Foto: Taņa Stīpniece
Šai vietai noteikti ir jābūt tavā brīvdienu galamērķu sarakstā. Vietējā Latvijas Toskāna tikai vienas stundas braucienā no Rīgas. Pavadi romantiskas brīvdienas nakšņojot namiņā vīnogu dārzā – tā ir lieliska vieta, kur baudīt vietējo vīnu, ļauties atpūtai un vērties vīnogulāju plašumos.

Image

Pavisam netālu no mūsu galvaspilsētas – Tukuma pievārtē – atrodas saimniecība ''Mazburkas'', kur ir iespēja sajusties kā pavisam citā pasaules nostūrī. Šeit paveras plaši vīnogulāji, turpat netālu dzirdamas aitu blējošās balsis un vīnogu dārza pakājē divi nelieli namiņi, kuri gaida savus nākošos atpūtniekus.

"Mazburka'' ir bioloģiskā saimniecība, kas savas gaitas uzsākusi 2004. gadā. Tā nodarbojas ar divām pamatnozarēm – aitu un vīnogu audzēšanu, ko papildina pašu darinātais vīnogu vīns. Šī ir ģimenes veidota oāze, kur satiekas mīlestība pret savu darbu un vēlme ar to dalīties ar citiem. Gandrīz nepilnu gadu saimniecības viesus priecē jaunizveidotie "Mazburku namiņi", kas ļauj viesiem netikai baudīt vīna degustācijas, bet arī nakšņot namiņā ar skatu uz pašu vīnogu dārzu.

Mazburku namiņi nakšņošanai piedāvā divus namiņus – ''Supaga'' un ''Zilga''. Šie neparastaie namiņu nosaukumi ir doti par godu Latvijā selekcionētajām, Paula Sukatnieka, vīnogu šķirnēm. No šīm veida ogām – ''Supaga'' un ''Zilga'' ir arī pirmie vīni, ko darināja vīna darītā ''Mazburkas''.

Foto: Taņa Stīpniece

Rezervē šeit: www.mazburkunamini.lv

"Mazburku namiņi" ir labiekārtotas brīvdienu mājas, kas ir piemērotas 2-4 personām. Šie namiņi ir atvērti viesu uzņemšanai visa gada garumā, taču visskaistākais laiks, kad baudīt šo lauku idilli, ir augusta un septembra mēneši, kad vīnogulāji ir pašā plaukumā un var rast vēl nebijušas sajūtas.

Nakšņojot "Mazburku namiņos", ir iespēja relaksēties kublā gan siltos vasaras vakaros, gan sniegotā ziemā, no kura paveras ainavisks skats uz vīnogulājiem. Namiņā ir visas ērtības kvalitatīvas atpūtas baudīšanai. Otrajā stāvā atrodas liela ozolkoka divguļamā gulta, kas ļaus aizvadīt pilnvērtīgu nakts mieru. Atpūtas zona ir apvienota ar plašu virtuves zonu, kura ir aprīkota ar visu nepieciešamo garda ēdiena pagatavošanai. Uz namiņa terases iespējams vērot neaizmirstamu saullēktu pār vīnogu lauku, kā arī pagatavot veselīgu maltītī uz grila un baudīt Mazburku vīnu savā draugu kompānijā.

ImageFoto Foto: Taņa Stīpniece

Ja esat ceļotāji, kas dod priekšroku atpūtai kopā ar savu mīļdzīvnieku, tad šī vieta, noteikti, būs tam piemērota. "Mazburku namiņi" ir atvērti arī mājdzīvniekiem, kur ir padomāts par visu nepieciešamo, lai arī tavs mīlulis justos gaidīts.

Aicinām jūs baudīt nesteidzīgu atpūtu un piepildīt sevi ar enerģijas devu "Mazburku namiņos"! Uzzināt vairāk par atpūtas vietu var šeit. Pasteidzies un rezervē savas vasaras brīvdienas jau tagad!

Ceļotāju atasauksme:

''Šī ir unikāla pieredze Latvijai, pavadot nakti vīna dārza ielokā. Saimnieku radītā atmosfēra ir vienkārši lieliska. Noteikti izmantojiet karstā kubla opciju – tas ir tā vērts! Ierodoties namiņā ir atstāta neliela pudele vīnogu vīna, kā sagaidīšanas dzēriens un visas ērtības ko varētu vēlēties! Noteikti iesaku šo vietu!'' Rihards

Vairāk informācijas:
Mājaslapa: www.mazburkunamini.lv
E-pasts: info@mazburkunamini.lv
IG@mazburku.namini
FB@mazburku.namini

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!