Foto: Publicitātes attēls
Cilvēki dzīvojot mājās ikdienišķu dzīvi ikdienā rada papildus mitrumu, mazgājoties dušā vai vannā, mazgājot drēbes un pēc tam tās žāvējot, gatavojot ēdienu, pat elpojot (!), ienākot mājās ar salijušām drēbēm un citādi. Pie normāliem apstākļiem, vidēja ģimene, kas sastāv no 4 cilvēkiem diennaktī ģenerē 12l ūdens. Ja mājās ir atvērta tipa akvārijs, tad iztvaikotā ūdens daudzums dienā būtiski pieaug. Tātad, Jūs saprotiet, ka nav pārsteidzoši, ka bieži mājās veidojas lieks mitrums.

Kādas problēmas var izraisīt liekais mitrums mājās?

Lielākā daļa problēmu, kas saistītas ar augstu mitruma līmeni parādās gada aukstajā sezonā, kad iedzīvotāji neregulāri vēdina telpas. Tajā laikā mitrums tiek iesprostots mājās un tam nav iespējas izmukt. Aukstais laiks atdzesē logu un sienu virsmas un mitrums kontaktā ar aukstām virsmām pārvēršas kondensātā. Tādejādi tiek panākti ideāli apstākļi pelējuma attīstībai, un cilvēki sāk aizdomāties par šo problēmu.

Vai ar regulāru vēdināšanu var atrisināt liekā mitruma problēmas?

Mēs bieži dzirdam ieteikumus, ka tiem, kas dzīvo mitrās telpās, viss kas ir jāizdara, jāatver logi un jāvēdina telpas. Atverot logus, telpā notiek gaisa apmaiņa, un tas var paātrināt telpas gaisa žūšanas procesu. Tomēr ir iespējams, ka gaiss, kas ienāk telpā ir vēl mitrāks nekā tur esošais. Latvijā gada aukstajos mēnešos āra relatīvais mitrums nereti svārstās starp 80-90%. Bieža logu atstāšana vaļā krasi palielina zādzību un laupīšanu risku. Papildus telpās ienāk āra trokšņi un gaisa piesārņojums. Ne vienmēr telpu apkures sistēma ir tik jaudīga, lai īsā brīdī sasildītu vēso, ienākošo gaisu.

Vai ir iespējams efektīvi un lēti atrisināt liekā mitruma problēmas?

Protams, ka ir iespējams. Arvien vairāk cilvēku Latvijā un citās Eiropas valstīs paļaujas uz gaisa sausinātājiem, lai atbrīvotos no liekā mitruma.

Specializētā iekštelpu klimata iekārtu tirdzniecības kompānija "Oro Latvija", kuras klāstā ir plašākais gaisa sausinātāju piedāvājums Baltijā, iesaka mājās izmantot gaisa sausinātāju Supra BTI2. Iekārta darbojas īpaši klusi un pūš ārā siltu gaisu. Šī iekārta ir paredzēta 3-4 istabu lieliem dzīvokļiem. Izmantojiet gaisa sausinātāju Supra BTI2 Jūsu mājoklī, likvidēsiet kondensāta veidošanos uz logiem, apturēsiet pelējuma izplatīšanos telpās, kā arī telpas kļūs siltākas un patīkamākas. Tiem, kuri saskaras ar pārmērīgi lielā mitruma problēmām savās mājās, bet joprojām šaubās vai gaisa sausinātājs spēj atrisināt radītās problēmas, "Oro Latvija" piedāvā iespēju, izmēģināt šo iekārtu bez maksas. Šis pakalpojums būs spēkā līdz 31.12.2015.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.oro.lv

Supra BTI2 video:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!