Foto: Publicitātes foto

Redzes pasliktināšanas tuvumā ir raksturīga cilvēkiem vecumā no 40 līdz 45 gadiem. Šajā periodā acs lēca sabiezē un zaudē elastību. Rezultātā acs spēja skaidri redzēt objektus, kas atrodas dažādos attālumos, strauji samazinās. Laika gaitā acs lēca kļūst duļķaina (attīstās katarakta), kas noved arī pie redzes asuma samazināšanās. Oftalmologs-ķirurgs, profesors Igors Solomatins stāsta, kā modernās tehnoloģijas ļauj ātri un nesāpīgi uzvarēt kataraktu un tālredzību vienlaikus.

Ar vecumu saistītās izmaiņas acīs rada vairākas neērtības, kā rezultātā cilvēkam ir grūti veikt savas ierastās darbības ar tādu pašu efektivitāti un komfortu kā iepriekš. Īpaši grūti ir tiem cilvēkiem, kuru darbs prasa lielisku redzi un koncentrēšanās spējas.

Vispopulārākais redzes atjaunošanas veids ir klasiskā lāzerkorekcija. Ar vecumu saistītu acu izmaiņu gadījumā redzes lāzerkorekcija ne vienmēr ir labākais variants, jo tai ir vairākas kontrindikācijas un tā nepalīdz apturēt kataraktas un ar vecumu saistītās tālredzības attīstību.

Šādiem gadījumiem Dr. Solomatina Acu Centrā ir pieejams īpašs lāzers, kas ietekmē nevis radzeni (redzes lāzerkorekcija tiek veikta uz radzenes), bet gan acs lēcu, aizstājot to ar premium klases mākslīgo lēcu – multifokālo lēcu. Pierādītā revolucionārā tehnoloģija – multifokālas intraokulārās lēcas (IOL) implantēšana – ļauj efektīvi ārstēt ar vecumu saistītu tālredzību un kataraktu, atjaunojot redzi.

Multifokālais IOL ir inovatīva mākslīga lēca, kura maksimāli precīzi imitē acs dabiskās lēcas darbu, kas ļauj cilvēkam perfekti redzēt dažādos attālumos. Redzes asums tiek sasniegts, pateicoties unikālajam lēcas optikas dizainam: tiek radīts pseido-akomodācijas (fokusēšanas) efekts tā, ka gaisma tiek fokusēta uz tīklenes, lai attēls kļūtu skaidrs gan tuvu, gan tālu, gan vidējā attālumā. Šāda lēca ļauj iegūt augstas kvalitātes redzi un uzlabot attēla skaidrību.

Premium klases multifokālās IOL implantācija faktiski novērš nepieciešamību pēc brillēm un kontaktlēcām.

Operācija ilgst apmēram 20 minūtes un tiek veikta ambulatori. Nesāpīgās procedūras laikā ķirurgs noņem dabisko lēcu ar lāzeru un vienlaikus implantē lēcu.

Ņemot vērā ķirurģiskās iejaukšanās mikroskopisko tilpumu un operācijas drošību, redze tiek atjaunota gandrīz nekavējoties, un jau pēc pāris dienām pacients var atgriezties ierastajā dzīves ritmā.

Svarīgs posms pirms operācijas plānošanas un veikšanas ir padziļināta acu pārbaude. Diagnostikas dati ļaus ārstam izvēlēties multifokālo lēcu, kura ir vispiemērotākā pacienta vajadzībām un anatomiskām īpašībām.

IOL optiskās ierīces sarežģītība, augsto tehnoloģiju aprīkojums implantēšanai un ķirurga īpašā kvalifikācija nosaka ne tikai operācijas izmaksas, bet arī īpašos nosacījumus tās veikšanai.

Operācijas galvenās indikācijas ir ar vecumu saistīta tālredzība un pacienta vecums no 45 gadiem. Ja tiek konstatētas kontrindikācijas, ārsts veic visaptverošu diagnostikas datu un anamnēzes novērtējumu, pēc kura viņš palīdz pacientam atrast viņam pieejamus un drošus risinājumus.

Dr. Solomatina Acu Centrā tiek izmantoti dažādi IOL modeļi. Klīnikas ķirurgi vairāk nekā 10 gadus veic operācijas, izmantojot multifokālās IOL, kas ļauj visprecīzāk izvēlēties pacientam piemērotu lēcas modeli un paredzēt operācijas rezultātu. Balstoties uz savu pieredzi un zināšanām, klīnikas speciālisti ir veikuši vairākus tūkstošus veiksmīgu operāciju, palīdzot pacientiem atgūt redzi kā jaunībā.

Mūsdienās multifokālā IOL implantācija ir iespēja iegūt redzes brīvību, kas ievērojami uzlabo dzīves kvalitāti. Premium IOL darbs ir maksimāli līdzīgs acs dabiskās lēcas darbam, vienlaikus nodrošinot augstu redzes asumu visos attālumos, kā arī ļaujot atbrīvoties no briļļu korekcijas.

Dr. Solomatina Acu Centra ķirurgu nopietna pieredze ar IOL implantāciju augsto tehnoloģiju jomā nodrošina pacientu drošību, sirdsmieru un pārliecību gan operācijas laikā, gan pēc tās. Aizstājošās lēcas lieliski kalpo pacientam un sniedz asu redzi līdz mūža galam.

Kontakti saziņai:
Dr. Solomatina Acu Centrs
www.acucentrs.lv
Tālr. 67 217 317
E-pasts: acucentrs@acucentrs.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!