Foto: Publicitātes foto
Ļoti bieži uzņēmējiem, ar kuriem es strādāju, ir sāpīgs jautājums: "Par kādām tēmām uzņemt video un rakstīt rakstus?" Cilvēki saprot, ka tas ir vajadzīgs, bet nezin, kā to darīt... Kad es saku, ka manas Intensīvās reklāmas kampaņas ietvaros mēs uzņemsim 40 dažādus videoklipus un rakstīsim 10 rakstus, 100% klientu ir pārsteigti, no kurienes mēs tik daudz ņemsim. Sakarā ar šo es piedāvāju instrukciju, kas palīdzēs atrisināt sasāpējušos jautājumus. Zemāk ir norādīti varianti, kā izveidot noderīgu video un tekstu vajadzīgajā formātā - tas viss var šķist banāli, un jums pat var rasties jautājums: "Tas tiešām ir interesanti?"

Mana atbilde - jā, interesanti! Es to pārbaudīju pēc savas pieredzes - vairāki mani klienti, tikai pateicoties sociālajos tīklos publicētiem rakstiem un video, saņēma pasūtījumus no tirgus līderiem, kā arī nedēļas laikā atradās investīcijas par lielām summām. Tāpēc, ja jums ir aktuāli šie jautājumi, jums ir jāsāk uzņemt video un jāraksta raksti.

Svarīgas nianses:

  • Video ar noderīgu saturu nedrīkst ilgt vairāk kā 2-3 minūtes, pretējā gadījumā neviens tos neskatīsies.
  • Katrā video jābūt jūsu uzņēmuma logotipam, un obligāti tajā jāiekļauj jūsu kontakti vai uzņēmuma kontaki, lai potenciālie klienti/partneri/investori/darbinieki varētu ar jums sazināties. Ja jūs neņemsiet vērā šīs rekomendācijas, jūsu video "nestrādās" jūsu labā, un jūsu uzņēmuma popularizēšana palēnināsies.

Smalkas vadītāja darba nianses:

Stāstot par savu darbu, jūs varat piesaistīt investorus, partnerus, darbiniekus un klientus. Jūs ieviešat uzticību uzņēmumam, cilvēki vēl vairāk ir "pārņemti" ar jūsu idejām. Piemēram, jūs pārdodat kaut ko savam potenciālajam klientam, investoram, partnerim... Ko viņi pērk šajā brīdī? Viņi pērk to, kā jūs sarunājaties, informāciju par to, kā jūsu produkts darbojas. Kāds pērk no jums tikai tāpēc, ka jūs esat draudzīgs un vienkārši viņam iepatikāties. Tagad iedomājieties, ka jūs izliekat video vai publicējat rakstu! Potenciālais partneris/klients/investors ir "pārņemts" ar jums, tas ir līdzvērtīgs tam, ka jūs caur rakstu vai video "parunājat" ar šo personu. Atcerieties, cik daudz reižu, skatoties video, lasot kādas personas rakstu vai emuāru, kuru esat abonējis jau ilgu laiku, jūs esat "pārņemts" ar viņu pieeju, dzīvesveidu, tehnoloģiju. Pazīstami, vai ne?

Vispirms pamēģiniet atbildēt uz sekojošiem jautājumiem:

  1. Kā jūs pieņemat darbiniekus?
  2. Kā paiet jūsu diena?
  3. Kādu kārtību jūs ievērojat?

Varbūt jums ir kādi unikāli darba noteikumi, kurus esat izveidojis, un tie palīdz jums pārvaldīt uzņēmuma darbību. Uzņemiet video par to.

Pastāstiet par darba procesu. Lai šis video ir par to, kā paiet jūsu diena. Izveidojiet materiālu par kompānijas sapucēm. Ļaujiet cilvēkiem redzēt, ko jūs tajās dariet. Parādiet, kā darbojas zvanu centrs vai pārdošanas nodaļa. Kas tajās strādā?

Iespējams, jums ir kādi kompānijas izbraucieni, notiek sacensības vai spēles starp darbiniekiem utt. - pastāstiet par to un parādiet to.

Darbinieku videoatsauksmes

Šī ir atsevišķa joma, uz kuru es ļoti iesaku saviem klientiem pievērst uzmanību. Ierakstiet klientu videoatsauksmes par jūsu kompānijas darbu.

