Foto: Publicitātes attēls
Vēl pirms gada Ričards Mauriņš, kurš tagad pārvietojas ratiņkrēslā, kopā ar vienaudžiem apmeklēja skolu un priecājās par dzīvi. Nelaime atnāca negaidīti – vienā naktī parādījās asas sāpes vēderā. Ričardu aizveda uz slimnīcu, kur tika uzstādīta ne pārāk biedējoša diagnoze – urīnpūšļa iekaisums. Tomēr nelīdzēja ne medikamenti, ne injekcijas. Sāpēm vēderā pievienojās kreisās kājas tirpšana. Nākamie ātrās palīdzības izsaukumi nekādas citas atbildes uz jaunieša problēmu nedeva – ārsti turpināja pastāvēt pie uzstādītās diagnozes.

Kad sāka tirpt abas kājas un sāpes kļuva neciešamas, Ričards pats izsauca "ātros". Viņu kārtējo reizi aizveda uz slimnīcu. Tur kājas atteicās klausīt. Izrādījās, ka, kamēr Ričards pieņemšanas nodaļā gaidīja savu kārtu garā rindā, viņu piemeklēja spinālais insults.

Sākās ilgs rehabilitācijas process. Vācijā tika pasūtītas speciālas ortozes, ar kurām jaunietis mācās staigāt. Viņš ir izrādījis apbrīnojamu gribasspēku: par spīti visam ir pabeidzis vidusskolu un iestājies Rīgas Tehniskajā universitātē, kuru pabeidzot, kļūs par programmētāju. Ričards visiem spēkiem cenšas atgūt spēju atkal staigāt un no visas sirds vēlas vienkārši dzīvot laimīgu dzīvi.

Labdarības fondā "Ticība, Cerība, Mīlestība" Ričardam ieteica iziet kompleksās rehabilitācijas kursu Nikolaja Slimnīcā, kas ir aprīkota ar jaunāko aparatūru un kurai ir viens no lielākajiem rehabilitācijas centriem Sanktpēterburgā.

Palīdzēsim Ričardam piecelties kājās! Ziedot var, izmantojot zemāk norādītos telefonu numurus un kontus:

90006684 – zvana maksa 1 eiro 42 centi;
90006560 – zvana maksa 4 eiro 26 centi;

Saņēmējs: labdarības fonds "Ticība, Cerība, Mīlestība", reģ. № 50008173931

SWEDBANK
LV05HABA0551037000771

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!