Foto: Publicitātes foto
Nekustamo īpašumu attīstītājs "KBO", kas Rīgā attīsta ekonomiskās klases daudzdzīvokļu namus, ir aprēķinājis, ka ar jauno finanšu attīstības institūcijas "Altum" atbalsta programmu mājokļa iegādei jaunajiem speciālistiem, ieceri par savu mājokli izdosies īstenot lielai daļai iedzīvotāju, jo vidējā summa par vienas līdz divu istabu dzīvokli tagad būs mazāka par īres maksu jaunajos projektos – vidēji 200 līdz 300 eiro mēnesi.

"Ikdienā novērojam, ka daudzi jaunie speciālisti atliek vai nevar iegādāties mājokli, jo viņiem nav pirmās iemaksas pirkuma veikšanai. Taču viņu ikmēneša ienākumi ir pietiekami augsti, lai dzīvokli uzturētu. Redzam, ka paplašinātā atbalsta programma mājokļa iegādei jaunajiem speciālistiem ļaus realizēt ieceri par savu mājokli vēl lielākai daļai iedzīvotāju. Turklāt mūsu aprēķini rāda, ka, piemēram, par XS izmēra jeb 38 kvadrātmetru plašu dzīvokli ikmēneša kredītmaksājums ar "Altum" nodevu būs 235 eiro, bet par S izmēra dzīvokli 46 kvadrātmetru platībā – 306 eiro, kas ir mazāka tai summai, ko jaunie speciālisti jau šobrīd maksā par dzīvokļu īri," norāda Sanita Zērvena, SIA "KBO" pārstāve.

Turpmāk, lai iegādātos dzīvokli, jaunajiem speciālistiem būs nepieciešama ievērojami mazāka summa pašu ieguldījuma. Piemēram, jaunajā projektā "Imantas ozoli", Pārdaugavā, lai iegādātos 46 kvadrātmetru dzīvokli, kura pārdošanas cena ir vidēji 73 730 eiro, pašu ieguldījums ar "Altum" atbalstu turpmāk būs vien 3 687 eiro jeb 5% no kredīta summas. Savukārt ikmēneša maksājums jau ar ierēķinātu "Altum" nodevu būs 300 eiro.

Lielākas kvadratūras dzīvoklis jaunajā projektā – 53 kvadrātmetru platībā, kas ir vispieprasītākais izmērs jauno speciālistu vidū, mēnesī izmaksās 339 eiro, bet pirmā iemaksa būs 4000 eiro līdzšinējo 13 tūkstošu vietā.

24. martā gaidīsim jūs uz atvērto durvju dienu jaunajā projektā "Imantas ozoli", Pārdaugavā, Jūrmalas gatvē 82 k-2!

Par SIA "KBO"

Nekustamo īpašumu attīstītāji SIA "KBO" pārstāv Somijas korporācijas "Insinōōritaimisto Bertel Ekengren Oy" nekustamā īpašuma projektus Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!