Ja jums ir problēmas ar darbinieku pieņemšanu darbā - tas ir viens no līdzekļiem, kas palīdzēs uzņēmumam nolīgt darbā lieliskus cilvēkus!

Uz kādiem jautājumiem jāatbild atsauksmēm:

  • Cik sen Tu strādā kompānijā?
  • Kāpēc patīk strādāt kompānijā?
  • Vai tas ir reāli - labi nopelnīt un realizēties?
  • Kā Tu domā, ar ko unikāla ir mūsu kompānija?
  • Cik forši un adekvāti ir tavi priekšnieki - vai palīdz augt, mācīties, kā pālīdz?

Parādiet sava produkta ražošanas procesu

Tēmas var būt sekojošas:

  • Kā jūs izveidojāt uzņēmumu? Kā tika novērtēta produkta kvalitāte?
  • Nodemonstrējiet ražošanas nianses - ļaujiet cilvēkiem redzēt, kā viss notiek.
  • Domājat, tas ir garlaicīgi? Nē, ne garlaicīgi, to SKATĪSIES!

Personisks

Tā ir jūsu dzīves pozīcija.

  • Noteikumi, saskaņā ar kuriem dzīvojat un veidojat uzņēmumu.
  • Skats uz dzīvi dažādās jomās: ar kādu sporta veidu nodarbojaties un kāpēc, kur jūs atpūšaties, kas interesants notiek jūsu dzīvē, ko jūs iesakāt, kādi ir jūsu ģimenes ideāli, kā jūs audzināt bērnus, kā pavadāt brīvdienas kopā ar viņiem utt.
  • Intereses: teātris, kino, mūzika, ekstremālais sports utt.
  • Ģimene un bizness - kā izdodas vai neizdodas apvienot.

Stāsti no jūsu dzīves

Cilvēkiem vienmēr būs interesanti uzzināt:

  • Kā pacēlāt kompāniju.
  • Kā kļūdījāties, kritāt un atkal piecēlāties.
  • Kā iepazināties ar savu sievu/vīru.
  • Smieklīgi atgadījumi no dzīves, kas ar jums ir noticis - 100% tādiem jūsu dzīvē jābūt daudziem.

Klientu stāsti

Pastāstiet un parādiet stāstus, kas notikuši ar klientiem, sadarbojoties ar jūsu uzņēmumu. Piemēram, ir kāds, kas ir priecīgs sadarboties ar jums. Jūs palīdzējāt kādam vai notika kaut kas labs. Iespējams, ka ar klientu bija kaut kāda pretrunīga situācija, kas lika jums pārstrukturēt visa uzņēmuma darbību, un tas ietekmēja apgrozījuma pieaugumu. KATRĀ kompānijā ir tādi stāsti.

Intervija ar labākajiem klientiem

Es patiešām vēlos atstāt šo punktu rakstā, jo kāds to noteikti izmantos, un tas izrādīsies labs video, kurā labākais uzņēmuma klients stāsta par veiksmīgu sadarbību.

Es piedāvāju vairākas iespējas, kas var būt noderīgas rakstīšanai un video uzņemšanai, lai piesaistītu papildu uzmanību jums un jūsu uzņēmumam! Bieži vien, lasot dažādus rakstus vai skatoties video, es jūtu, ka cilvēki cenšas kaut ko pārdot. Kad viss tiek darīts priekš pārdošanas, tas atgrūž.

SVARĪGI!!! Visiem rakstiem un video jābūt uzņemtiem nevis ar mērķi "piesaistīt klientus", bet ar mērķi "no sirds dalīties ar dzīvi" - rakstiet par to, kas reāli notiek biznesā un dzīvē! Tas ir svarīgs aspekts!

Gribas dalīties ar to, kas rakstīts no sirds.
Izmantojiet šos padomus! Ceru, ka raksts bija noderīgs!
Autors: Darja Strukova

Vairāk par Hubbard Management System tehnoloģiju jūs varat uzzināt WISE Baltijas uzņēmēju klubā.

WISE Baltijas uzņēmēju klubs ikgadēji rīko konferenci, informāciju par to varat atrast mājas lapā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!