Francūzis Žans Marī Bursiko kolekcionē visu laiku labākos reklāmas klipus. Viena no draiskākajām reklāmām, kas atrodama mesjē Bursiko kolekcijā, ir tāda. Nakts. Greznas savrupmājas viesistaba. Maskots zaglis ar mūķīzeri nedzirdami atdara durvis un kā ēna aizslīd pie seifa. No kamīna dzegas viņu mierīgi vēro pūkains persiešu kaķis. Zaglis ievada kodu, izņem no seifa dārglietas un naudu un noglabā to visu somā. Kaķis joprojām vēro. Un tikai tad, kad ļaundaris uz pirkstgaliem jau piezadzies pie durvīm, kaķis izstaipās un ... skaļi ierejas. Burlaks izbīlī nomet somu un ņem kājas pār pleciem. Parādās uzraksts: „Reizēm der prast svešvalodas, vai ne?”

Šā tiešām asprātīgā klipa autoram ir taisnība - svešvalodu prasme ļoti bieži var glābt teju bezcerīgā situācijā. Turpretim, neprotot nevienu svešvalodu, jūs varat palaist garām savu iespēju. Piemēram, ja jūs lūgsiet paaugstinājumu amatā, bet boss atbildēs: „Your promotion is in the bag", tad, nezinot, ka izteiciens „in the bag" nozīmē to pašu, ko latviskais „ir jau rokā", jūs nesapratīsiet, ka viss ir kārtībā un ilgi mocīsieties minējumos, par kādu tādu somu runāja šefs. Lai gan pareizi būtu viņam nekavējoties pateikt paldies.

Situācijas simprocentīga izpratne visos tās smalkumos palīdz adekvāti reaģēt un dara mūs spēcīgākus. Pirms pieņemt pareizos lēmumus, gan darbā, gan sadzīvē mums jāapstrādā milzīgs informācijas apjoms, bet lielākā daļa informācijas pasaulē tiek publicēta angļu valodā. Tāpēc angļu valodas prasme nav vienkārši izvēle, tā jau ir nepieciešamība. 

Lai varētu iegūt vairāk spēka, lai varētu pareizi rīkoties vienmēr un jebkurā situācijā, valodu, kurā runā visa pasaule, mēs Jums iesakām apgūt Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrā.

Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrs piedāvā astoņus līmeņus, no Starters līdz Advance - viens no tiem noteikti būs Jūsējais! Mācības notiek nelielās grupās divreiz nedēļā no plkst. 18:00 līdz 21:00. Katra nodarbība ir sadalīta uz pusēm, to pārmaiņus vada divi pasniedzēji.

Savas valodas zināšanas Jūs varat pārbaudīt pavisam vienkārši: izpildiet speciālu testu, tā rezultātus pārrunājiet ar pasniedzēju - un nokļūsiet tieši sava līmeņa grupā!

Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrs atrodas Skolas ielā 11. Lai uzzinātu ko vairāk, zvaniet : tālrunis 67089800, vai meklējiet internetā: www.rbs.lv

Reģistrēties testam iespējams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!