Foto: Billijs Locs
Jelgavas pilsēta no 9. līdz 11. februārim jau 20. reizi aicina satikties vērienīgākajā ziemas notikumā Baltijā – starptautiskajā ledus skulptūru festivālā. Atzīmējot šo jubileju un izvērtējot aizvadītā gada pieredzi, festivāls notiks trīs vietās pilsētā: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Hercoga Jēkaba laukumā. Gaidāmi arī populāru mūziķu koncerti, izrādes bērniem, radošās darbnīcas, tirdziņš un daudz kas cits.

Šogad festivāls pulcēs 33 pasaulē atzītus tēlniekus no 10 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Īrijas, Portugāles, Norvēģijas, Nīderlandes, Ukrainas, Bulgārijas un Ķīnas. Mākslinieku uzdevums šoreiz vairāk nekā 70 tonnās ledus attēlot tēmu "Sapņi". Kopumā taps vairāk nekā 65 ledus objekti, no tiem - 30 individuālās un 15 komandu skulptūras, kas būs augstākas par 3 metriem, foto skulptūras, labirints, mazo bērnu slidkalniņi, "Koskenkorva" un "Ledus vīnu" ledus bāri u.c.

Darbu pie skulptūrām ledus tēlnieki uzsāka 5. februārī un turpinās līdz 9. februārim, savukārt festivāla laikā, sestdien un svētdien, būs iespējams vērot ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumus. Uz festivāla galvenās skatuves sacentīsies Latvijas un Lietuvas titulētākie mākslinieki – Kārlis Īle un Donatas Mockus, kā arī iepriekšējo starptautisko ledus skulptūru festivālu laureātes Agnese Kirillova-Rudzite un Sanita Rāviņa.

Plašā kultūras un izklaides programmu paredzēta uz divām skatuvēm. Festivāla laikā koncertēs My Radiant You, Samanta Tina un Tadas Rimgaila (Lietuva), projekts "Mesa", "Bermudu divstūris", šī gada "Supernovas" žūrijas priekšsēdētājs DJ Rudd un Latvijas X faktora dalībnieki - Adriana Miglāne, Līga Rīdere, Alise Haijima, Nadežda Mankeviča, Aivo Oskis un Edgars Kreilis. 10. un 11. februārī uz abām skatuvēm notiks arī rotaļu izrādes visai ģimenei.

Pirmo reizi festivālu organizējot trīs atsevišķās zonās, apmeklētājiem skulptūras būs pieejamas ērtāk, kā arī ikviens bez maksas varēs baudīt pasākuma gaisotni Hercoga Jēkaba laukumā.

Maksas teritorijā, kur atradīsies iespaidīgākie ledus objekti un galvenā skatuve, varēs ienākt pa 4 ieejām, kas būs izvietotas izklaidus. Citāds būs arī lielo ledus skulptūru izkārtojums - pa divām skulptūrām zem vienas nojumes 8 salas punktos. Apmeklētāju ērtībām 10 biļešu kases atradīsies dažādās vietās pie festivāla teritorijas.

Festivāla laikā visā tā teritorijā darbosies tirdziņš, kuram pieteikušies vairāk nekā 70 tirgotāji. Apmeklētājus sagaida arī jubilejas pārsteigumi, dažādi sapņu tēli, pirotehnikas un gaismas spēles uz Driksas upes, kā arī dzimšanas dienas torte!

Biļetes iepriekšpārdošanā līdz 8. februārim "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās.

Starptautisko ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un JPPI "Kultūra" ar "Ramirent" un "SEB banka" atbalstu.

Lai atrastu norises vietas, izmanto navigācijas lietotni "Waze".

Vairāk informācijas: http://www.jelgava.lv/lv/sakums/ un http://festivali.jelgava.lv/

20. gadu atskata video:

20. starptautiskais ledus skulptūru festivāls:

Atskats uz pagājušā gada ledus skulptūru festivālu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!