Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties svinību sezonai, arvien biežāk rodas jautājums par to, kā izvēlēties svinībām piemērotu uzvalku, un lai atrastu atbildi uz šo jautājumu, vērsāmies pēc padoma pie uzvalku veikala "Kokos" pieredzējušākās stilistes Everitas.

"Strādājot par uzvalku veikala stilisti, es katru dienu redzu, kā perfekti piemeklēts uzvalks maina visu vīrieša koptēlu. Jauna uzvalka iegāde var radīt galvassāpes, redzot dažādos materiālus, izmērus un piegriezumus. Lai atvieglotu uzvalka iegādi, izveidoju nelielu ieskatu par to, kas ir jāņem vērā izvēloties un iegādājoties uzvalku tam paredzētajam mērķim," saka Everita.

1. Ievēro pasākuma Dress Code un tematiku

Sāksim ar pašu svarīgāko – mērķis!

Katram pasākumam ir noteikts konkrēts "Dress Code", saskaņā ar kuru ir jāizvēlas uzvalks. Piemēram, ja apmeklē pasākumu, kura "Dress Code" ir norādīts "Black-tie", smokings būs pareizā izvēle. Kāzās līgavainim ir jāpieskaņojas līgavas kleitai, kāzu tematikai un krāsu gammai. Dodoties uz pasākumu, ir svarīgi zināt tā "Dress Code", taču ja neesi pārliecināts, jautā to kāzu vai pasākuma organizētājam.

2. Dažādu tipu uzvalki

Parunāsim par pašu uzvalka piegriezumu!

Uzvalkam mēdz būt dažādu veidu piegriezumi: "Slim Fit" uzvalks lieliski piemērots svinīgiem pasākumiem un tiem, kuri vēlas redzēt izteiktākas auguma aprises. "Regular Fit" uzvalka piegriezums ir tradicionāls un daudz universālāks, padarot uzvalku piemērotāku vairumam pasākumu. Elastīgi uzvalki jeb "Comfort Fit" piegriezums ir labākā izvēle tiem, kas augsti novērtē komfortu, taču nevēlas tā dēļ upurēt pašu koptēlu. Šāda veida uzvalki būs vairāk piemēroti pasākumiem, kuros plānots pavadīt ilgāku laiku kā, piemēram, izlaidumi, gara formāta kāzas vai arī darbam, ja tas paredz uzvalka valkāšanu.

Specializēti uzvalki

Svarīgi pieminēt, ka ir arī dažādi citi uzvalka piegriezumi kā, piemēram, lielo izmēru "Plus Size", saīsināti vai pagarināti modeļi. Šie uzvalki ir šūti tā, lai jau sākotnēji labāk piegulētu dažāda veida augumiem, nodrošinot labāku koptēlu, komfortu un iespaidu, ka uzvalks ir darināts tieši tev.

3. Budžeta varianti

Ja vēlies izskatīties eleganti, bet nevēlies pārmērīgi tērēties, ir dažādi citi veidi, kā panākt vēlamo efektu. Izvēlies atsevišķi bikses vai žaketi, un pieskaņo tās apģērbam kas jau ir tavā garderobē, vai arī izvēlies tikai kreklu un vesti, ko saskaņot ar formālām biksēm. Koptēls panāks vēlamo efektu, lieki netērējoties. Kā vēl viena alternatīva ir ieguldīt universālā, klasiskā uzvalkā, kuru varēsi pieskaņot dažādiem nolūkiem un pasākumiem, mainot tikai aksesuārus.

4. Uzvalka pielāgošana tieši tev

Lieliski piemeklēts uzvalks ne vienmēr derēs perfekti, tādēļ ieteicams to piešūt tā, lai tas der tieši tavām auguma aprisēm. Uztici uzvalka korekcijas tikai šuvējam, kas ir specializējies tieši uzvalku šūšanā un tā korekcijās, jo uzvalku korekcijas ir vienas no sarežģītākajām šūšanas jomā, bet nepieredzējis šuvējs bieži vien panāk tieši pretējo vēlamajam efektam.

5. Uzticies profesionāļiem

Pie mums, uzvalku veikalā "Kokos", Lāčplēša ielā 92, kas uzvalku pārdošanā darbojās jau vairāk nekā 10 gadus, piedāvājuma klāstā atradīsiet plašu uzvalku izvēli katrai gaumei, mērķim un budžetam. Veikalā uz vietas ir pieejami arī pieredzējuša šuvēja pakalpojumi un profesionāli konsultanti, kas palīdzēs piemeklēt uzvalku, ņemot vērā visas tavas vajadzības, vēlmes un iepriekšminētos punktus.

Pārdošanā no šī gada ir arī ekskluzīvi, Vācijā ražoti, elastīgie, jeb "Comfort Fit" uzvalki, kas nodrošina auduma elastību un komforta līmeni, kas nav salīdzināms ar klasiskā tipa uzvalkiem, par ko var pārliecināties tikai un vienīgi to uzlaikojot. Pēc uzlaikošanas vairums klientu tos nemaz nevēlas vilkt nost!

Daļu no uzvalku kolekcijas vari aplūkot mājaslapā, bet atceries, ka plašāku uzvalku piedāvājumu varēsi redzēt veikalā uz vietas!

Paturi prātā – pasākuma formāts, piegriezums un pieredzējuša šuvēja pakalpojumi. Jautājumu gadijumā nevilcinies un nāc pie mums ciemos uz veikalu "Kokos" Rīgā, Lāčplēša ielā 92, lai ātri atrastu labāko uzvalku par labāko cenu un izdarītu to ar smaidu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!