Neskatoties uz smago ekonomisko situāciju valstī, no 2010. janvāra akciju sabiedrība "KRĀSAINIE LĒJUMI" Rīgā uzsāk gaismas diožu (LED) gaismekļu ražošanu. Gaismas diožu (LED) gaismekļu izmantošana šobrīd ir vismūsdienīgākā apgaismošanas tehnoloģija pasaulē. LED gaismekļu priekšrocības ir viņu zemais elektroenerģijas patēriņš, kas ļauj taupīt līdz 40 - 90% elektroenerģijas, ilgais garantētais ekspluatācijas laiks (līdz 100 tūkstošiem stundu), kas neprasa nekādas papildu izmaksas.
Uz šo brīdi akciju sabiedrība "KRĀSAINIE LĒJUMI" uzsāk uzņēmuma inženieru izstrādāto 9 dažādu LED gaismekļu modeļu ražošanu, kas atbilst pasaules standartiem. Gaismekļi ir paredzēti ražošanas objektu, noliktavu, atklāto objektu un platību apgaismošanai, arhitektūras apgaismošanai, landšafta dizainam. Tā pat tiks ražoti iebūvējamie moduļi jau esošo ielu apgaismojuma lukturu gaismas elementu nomaiņai, tradicionālo dienas gaismas un halogēno lampu nomaiņai. Turpmāk tiks uzsākta arī citu LED gaismekļu modeļu ražošana.
Atšķirībā no šobrīd Latvijā plaši izplatītās ievestās produkcijas, visi LED gaismekļu elementi - korpusi, stiprinājumi, siltuma novades elementi, ir izstrādāti un tiks ražoti Akciju sabiedrības "KRĀSAINIE LĒJUMI" ražotnē. Gaismekļu korpusu detaļas ir no anodēta alumīnija sakausējuma. Gatavā produkcija ir kvalitatīvāka un lētāka par importa analogiem.

Jaunā ražotne ļaus saglabāt esošās un perspektīvā izveidot jaunas darba vietas rīdziniekiem.

A\S "KRĀSAINIE LĒJUMI" preses sekretāre Kristina Gluškova

Tālr.: 67381270
Fakss: 67381345
e-pasts: kristinag@kl.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!