Foto: Shutterstock
Pasaulē zobu implantu tehnika jau sen vairs nav nekāds jaunums – tā ir iecienīta metode, kā tikt pie skaista smaida un veseliem zobiem. Taču Latvijā joprojām valda mīti un aizspriedumi par to, kā notiek zobu implantēšana. Kopā ar Dr. Apines klīnikas zobārsti-implantoloģi Māru Valdmani noskaidrojām 5 populārākos mītus un meklējām atbildi uz jautājumu – kā patiesībā notiek zobu implantēšanas procedūra?

1. mīts – cilvēka organisms atgrūdīs zobu implantus

Patiesība: Zobu implantus izgatavo no titāna materiāla, kas ir pilnībā nealerģisks. Tāpēc nav jābaidās, ka organisms negatīvi reaģēs uz implanta materiālu vai implantu atgrūdīs. Pētījumi liecina – 99% gadījumos implantu ievietošana ir veiksmīga. Protams, lai rezultāts būtu veiksmīgs, jāizvēlas implantus, kas ražoti, balstoties uz zinātniskiem pētījumiem un izmantojot modernākās tehnoloģijas. Izvēloties profesionālu un mūsdienīgu klīniku, kurā tiek ievēroti visi medicīnas un higiēnas standarti, lieliskais rezultāts – skaists smaids – priecēs vēl ilgi.

2. mīts – zobu implantus var likt tikai līdz noteiktam vecumam

Patiesība: Zobu implantu ievietošanai nav vecuma ierobežojumu, jo zobu implantu ievietošanas procedūra ir vienkāršāka par zobu izraušanu. Tāpēc – ja pacienta vispārējais veselības stāvoklis ir labs, zobu implantēšana ir iespējama jebkurā vecumā.

3. mīts – zobu implantu ievietošana ir ļoti sāpīga

Patiesība: Šis mīts ir ļoti populārs un bieži tiek minēts kā galvenais iemesls, kādēļ atlikt zobu implantēšanu. Patiesībā implantu ievietošanas procedūras laikā tiek izmantota lokālā anestēzija, tāpēc tā ir pilnībā nesāpīga procedūra. Taču, kā stāsta zobārste-implantoloģe Māra Valdmane, viszbiežāk pēc operācijas pacienti atzīstot, ka procedūra noritējusi ātrāk un vienkāršāk nekā gaidīts. Turklāt mūsdienās ir iespējams piemeklēt labāko risinājumu katra pacienta vēlmēm – piemēram, Dr.Apines klīnikā pieejama arī anestēzija ar smieklu gāzi.

4. mīts – kopt zobu implantus ir sarežģīti

Patiesība: Par zobu implantiem jārūpējas tieši tāpat kā par saviem zobiem – arī tos ir rūpīgi jātīra un jādiego. Taču tas arī viss – nav nepieciešamas papildus rūpes vai speciāla tīrīšana kā tas ir zobu "tiltiem" vai protēzēm.

5. mīts – zobu implatu ievietošana ir ilga un sarežģīta

Patiesība: Zobu implantēšanas procedūras ilgums ir tieši saistīts ar katra pacienta individuālo zobu veselības stāvokli. Visbiežāk zobu implantēšanas procedūru ir iespējams veikt vienas vizītes laikā! Tas ir ātrs un viegls process. Uzzināt, kāds ir zobu veselības stāvoklis un cik īsā laikā iespējams ievietot zobu implantu, iespējams individuālās konsultācijas laikā.

Skaists smaids un veseli zobi – ar mūsdienīgām zobu implantēšanas metodēm tas ir vienkārši realizējams sapnis!

Dr. Apines klīnika piedāvā – līdz 31. janvārim piesakies bezmaksas konsultācijai par zobu implantiem un saņem 50 EUR dāvanu karti zobu implantēšanai! Nenokavē – pieejamo konsultāciju skaits ir ierobežots!

Piesakies bezmaksas konsultācijai par zobu implantiem šeit!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!