Foto: Publicitātes foto
Līdz ar straujo tehnoloģiju attīstību, pieprasījums pēc IT speciālistiem darba tirgū aug un turpinās augt arī nākotnē. To dzirdot, daudziem nolaižas rokas, jo rodas priekšstats, ka savu karjeru esam izvēlējušies veidot nepareizajā lauciņā, ka ir par vēlu vai par sarežģītu apgūt ko jaunu IT jomā. Dāvis ir iedvesmojošs piemērs, kā ar lielu gribasspēku un neatlaidību pēc programmētāju kursu pabeigšanas Riga Coding School veiksmīgi uzsākt perspektīvu IT karjeru starptautiskā uzņēmumā.

Vai tev bija iepriekšēja pieredze programmēšanā pirms uzsāki mācības Riga Coding School?

Tehnoloģiju nozare mani bija interesējusi jau sen, un pirmos soļus programmēšanā apguvu jau vidusskolas laikā, vēlāk arī uzsāku studijas LU Datorikas fakultātē, tomēr tās pametu. Pati programmēšana man padevās labi, patika apziņa, ka ar tās palīdzību iespējams realizēt jebkuru ideju virtuālajā vidē. Redzēju arī karjeras perspektīvu šajā nozarē, tāpēc nolēmu meklēt iespējas, kā savas zināšanas papildināt.

Kāpēc izvēlējies mācīties Riga Coding School?

Riga Coding School piedāvāja iespēju bez maksas piedalīties vienā nodarbībā. Tur redzētais mani pārliecināja, ka šī būs īstā vieta, kur apgūt JAVA – vienu no populārākajām programmēšanas valodām pasaulē, kuru izmanto Android un WEB aplikāciju izveidē, mobilo spēļu izveidē u.tml. Redzēju perspektīvu, iemācoties šo valodu, sākt veidot programmētāja karjeru.

Kā vērtē mācību procesu Riga Coding School?

Par mācībām Riga Coding School man ir vislabākās atmiņas. Profesionāli pasniedzēji, interesants materiāls, pretimnākošs personāls un lieliski mācību apstākļi. Pozitīvi vērtēju to, ka tā kā man jau bija zināma pieredze programmēšanā, pasniedzējs Mārtiņš man piedāvāja nedaudz sarežģītākus uzdevumus, savukārt tiem, kuriem zināšanu bija mazāk, viegli un saprotami visu izskaidroja.

Kā veicās ar darba atrašanu pēc kursu beigšanas?

Es nolēmu izmantot Riga Coding School Karjeras centra iespējas un saņēmu darba piedāvājumu uzņēmumā Tieto Latvia. Darba intervijā ļoti palīdzēja Riga Coding School vadītāja Edgara ieteikumi par to, kā vislabāk sagatavoties pārrunām un ko vispār nozīmē darbs IT uzņēmumā.

Kā tu vērtē savu karjeras pagriezienu un jauno darbu IT nozarē?

Šobrīd esmu ļoti apmierināts, ka varu strādāt uzņēmumā, kurā redzu iespējas augt un attīstīties, un varu darīt darbu, kas mani aizrauj un patiesi interesē.

Ko tu novēlētu tiem, kuri vēl tikai domā par karjeras maiņu vai jaunu zināšanu apguvi IT jomā?

Lai uzsāktu karjeru IT jomā, protams, ir svarīgas zināšanas – labā līmenī vismaz viena vai divas programmēšanas valodas. Jo vairāk zināšanu, jo vairāk darba iespēju. Iesācējiem nevajag nobīties, ka zināšanu ir par maz vai neko nesaproti, jo darbs IT jomā paredz ne tikai kodu rakstīšanu, bet arī datu un procesu analīzi un dokumentāciju, citu radīto kodu pētīšanu, labošanu u.tml. Viss nāk ar laiku, ar pieredzi, galvenais ir gribēt mācīties un attīstīties, tad panākumi neizpaliks!

Kā Tieto Latvia vērtē jauno IT speciālistu Dāvi?

Šo septiņu mēnešu laikā kopš Dāvis strādā pie mums, viņa rezultāts un sniegums ir ļoti labs. Novērtējam to, ka Dāvis vienmēr ir gatavs mācīties, apgūt ko jaunu, pieņemt izaicinājumus un nebaidās arī no sarežģītākiem uzdevumiem.

Pēdējos gados IT nozarē ir vērojama tendence, ka citās nozares strādājošie maina savu profesiju un apgūst IT prasmes pašmācības vai kursu ceļā. Mēs atbalstām šādu pieeju un uzņēmumā piedāvājam darba iespējas arī darbiniekiem ar pamata zināšanām IT jomā, bet lielu vēlmi un spēju mācīties!

Ja arī tu gribi uzzināt, ko nozīmē darbs IT jomā, kā noris apmācības Riga Coding School, un kādas karjeras iespējas sagaida kursu absolventus, apmeklē Riga Coding School atvērto durvju dienas. Reģistrējies tuvākajai atvērto durvju dienai šeit:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!