Foto: Publicitātes foto
Lai jauno grilēšanas sezonu varētu izbaudīt ar jaunām garšām un emocijām, "Rēzeknes gaļas kombināts" šovasar uzsācis ražot jaunas, piecu veidu cepamdesiņas. Tās pārsteigs ne tikai ar neierastām garšu kombinācijām, bet arī ar ērto izmēru – visgardākā kumosa lielumā.

"Latvieši ir gardēži, kuri labprāt bauda tradicionālus ēdienus, bet vienlaikus viņi labprāt eksperimentē ar netipiskiem garšu salikumiem un piedzīvojumiem. Tā arī tapa mūsu jaunās cepamdesiņas. Mēs salikām to, kas garšo tik daudziem – avokado, marinētas bietes, marinētus gurķus, ābolus un mocarellu – kopā ar sulīgajām un kārdinošajām mazajām desiņām, radot garšas, kas sajūsmināja mūs pašus, un ticam, ka sajūsminās arī ikvienu to baudītāju," atklāj SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" tirdzniecības vadītāja Dina Freiberga.

Kādos garšu piedzīvojumos ved jaunās cepamdesiņas?

  • Cepamdesiņas ar avokado gabaliņiem ir ar neitrālu un maigu garšu, taču avokado tām piešķir uz mēles kūstošu krēmīgumu.
  • Cepamdesiņas ar marinētu biešu gabaliņiem liks sajust nedaudz asuma un pikantuma, kādu spēj radīt marinētu biešu klātbūtne.
  • Cepamdesiņas ar marinētu gurķu gabaliņu patiks kraukšķinātājiem, kam patīk latviešiem tik tradicionālā marinētu gurķu garša.
  • Cepamdesiņas ar ābolu gabaliņiem ir sulīga un neierasta kombinācija, kuras veiksmes noslēpums ir ābolu sulīgumā un saldenumā.
  • Cepamdesiņas ar mocarellas siera gabaliņiem ir kā perfekti saskanīgs ansamblis, kurā pusmīkstais itāļu siers savienojas ar cepamdesiņas raksturu.

Kā cept?

Cepamdesiņas ir pagatavojamas burtiski piecu minūšu laikā. Tās pat nav nepieciešams kā īpaši sagatavot vai sagriezt, jo tās ir bez apvalka. Jau ražošanas procesā ir padomāts, lai desiņa maksimāli saglabātu visas savas garšas.

Tās var cept, saspraužot uz iesma vai liekot uz grila restītēm. Vēlams cept uz oglēm, izvairoties no tiešām liesmām. Labāk cept ilgāk un uz mazākas uguns, ik pa laikam pagrozot, lai tās izcepas vienmērīgi.

Un noteikti desiņas var cept arī elektriskajā grilā dzīvoklī vai mājā, lai izbaudītu vasaras garšu, pat nekurinot grilu (tās var ēst arī aukstas).

Piecas idejas, ar ko kopā baudīt cepamdesiņas

  1. Gatavās desiņas var saspraust uz koka irbulīšiem, pa vidu liekot svaigus dārzeņus, siera kumosiņus vai maizes grauzdiņu gabaliņus.
  2. Desiņas lieliski sader ar krāsainiem salātiem – sagrieziet traukā gurķus, tomātus, papriku, sīpolus vai jebkurus citus vasaras dārzeņus, pievienojiet zaļumus, sāli un garšvielas, nedaudz citrona sulas un olīveļļas. Pasniedziet kopā ar tikko grilētām cepamdesiņām!
  3. Desiņu raksturu var izcelt arī ar neierastām mērcēm, tradicionāla izvēle ir tomātu vai bārbekjū mērce, taču ir vērts nobaudīt arī kopā ar persiku vai dzērveņu ievārījumu, gvakamoli vai varbūt kādu aso mērcīti.
  4. Desiņu baudīšana kļūs par notikumu, ja no tām pagatavosiet hotdogus. Atvērtā maizītē lieciet cepamdesiņu pērles, kombinējiet ar dārzeņiem, salātiem, mīļāko mērci un radoša garšu meistarklase piepildīs pagalmu ar smiekliem un neatvairāmu smaržu.
  5. Bet varbūt gribat mieloties pavisam latviski? Arī tas ir variants. Izvāriet vai uz grila pagatavojiet kartupeļus, uz šķīvja tos lieciet blakus desiņām un salātiem un sātīgas, bagātīgas, viegli pagatavojamas pusdienas ir gatavas.

Un kā ar šašliku?

Tradicionāli ballītēs kā pirmās uz grila "kāpj" tieši desiņas, jo tās ir ātrāk pagatavojamas un pirmās nonāk grilētāju vēderos. Patiesībā gan vajadzētu notikt otrādi – uz karstām oglēm vispirms vajadzētu cept šašliku, bet pēc tam – cepamdesiņas.

Lai kāda arī būtu jūsu iecienītākā secība, ieskatieties "Rēzeknes gaļas kombināta" sortimentā, jo nemainīgi te atradīsiet arī dažādus šašlika veidus, bez kuriem vasara nemaz nav iedomājama. Joprojām pieprasītākais no tiem ir cūkgaļas šašliks ar sīpoliem, bet jaunums veikalos – cūkgaļas šašliks barbekjū marinādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!