Foto: www.elektrum.lv

Ikviens no mums labi zina, ka dzīve dažkārt mēdz piespēlēt negaidītus un postošus pārsteigumus, kuru sekas jūtam vēl ilgi un finansiāli sāpīgi. Tam cēlonis var būt pat neliels bojājums mājas vai dzīvokļa iekšējā elektroinstalācijā, negaidīts zibens spēriens karstā vasaras laikā vai elektroiekārtu bojājumi, kas pāraug ugunsnelaimē. Dažkārt omulīgu vakaru var sabojāt sakarsusi elektrības rozete, kas pamazām rada veselu problēmu virkni. Tādēļ, lai mūsu klientiem radītu klientiem lielāku drošību elektroenerģijas jomā, kā arī paplašinātu Elektrum produktu klāstu, pirmo reizi mājsaimniecībām piedāvājam produktus "Elektrum Apdrošināts".
Šis piedāvājums tapis sadarbībā ar apdrošināšanas akciju sabiedrību "Balta", un produkti jau ir pieejami izvēlei portālā elektrum.lv.

Zibens spēriens un instalācijas bojājumi
Sadzīvē mēdz būt nepatīkamas situācijas, kad, piemēram, ziemā elektriskā kabeļa pēkšņa bojājuma gadījumā tiek sabojāta privātmājas apkures sistēma vai elektroiekārtas – ģimenes mīlulis televizors, darbam un privātām lietām tik svarīgais dators, vai citas mūsu ikdienas dzīvē nepieciešamās lietas.

Starp citu, lai sabojātu tehniku, ir nepieciešamas vien 0,2 sekundes – tieši tik ilgi notiek zibens izlāde. Latvijas klimatiskajos apstākļos pērkona negaiss parasti novērojams no maija līdz augusta beigām, vidēji 17 reižu gadā.

Pēc izlādes pārsprieguma dēļ elektrotehnika parasti tiek sabojāta aptuveni kilometra rādiusā no vietas, kur iespēris zibens, un neatgriezeniski tiek sabojāta ikviena iekārta, kas tobrīd nav atvienota no tīkla. Latvijas statistika liecina, ka visbiežāk tiek sabojāti datori un televizori.

Parasti negadījumi notiek visnepiemērotākajos brīžos. Ja mājokļa iekšējā instalācija sākusi dzirksteļot brīvdienas vakarā, būs pietiekami sarežģīti vai pat neiespējami sazvanīt dienestu vai speciālistu, kas bīstamo bojājumu varētu profesionāli novērst maksimāli īsā laika sprīdī. Ik gadu interneta portālos lasām ziņas arī par postošām ugunsnelaimēm, kuras izraisījušas elektroinstalāciju bojājumi , arī šis gads diemžēl nav izņēmums. Ko darīt?

Ir risinājums
Šobrīd ir pieejams risinājums – tikai Elektrum klientiem iespējams apdrošināt energoriskus – izvēloties jebkuru produktu ar Elektrum Apdrošināts, klientiem būs iespēja saņemt palīdzību elektroapgādes traucējumu radītu elektroierīču bojājumu

novēršanai visā Latvijas teritorijā, turklāt šis pakalpojums ir pieejams visu diennakti bez brīvdienām. Tas nozīmē, ka atbilstošas kvalifikācijas speciālists operatīvi ieradīsies klienta dzīvesvietā neatkarīgi no tā, vai izsaukuma brīdī ir darba diena vai brīvdiena un cik tobrīd rāda pulkstenis. Meistars pārbaudīs bojātās ierīces un nepieciešamības gadījumā nodrošinās transportu uz servisa centru. Kad ierīce būs saremontēta, speciālists to nogādās atpakaļ klientam vai, ja šo ierīci saremontēt nebūs iespējams, turpat klienta dzīvesvietā palīdzēs aizpildīt dokumentus atlīdzības saņemšanai.

Elektrum Apdrošināts klientiem speciālistu iespējams izsaukt dažādos pēkšņos, neparedzētos gadījumos – ja bojāta iekšējā elektroinstalācija, tiek konstatēts, ka elektriskais kabelis mājās ir sakarsis, tiek izsisti drošinātāji, neizprotamu iemeslu dēļ pēkšņi pazūd elektrība kādā no telpām, mirguļo apgaismojums, u.c. gadījumos. Dzirksteļojošas rozetes vai gaismas slēdži tāpat var izraisīt bīstamas elektrotraumas un pat ugunsgrēkus – diemžēl prakse liecina, ka šādi negadījumi notiek regulāri, to apliecina ziņu saturs.

Profesionāla elektrospeciālista palīdzība dažādu elektroinstalāciju bojājumu novēršanai būs papildu pakalpojums, kas pieejams ikvienam klientam, kas izvēlējies Elektrum Apdrošināts produktu. Tāpat šajā palīdzībā klientiem tiek nodrošināti arī glābšanas un attīrīšanas darbi, lai likvidētu, piemēram, sadegušo elektroiekārtu vai kondicioniera noplūdes radītās sekas.

Klientiem tiek piedāvāti visi līdzšinējie elektroenerģijas produkti, kurus iespējams papildināt ar apdrošināšanas pakalpojumu. Produktu ar Elektrum Apdrošināts varat izvēlēties, papildus maksājot tikai 1.00 EUR mēnesī ar PVN!

Speciālisti novērsīs barošanas sprieguma noviržu izraisītus elektroierīču bojājumus neierobežotā skaitā līdz 1000 EUR gadā, kā arī līdz 2 elektroinstalāciju bojājumu gadījumiem gadā, kur atlīdzība viena gadījuma novēršanai ir līdz 150 eiro.

Kā pieteikties?
Produktu ar Elektrum Apdrošināts klienti varēs izvēlēties uz vienu vai

diviem gadiem, ienākot portālā elektrum.lv, kā arī sazinoties ar Latvenergo klientu

apkalpošanas servisu Elektrum. Vairāk informācijas aicinām skatīt portālā, sadaļā elektrum.lv/apdrosinats. Negaidīts pārsteigums? Saņem kvalificētu palīdzību!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!