gan skaists. Jauna koncepta zobārstniecības klīnikas "LAVA dental studio" mērķis ir perfekts smaids, kura sasniegšanā ar inovatīvām tehnoloģijām plecu pie pleca strādā augstas raudzes profesionāļu komanda, lai rezultāts tiktu sasniegts maksimāli komfortabli un produktīvi.

"LAVA dental studio", kas atrodas Rīgas Klusajā centrā Ausekļa ielā 14, ir jauna koncepta zobārstniecība pieaugušajiem (16+), kas pirmo reizi Latvijā piedāvā parūpēties par sava mutes dobuma un zobu veselību, estētiku bez ierastajām bailēm un diskomforta, pilnībā mainot priekšstatu par zobārstniecību, jo klīnikas darbības pamatā un centrā ir pacienta komforts.

"Mūsu galvenā atšķirība – mēs ļoti piestrādājam pie vispārējās atmosfēras un pacienta labsajūtas. Latvijā ir ļoti izplatīta dentofobija – paniskas bailes no zobārstiem un visa, kas saistīts ar zobu ārstēšanu. Tas ir "mantojums" no Padomju Savienības – baltas sienas, specifiska smaka un nekomunikabls zobārsts, kas neko nepaskaidro. Mēs vēlamies parādīt, ka zobārstniecībai nebūt nav jābūt nepatīkamai," atklāj "LAVA dental studio" dibinātājs, vadītājs un zobārsts Dr. Vladislavs Aleksejevs.

Jau no ienākšanas brīža "LAVA dental studio", ir padomāts par visu, – interjeru, mūziku, gaismu, pat smaržu, drīzāk radot asociācijas ar ekskluzīvu SPA vai skaistumkopšanas salonu, nevis zobārstniecības kabinetu. Un ne velti – relaksējošās atmosfēras radīšanā iesaistīti dizaina profesionāļi – studija "Open AD" un radošā aģentūra "AD Riga".

Soli pa solim pretī perfektam smaidam

Kad pacients ierodas "LAVA dental studio", vispirms tiek veikta "labsajūtas diagnostika" jeb pārrunas, kuru laikā iepazīstas, noskaidro pacienta vēlmes un mērķus, un izrunā iespējamos risinājumus. Turklāt šī iepazīšanās saruna nenorit zobārsta krēslā kā ierasts, bet gan omulīgā pārrunu telpā patīkamā gaisotnē.

Pēc tam seko došanās uz kabinetu, kur veic primāro izmeklēšanu. Ja pacients vēlas, viņš var saņemt skaņu izolējošas austiņas un apskates laikā skatīties televizoru, kas iebūvēts griestos virs zobārsta krēsla. Pirmās apskates laikā parasti tiek veikta pilna mutes dobuma un zobu izmeklēšana, lai pēc tam varētu izveidot ārstēšanas plānu: digitālais rentgens, intraorālā skenēšana un foto protokols jeb noteikts esošais zobu tonis,platums,garums,forma, kā arī pēc nepieciešamības tiek veikts 3D rentgens jeb kompjūterstaru datortomogrāfija (KSDT), kas arī ir pieejams turpat klīnikā.

Kad primārā apskate ir galā, tiek izstrādāts skaidrs ārstēšanas plāns ar konkrētiem soļiem, termiņiem un izmaksām – jau pašā sākumā pacientam ir zināms viss, tādēļ viņš var plānot gan savu laiku, gan tēriņus. Tiek prezentēts arī digitālais smaida modelis, proti, kā izskatīsies pacienta smaids pēc ārstēšanas.

Komplekss un personalizēts pakalpojumu klāsts

"LAVA dental studio" strādā septiņu profesionāļu komanda, kas piedāvā kompleksu un individuāli pielāgotu zobārstniecības pakalpojumu klāstu zem viena jumta. "Pacienta pieredze pie mums ir pielīdzināma lidojumam lidmašīnā, kas ir pasažiera acīm neredzams komandas darbs, – sākot jau no brīža, kad viņš uzkāpj uz trapa, līdz nosēšanās brīdim galamērķī. Viss notiek automātiski pēc rūpīgi izstrādātas sistēmas, ko pacients nemana, jo bauda augstu servisu," skaidro Dr. Aleksejevs.

"LAVA dental studio" strādā ar inovatīvām tehnoloģijām, garantējot maksimāli komfortablu un rezultatīvu ārstēšanu, kas pielāgota katra pacienta individuālajai situācijai, un nodrošina plašu zobārstniecības pakalpojumu spektru: sākot ar terapiju jeb zobu labošanu, profesionālo higiēnu, zobu balināšanu un ortodontiju jeb zobu taisnošanu ar caurspīdīgām kapēm-elaineriem un beidzot ar sarežģītākām manipulācijām kā, piemēram, endodontija jeb sakņu kanālu ārstēšana zem mikroskopa "Carl Zeiss", ķirurģija, zobu implantu ievietošanu, kaula augmentāciju, protezēšanu jeb trūkstošo zobu aizvietošanu kā arī runājot par smaida rehabilitāciju venīru izgatavošanu un uzstādīšanu. Ja nepieciešams – iespējams veikt ārstēšanu arī miegā (sedācijā).

Ekskluzīvs pakalpojums ir venīri bez zobu slīpēšanas ("no-prep veneers"), ar kuru palīdzību var tikt pie sava sapņu smaida jau septiņu dienu laikā. Tā ir patiesi saudzējoša un neinvazīva tehnoloģija, kas piešķir zobiem gaišāku un mirdzošāku toni, saglabājot dabiskumu. Turklāt šie venīri tiek izgatavoti Dubaijā – "LAVA dental studio" sadarbības partneru tehniskajā laboratorijā –, kur strādā vieni no labākajiem zobu tehniķiem un keramistiem pasaulē.

"Mūsu mērķis ir pacienta komforts, tāpēc mēs ne tikai sniedzam mūsdienīgus un individualizētus pakalpojumus, bet arī izglītojam pacientus un rādām piemēru citām zobārstniecības klīnikām, lai mazinātu kopējo sabiedrības stigmu un bailes no zobārstiem. Mēs esam ieinteresēti, lai mēs nebūtu vienīgie, kas sniedz šāda veida zobārstniecības pakalpojumus – mūsuprāt, tiem ir jākļūst par normālu praksi, kas ir gan rezultatīva, gan patīkama," rezumē Dr. Aleksejevs.

Sekot līdzi jaunumiem un praktiskiem ieteikumiem var "LAVA dental studio" sociālās vietnes "Instagram" profilos @lavadentalstudio (latviešu valodā) un @dr.aleksejevs (krievu valodā). Vairāk informācijas par pakalpojumiem un pieteikšanās uz vīzīti – mājaslapā lavadental.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!