Lielākā daļa cilvēku ir dzirdējuši par zobu implantiem un iespējām ar tiem aizstāt trūkstošos zobus, tomēr maldinošs ir uzskats, ka tas ir kaut kas nepieejams vai nesamērīgi dārgs. Dr. Apines zobārstniecības klīnikas zobārste Māra Valdmane vebinārā stāsta, ka zobu implantēšana mūsdienās ir absolūti normāla un droša prakse.

Priekšnosacījumi zobu implantēšanai

Zobu implantēšanas process sākas ar konsultāciju, kuras laikā tiek noskaidrotas pacienta vēlmes un atbilstoši tām tiek izstrādāts ārstniecības plāns. Konsultācijā tiek veikts 3D rentgens, kurš nosaka žokļa kaula apjomu. Tas ir būtisks faktors, lai uzzinātu, vai zobu implantu būs iespējams ievietot uzreiz vai arī būs nepieciešama papildu kaula manipulācija. Lai varētu ievietot zobu implantu, ir jābūt pietiekamam kaula daudzumam. Tas nozīmē, ka implantam no visām pusēm ir jābūt aptvertam ar žokļa kaulu.

Drošība

Zobu implants sastāv no divām daļām – saknes daļas un kroņa. Tas ir veidots no titāna sakausējuma, kas ir anti alerģisks un cilvēka ķermenim pilnīgi nekaitīgs. Implantiem ir dažādi izmēri, tie tiek piemeklēti atbilstoši katram pacientam. Atšķirībā no zobu tiltiem, kas arī veic zoba aizvietošanas funkciju, zobu implantēšana ir mūsdienīga metode, kas nebojā blakus esošos zobus un neapgrūtina zobu tīrīšanu.

Zobu implantēšanas procedūra

Zobu implantēšanas procedūra ir vienkāršāka un ātrāka par parastu zobu izraušanu un ilgst vien dažas minūtes. Tas ir absolūti nesāpīgs process, jo tiek izmantota vietējā anestēzija. Bailīgākiem pacientiem tiek piedāvātas dažādas sedācijas metodes, kā arī iespēja veikt zobu implantēšanu pilnā narkozē, lai viss process paietu bez jebkādām raizēm un sāpēm.

Individuāla pieeja

Zobu implantēšanu var veikt sākot no 18 gadu vecuma, tomēr daktere Māra Valdmane iesaka to darīt sākot no 21 gada. Vecuma griestu zobu implantēšanai nav. Zobu implantēšanu ir iespējams veikt gan vienam, gan vairākiem zobiem.

Arī pilnīga zobu trūkuma gadījumā ir iespējams izmantot zobu implantus, izveidojot gan fiksētu, gan izņemamu zobu restaurāciju. Šāda veida zobu restaurācijas ir lieliska iespēja pacientiem atkal atgūt augstu pašapziņu, brīvi ēst, smaidīt un dzīvot kvalitatīvu dzīvi.

Pacientes pieredze

Zanei zobu implantācija tika veikta pirms diviem gadiem un šobrīd viņa nejūt nekādu atšķirību starp saviem un implanta zobiem, jo var ēst it visu ko vēlas, grauzt burkānus, ābolus un nesatraukties ne par ko. Nav nekādu sāpju vai citādu sajūtu. Atceroties, implantēšanas procesu, Zane stāsta, ka viss noritēja vienkārši, ātri un nebija nekādu komplikāciju. Zane ir apmierināta ar zobu implantiem un dzīvo kvalitatīvu dzīvi un par zobu implantiem vispār nedomā.

Arī tu vari atgūt savu viskaistāko smaidu! Līdz 31.janvārim Dr. Apines zobārstniecības klīnika dāvina bezmaksas zobu implantēšanas konsultāciju, kā arī 50 EUR dāvanu karti zobu implantiem. Sāc Jaunu gadu ar brīnišķīgu smaidu!

Piesakies bezmaksas implantologa konsultācijai šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!