Foto: Publicitātes foto
Šoziem Lietuvā, Pakrojas muižā atgriežas spilgtākais pasākums ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Ziemeļeiropā – jau IV lielo laternu festivāls "Brīnumzemē". Šogad pasākums priecēs ar simtiem lielizmēra skulptūru – laternām, pārsteidzošiem gaismas un skaņas efektiem un svētku noskaņu, un tas sāksies jau 27. novembrī un turpināsies līdz 16. janvārim.

Jau vairākus gadus pēc kārtas Lietuvas lielākajā muižā tiek organizēti lielo gaismas skulptūru festivāli, kuriem nav līdzīgu valstī – tie ir īpaši spilgti, ar jaunākajiem gaismas un mūzikas specefektiem. Katru gadu pakāpeniski palielinās arī festivāla apmērs un skulptūru skaits, un gandrīz visas kompozīcijas ir veidotas tieši muižai – tās netiek izstādītas nekur citur pasaulē un ir speciāli pielāgotas muiža ainavai. Festivālam tika radīts arī audio ieraksts, kas kļūs par neatņemamu svētku laika sastāvdaļu arī ārpus festivāla.

Festivāls galveno iedvesmu joprojām smēlās no Luisa Kerola pasakas "Alise brīnumzemē" – pilnu ar ilūzijām, brīnumiem, maģiskiem tēliem un cirka elementiem, kuri pārcels citā realitātē, izmantojot gaismas un skaņas tehnoloģijas. Pēc Pakrojas muižas barona teiktā: "Tas, neapšaubāmi, būs spilgtākais pasākums, kurš aicinās maģiskā gaismas ceļojumā pa brīnumzemi ziemas tumšajā laikā, dos iedvesmu jaunam gadam un jauniem darbiem." Par svētku noskaņojumu pasākumā rūpēsies arī krāsaini tēli, Ziemassvētku tirdziņš, atrakciju parks un muižas dzīves ainas visai ģimenei.

Gaismas, mūzikas un svētku noskaņojuma pilnais festivāls būs arī viens no drošākajiem. Šeit tiek gaidīti visi apmeklētāji ar negatīviem Covid-19 testiem, pret Covid-19 vakcinētie un Covid-19 izslimojušie. Kā zināms, vakcinētajiem Latvijas pilsoņiem, atgriežoties no Lietuvas, nav jādodas pašizolācijā.

Lielākais ziemas festivāls "Brīnumzemē" Pakrojas muižā sāksies jau 27. novembrī.

Pakrojas muiža ir lielākais ne tikai Lietuvā saglabājies muižas komplekss, bet arī viens no 18 pievilcīgākajiem kultūras tūrisma objektiem Eiropā, kurš ne reizi vien ir atzīts par "Gada tūrisma objektu" Lietuvā, kur atjaunota XIX gadsimta beigu- XX gadsimta sākuma muižas dzīve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!