Katra cilvēka dzīve sastāv no daudziem un dažādiem notikumiem, kuri mums paliek atmiņā jau no bērnu dienām. Pamatojoties uz to, veidojas mūsu tradīcijas, gaume un ēšanas paradumi.

Katrs no mums atceras ar mīlestību gatavotos un gardos mājas ēdienus. Kādam no mums tās ir kotletes ar kartupeļu biezeni, citam pica vai spageti makaroni, vēl kādam sīpolu zupa, steiks vai suši. Garšas īpatnības un ēšanas paradumi mums veidojas no vides, kurā uzaugām un tradīcijām, pēc kurām esam audzināti.

Ar laiku, ceļojot apkārt pasaulei, satiekot jaunus cilvēkus un iepazīstot citu tautu tradīcijas, mēs atklājam jaunas garšas īpatnības un izjūtas - paplašinām  savu redzesloku. Mums rodas jauni ieradumi un neizsīkstoša vēlme izzināt visu jauno un neparasto.

Vēlme iepazīt un izbaudīt nezināmo ir katrā no mums.

Noteikti mani vienaudži atceras kā pirmo reizi baudīja picu, brīnījās, ka spageti ir uzkoda un cītīgi mēģināja makaronus tīt uz dakšiņas. Kā neatlaidīgi mocījāties ēst suši ar irbulīšiem un gandrīz kā ķirurgs izmeklējāt pareizos galda piederumus cīņai ar austerēm, gliemežiem vai astoņkājiem.

Laika gaitā mēs bijām aizkustināti, kad atklājām, ka "Boloņas spageti" ir ļoti līdzīgi mūsu makaroniem "po- flotski" un ķīniešu pelmeņi - mūsu pašu pelmeņiem, un ka krēmzupa - nav kartupeļu biezputra.

Arī mēs patīkami pārsteidzām ārzemniekus ar soļanku, kūpinātu vistu un maizes zupu un mulsinājām viņus, kad mielastu mēs iesākām ar glāzi konjaka un alu dzērām pie deserta.

Mēs ar baudu ienirām neapgūtajā vīnu pasaulē un ar prieku iepazīstinājām citus ar "Rīgas balzama" dzeršanas tradīcijām.

Iepazīt jauno, prast brīnīties pašam, spēt, pārsteigt citus - tajā arī noslēdzas dzīves dialektika. Tā arī ir mūsu dzīve.

Restorāna "My Life" būtība - mūsu centieni omulīgā, mājīgā gaisotnē dalīties savās domās ar dažādu tautu ēdienu un dzērienu palīdzību par dzīves būtību un rast kopīgas tradīcijas.

Tā ir iespēja katram no Jums apjaust, cik ātri mainās dzīve, ieradumi un gaume. Tā ir vēlme apvienot jauno un veco paaudzi, austrumu un rietumu tradīcijas. Tā ir nostaļģija par pagātni, prieks par tagadni un gaidas pēc nākotnes.

Tie ir mūžsenie "patiesības" meklējumi, tā ir jaunrade, kur nav robežas pilnībai.

"My Life" - tā ir dzīve.

 

Meža prospekts 49, Bulduri, Jūrmala

Tālr. 67755331

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!