Foto: Publicitātes foto
Neauglība ir diagnoze, kas var skart ikvienu pāri. Par laimi, Latvijā ir pieejama pasaules līmeņa neauglības ārstēšana, izmantojot vismodernākās tehnoloģijas un augstas precizitātes aparatūru. Taču šī iespēja rokas stiepiena attālumā ir pieejama vien galvaspilsētas iedzīvotājiem. Lai veicinātu pakalpojuma pieejamību, Klīnikas EGV eksperti regulāri veic izbraukuma konsultācijas citās pilsētās, kur laipni gaida ikvienu, kas sapņo piedzīvot vislielāko laimi — kļūt par vecākiem!

Individuālās pieņemšanas laikā ārsts atbild uz visiem jautājumiem, un, ja nepieciešams, ņem analīzes papildu diagnostikai. Klīnikas EGV direktore Dr. Zane Vītiņa stāsta: „Izbraukuma konsultāciju primārais mērķis ir aiztaupīt vairākus braucienus uz galvaspilsētu. Pirmkārt, pāris iepazīstas ar ārstu un saprot, vai viņiem veidojas labs kontakts. Otrkārt, speciālists iespēju robežās paņem nepieciešamās analīzes un izstāsta, kādas pārbaudes var veikt pie sava ārstējošā ārsta, kas atkal aiztaupa pacientiem laiku un finanses. Treškārt, reproduktologs pastāsta par iespējamiem ārstēšanas veidiem un izstāsta par procedūrām, ko būs nepieciešams veikt klīnikā."

Taujāta, kā noteikt īsto brīdi konsultācijas nepieciešamībai, ārste norāda: neauglība tiek diagnosticēta, ja pāris pēc gada aktīvas dzimumdzīves nespēj ieņemt bērniņu — šo faktu būtu nepieciešams uztvert kā signālu reproduktologa padoma meklēšanai. Ja topošajiem vecākiem ir vairāk par 35 gadiem, palīdzību vajadzētu meklēt agrāk, jo šajā vecumā strauji krītas auglība un būtu vēlams uzsākt medicīnisko apaugļošanu pēc iespējas drīz. Taču uz konsultācijām var nākt arī pirms bērna plānošanas un izrunāt visus interesējošos jautājumus, kā arī iemācīties koriģēt savu dzīvesveidu, lai bērniņš piedzimtu pēc iespējas veselāks.

Tuvākās Klīnikas EGV konsultācijas reģionos:

1) Ventspils - 09.10. - Dr. Kristīne Ķempe
2) Rēzekne -11.10. - Dr. Viola Millere
3) Liepāja - 23.10. - Dr. Inta Dinsberga
4) Valmiera - 02.10. - Dr. Solvita Funka
5) Daugavpils - 22.10. - Dr. Viola Millere

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!