Foto: Publicitātes foto
1995. gadā Husqvarna spēra pirmo soli jaunā produktu sektorā, izlaižot pasaulē pirmo komerciālo robotizēto zāles pļāvēju "Husqvarna Solar", kas mainīja zāliena kopšanas veidu visā pasaulē. Svinot 25 gadu jubileju un savu vadošo lomu inovāciju ieviešanā, "Husqvarna" laiž tirgū "Husqvarna Automower® 315X Limited Edition".

Svinot 25 gadus, kas pavadīti kalpojot par robotizēto zāles pļāvēju nozares celmlauzi, "Husqvarna"nāk klajā ar īpašu "Husqvarna Automower® 315X Limited Edition" modeli. Jaunajam modelim ir unikāla krāsa, un tas būs pieejams no 2020. gada februāra.

Husqvarna patērētāju nodaļas viceprezidente Sofija Akselsone (Sofia Axelsson) sniedza komentāru: "Mēs ļoti lepojamies ar savu veikumu nozares attīstībā, sasniedzot šo zīmīgo jubileju, un, lai godinātu šo notikumu, laižam klajā "Automower 315X Limited Edition" modeli. Ar "Husqvarna Automower®" mēs vienmēr esam neatlaidīgi tiekušies uz nepārtrauktu jauninājumu ieviešanu mūsu risinājumos, lai virzītu nozari uz priekšu, un mēs aizrautīgi skatāmies nākotnē, zinot, kādas inovācijas sagaida robotizētās pļaušanas industriju."

Inovāciju priekšgalā, kopš 1995. gada

1992. gadā toreizējais "Husqvarna" izpilddirektors Bengts Andersons (Bengt Andersson) saskatīja robotizētās pļaušanas potenciālu un sapulcēja inženieru grupu, kura izstrādāja pirmo "Husqvarna"robotizēto zāles pļāvēju – "Husqvarna Solar".

Trīs gadus pēc "Husqvarna Solar" zāles pļāvēja laišanas tirgū uzņēmums nāca klajā ar pirmo "Husqvarna Automower®" paaudzi – robotizētu zāles pļāvēju, kas patstāvīgi atgriežas uzlādes stacijā, lai uzlādētu akumulatoru. Šis jauninājums ļāva pļaut zālienu visu diennakti neatkarīgi no laikapstākļiem. Zāles pļāvējs zināja, kad nepieciešama akumulatora uzlāde, un automātiski atgriezās uzlādes stacijā.

Otrā "Husqvarna Automower®" paaudze tika atklāta 2003. gadā. Šīs platformas galvenās iezīmes bija jauns dizains un vairāki uzlabojumi. Vēlāk tika izlaisti arī citi modeļi, pamatojoties uz šo platformu, piemēram, pļāvējs, kas spēja apkopt zālienus līdz pat 6 000 m2 platībā, un hibrīda pļāvējs, kuram bija gan saules baterijas, gan akumulators. Tagad "Husqvarna" robotizētie zāles pļāvēji ienāk dzīvojamos īpašumos visā pasaulē.

Trešās paaudzes "Husqvarna Automower®" platforma tika iepazīstināta ar publiku 2011. gadā. Pirmie modeļi koncentrējās uz maziem zālieniem ar kompaktu izmēru. Vēlāk nāca lielākas jaudas pļāvēji, aprīkoti ar tīkla savienojamību. Pēc pieciem gadiem tika ieviesti "Husqvarna Automower®"430X un 450X, kas bija aprīkoti ar X-line komplektāciju, ieskaitot "Automower® Connect" ar GPS izsekošanas sistēmu zādzības novēršanai, GPS atbalstītu navigāciju, LED lukturiem, priekšējo gumijas bamperi un X-line virsbūves dizainu.

Pirmie "Husqvarna" profesionālie robotizētie zāles pļāvēji "Husqvarna Automower®" 520 un 550 tika izlaisti 2018. gadā. Aprīkoti ar profesionālām kontroles ierīcēm vienkāršotai vadībai, kā arī tālvadības un uzraudzības funkciju, izmantojot "Husqvarna Fleet ServicesTM", šie pļāvēji tika izstrādāti profesionālam darbam, ietaupot laiku un pūles.

Uzsverot savienojamību un viedos risinājumus, "Husqvarna" 2018. gadā integrēja "Automower® Connect" ar vairākiem viedmājokļa pakalpojumiem, ļaujot lietotājiem ar viedmājokļa vadības centru kontrolēt savu pļāvēju ar balss palīdzību. Tas ietvēra arī atvērto API aplikāciju, ļaujot lietotājiem savienot lietotni ar IFTTT un izveidot pielāgotas sīklietotnes.

2019. gadā tika izlaisti pirmie pilnpiedziņas robotizētie zāles pļāvēji – "Husqvarna Automower®"435X AWD privātpersonām un "Husqvarna Automower®" 535 AWD profesionāļiem. Pateicoties pilnpiedziņai, abi pļāvēji spēj strādāt līdz 70 % stāvās nogāzēs.

Turklāt 2019. gads bija vēl viens pagrieziena punkts, jo "Husqvarna Group" sasniedza divu miljonu atzīmi robotizēto zāles pļāvēju ražošanā.

Uzziniet vairāk: https://www.husqvarna.com/lv/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!