Foto: Publicitātes foto
Saka, ka nelaime nenāk viena. Daudzbērnu Laukšteinu ģimenē ir pieci bērni, no kuriem divi no mazotnes ir slimi. Visi trīs dēli ir veseli, bet abas meitiņas cieš no bērnu cerebrālās triekas. Vecākā meita Estera, kurai ir jau 20 gadi, nevar staigāt, dienas lielāko daļu viņa pavada gultā. Sēdēt meitene var tikai ratiņkrēslā, ja viņai vispirms tiek uzvilkta korsete. Sārai iet nedaudz labāk – viņa var pārvietoties ar pieturēšanos. Nesen viņai tika veikta kāju operācija.

Kāpēc abas meitas, atšķirībā no veselajiem dēliem, ir slimas? Precīzu atbildi uz šo jautājumu nevar sniegt pat speciālisti. Iespējamais ģenētiskais Sāras un Esteras slimības cēlonis ģimenes pārbaudes laikā netika atrasts. Mamma domā, ka iemesls ir dzemdību trauma un mediķu kļūda, bet tas nav pierādīts.

Ģimene dzīvo Talsos. Tēvs ar māti strādā un cenšas, cik vien var. Ar lielām pūlēm ir izdevies iegūt dzīvokli pirmajā stāvā. Meitenes patstāvīgi nespēj ēst, un viņas visu laiku ir autiņbiksītēs. Neskatoties uz būtiskiem ierobežojumiem, māsas priecājas, tāpat kā visi cilvēki, piemēram, viņām ļoti patīk pastaigas ratiņkrēslos kopā ar vecākiem.

Sārai līdz pilngadības sasniegšanai ir iespēja iziet rehabilitāciju Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari un bērnu slimnīcā Gaiļezers. Vietējie ārsti tic, ka meitene iemācīsies patstāvīgi staigāt, lai gan nezināmu iemeslu dēļ tas joprojām nenotiek.

Ar labdarības fonda "Ticība, Cerība, Mīlestība" palīdzību abas meitenes tika konsultētas neklātienē Sanktpēterburgā. Sāru tur gaida, lai veiktu papildus izmeklēšanu un rehabilitāciju un pēc tam pamēģinātu veikt muguras smadzeņu elektrostimulāciju.

Ir grūti, bet tagad ir cerība, ka izdosies piecelt kājās vismaz jaunāko meitu Sāru! Lūdzam atsaukties visus cilvēkus, kurus aizkustināja meiteņu smagais liktenis. Jūsu ziedotā nauda kļūs par lielu labumu arī Esterai, jo viņai ir nepieciešama jauna gulta.

SWEDBANK
LV05HABA0551037000771

NORDEA
Eiro – LV19NDEA0000083088858
Dolāros – LV72NDEA0000083088874
Rubļos – LV12NDEA0000083088887

Zvanot uz ziedojumu tālruni 90006560, Jūsu ziedojums būs 4 eiro 26 centi (1 zvans).
Piezvanot uz labdarības tālruni 90006684, Jūs bērniem ziedosiet 1 eiro 42 centus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!