Foto: Shutterstock
Jaunā gada sākums gandrīz ikvienam no mums ir apņēmības pilns realizēt kādu savu paša izvirzītu mērķi – apgūt kaut ko jaunu, uzsākt mācības, ievērot veselīgāku dzīvesveidu, pakāpties pa karjeras kāpnēm vai kaut kur aizceļot. Viena no iespējām ir savu zināšanu paplašināšana ar jaunas valodas apguvi. Šeit ir pieci iemesli, kāpēc mācīties angļu valodu!

1. Saziņa ar cilvēkiem

Angļu valodas zināšanas sniedz iespējas sazināties ar cilvēkiem no dažādām pasaules valstīm, jo kā zināms, angļu valoda ir viena no visvairāk lietotajām valodām pasaulē. Apmēram 1,5 miljardi cilvēku runā angliski un vēl tik pat daudz cilvēku ir angļu valodas apgūšanas procesā. Pārzinot angļu valodu ir iespējams dalīties ar idejām un viedokļiem, kā arī uzzināt kaut ko jaunu par citu valstu kultūru, vēsturi un ikdienas dzīvi. Tā kā angļu valoda ir starptautiska valoda, tās prasme atvieglo saziņu arī ceļojumu laikā, kas mūsdienu atvērto robežu vidē, nav mazāk svarīgs aspekts.

2. Karjera

Daudzās biznesa jomās angļu valodas zināšanas ir kļuvušas par nepieciešamību, tās sniedz iespēju sazināties ar starptautiskajiem partneriem un ārvalstu klientiem. Papildus ikdienas saziņai, angļu valodas zināšanas noder arī informācijas meklēšanai un datora lietošanai, jo vairums informācijas un programmu ir tieši angļu valodā.

3. Izglītība

Angļu valodas zināšanas paver studiju un prakses iespējas starptautiskajā tirgū. Zinot angļu valodu var studēt ne tikai Lielbritānijā vai Amerikas Savienotajās Valstīs, kur oficiālā valoda ir angļu, bet arī Somijā, Dānijā, Vācijā un citur, kur iedzīvotāju angļu valodas zināšanas ir augstā līmenī.

4. Sevis pilnveidošana

Pastāv uzskats, ka lai palielinātu savu personīgo vērtību un pilnveidotu sevi, ir jāapgūst jaunas iemaņas un jāizmanto laiks lietderīgi. Angļu valodas apguve ir lielisks sevis pilnveidošanas rīks, kas paplašinās redzes loku un dos papildus zināšanas. Pētījumu centra Eurobarometer aptaujā noskaidrots, ka 72% Latvijas iedzīvotāju tieši angļu valodu uzskata par visnoderīgāko valodu personīgajai attīstībai.

5. Angļu valodu ir iespējams apgūt vieglāk nekā tu domā!

Valodnieki uzskata, ka angļu valoda, atšķirībā no daudzām citām svešvalodām ir viegli apgūstama. Gan gramatika, gan fonētika, gan citas valodniecības apakšnozares angļu valodai ir vienkāršākas salīdzinot ar latviešu vai krievu valodu. NH mācību centrā, izmantojot komunikatīvās mācību metodes, tiek attīstītas visas četras valodas prasmes (klausīšanās, lasīšana, rakstīšana, runāšana), īpaši akcentējot sarunvalodu. Līdz ar to, studenti jau ar pirmajiem līmeņiem sāk saprast un runāt vienkāršos teikumos, bet augstākos līmeņos – pilnvērtīgi sazināties.

Piedāvājam lielisku iespēju apmeklēt angļu valodas nodarbības NH mācību centrā vienu nedēļu BEZ MAKSAS! Lēmumu par mācību turpināšanu varēsi pieņemt pēc tās. Atrodamies Elizabetes ielā 65 – 10, Rīgā.Vairāk informācijas www.nh.lv vai zvanot 67847600!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!