8. februārī vienā no Rīgas alus bāriem notika pirmās Latvijas alus cienītāju partijas dibināšanas kongress – “Rīgas oriģinālais” alus partijas kongress.
Kongresa dalībnieki pieņēma lēmumu balotēties Domes vēlēšanās, jo pār Rīgu jāvalda tiem, kas mīl alu, nevis tiem, kas kāro pēc varas un naudas. Savās runās dalībnieki uzsvēra, ka Latvijas attīstībā alus ieguldījis vairāk, nekā kāds no politiķiem. Pateicoties alus ražošanai, tiek izveidotas jaunas darba vietas, mūsu alus piesaista simtiem tūkstošu tūristu, politiķi pastāvīgi bojā mums garastāvokli, bet alus – nekad. Partija “Rīgas oriģinālais” par savas darbības pamatmērķiem uzskata:

- atcelt alus tirgošanas aizliegumu pēc plkst. 22.00., kas tika ieviests, lai aizstāvētu restorānu īpašnieku intereses;

- atļaut dzert alu parkos, jo drīz būs vasara un vispār ...

- organizēt Rīgā Viseiropas alus festivālu;

- organizēt reklāmas akciju visā Latvijas teritorijā “aizstāsim degvīnu ar alu”.

Tika nolemts neievēlēt partijas prezidiju, jo, dzerot alu, visi ir vienlīdzīgi. Tas pats attiecas arī uz partijas Statūtiem. Deputāti nosprieda, ka pēc trim četriem alus kausiem Statūtus šā vai tā neviens neņems vērā, bet ir izlemts, ka katrā nākamajā kongresā tiks dzerts ne mazāk.

Gadījumā, ja partija “Rīgas oriģinālais” pārsniegs 5% slieksni nākamajās Rīgas Domes vēlēšanās, tad tiks atklāts pastāvīgi atvērts birojs Domes ēkai vistuvākajā bārā, kur vienkāršie pilsoņi jebkurā brīdī varēs vērsties ar saviem priekšlikumiem par pilsētas dzīves kvalitātes uzlabošanu, vai arī vienkārši ieskriet un iedzert pāris “Rīgas oriģinālais” alus pudeles ar partijas deputātiem.

Ar partijas programmu labāk var iepazīties mājas lapā www.original.lv., turpat var arī izteikt savus priekšlikumus par alus dzeršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!