Foto: Publicitātes foto
Mežsaimniecības uzņēmums ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi mežizstrādes nozarē radījis kokrūpniecības nozares platformu "TimberMarket.lv". Tā ir vieta, kur satiekas kokrūpniecības nozares produktu un pakalpojumu pircēji un pārdevēji. Platformas mērķis ir apkopot visus kokrūpniekus un mežsaimniekus vienotā un pārskatāmā sistēmā, kurā, pateicoties ērtam meklēšanas un atlases rīkam, iespējams kartē meklēt meža pakalpojumus, kā arī kokmateriālu iepirkšanas vai tirdzniecības punktus konkrētajā reģionā, kur tas ir nepieciešams.

Platformā šobrīd ir reģistrētas jau 250 dažādas firmas – nozares pārstāvji, kuri vēlas, lai par viņu darbību uzzinātu plašāka sabiedrība. Aicinām pievienoties un papildināt šo sarakstu!

Platformas mērķis

Platformas ideja ir salikt visus kokrūpniekus un mežsaimniekus – gan lielos un atpazīstamos, gan mazos un ne tik labi zināmos – "zem viena jumta" un veidot saikni starp nozares pārstāvjiem: pakalpojumu sniedzējiem, patērētājiem, pārdevējiem un piegādātājiem. Izmantojot ģeogrāfisko atrašanās vietu, "TimberMarket.lv" var ērti meklēt kokmateriālu iepirkuma un tirdzniecības punktus un ar meža nozari saistītos pakalpojumus, piemēram, kokvedēja, koku zāģēšanas, dastošanas, stigošanas, harvestera un citus pakalpojumus.

Unikāls meklēšanas rīks ar filtru palīdzību ļauj savas vēlmes individuāli pielāgot, atzīmējot preces vai pakalpojuma nosaukumu, reģionu un pat noteiktu rādiusu ap konkrētu ģeogrāfisko punktu. Pēc atlases veikšanas meklēšanas rezultāti parādīsies kartē un sarakstā. Tālāk jau klients pats var sazināties ar kādu no atrastajām firmām un komunicēt bez starpniekiem.

"Šī platforma jo īpaši mazajiem uzņēmējiem sniedz iespēju beidzot kļūt redzamiem kartē un piesaistīt jaunus klientus. Savukārt lielajiem uzņēmējiem šis ir labs papildu kanāls, kā veicināt atpazīstamību," stāsta platformas attīstītāja SIA "Revosa" pārstāvis Mārtiņš Pūris un piebilst – vairums lielo uzņēmumu ir nodrošinājušies ar savu mājaslapu un aktīvi sevi popularizē, bet ir ļoti daudz nelielu firmu un privātpersonu, kas nodarbojas ar kokrūpniecību un mežizstrādi, bet par kuru eksistenci nojauš ļoti šaurs cilvēku loks.

Mazās firmas un privātpersonas jo īpaši tiek aicinātas pievienoties "TimberMarket.lv", lai savu darbību padarītu redzamu plašākai sabiedrībai. Platforma var pavērt jaunas sadarbības iespējas, piesaistīt klientus un tādējādi veicināt uzņēmuma izaugsmi.

Reģistrēt savu uzņēmumu vietnē šobrīd iespējams bez papildu maksas, savukārt vasarā, aptuveni jūlijā, tas kļūs par maksas pakalpojumu. Nākotnes plānos ir plašāk apzināt arī Lietuvas un Igaunijas kokrūpniecības un mežizstrādes nozari.

Kā tas darbojas?

Kā skaidro Mārtiņš Pūris, ir pakalpojumu sniedzēji, ar kuriem viņa pārstāvētais uzņēmums sadarbojas ikdienā, taču reizēs, kad ierastie sadarbības partneri ir aizņemti, nākas meklēt alternatīvas. Šādās situācijās nepieciešams operatīvs risinājums. Viņš arī norāda, ka mežrūpniecībā un kokapstrādē darbība ir visnotaļ lokalizēta. Piemēram, Valkas apkārtnē sazāģētus priedes gulšņus būtu ļoti neizdevīgi transportēt iepirkšanai uz Liepāju. Ar šī rīka palīdzību iespējams atrast uzpircējus konkrētajā reģionā, tādējādi ievērojami samazinot transporta izdevumus un laika patēriņu. "TimberMarket.lv" ir vieta, kur to ērti izdarīt. Jo vairāk uzņēmumu platformā reģistrēsies, jo daudzveidīgāka un funkcionālāka tā kļūst.

"Ir svarīgi konkrētā reģionā atrast kādu, kurš var sniegt nepieciešamo pakalpojumu, kā arī iepērk vai pārdod konkrētu preci. Daudziem liekas, ka pasaule ir maza un visi cits par citu visu zina, bet tas ir mīts. Ir tik daudz firmu, kas "dzīvo" tepat blakus, bet tu par tām neko nezini un neesi dzirdējis. Platformas ideja ir dot iespēju tapt saredzētiem un tapt atrastiem, lai iegūtu jaunus kontaktus un sadarbības partnerus," stāsta SIA "Revosa" pārstāvis.

Platforma lieti noderēs ne tikai uzņēmumiem, kas vēlas sevi popularizēt vai meklē pakalpojumu sniedzējus, bet arī privātpersonām, kuras vēlas atrast visizdevīgākos risinājumus ikdienišķām situācijām. "Piemēram, ja nepieciešamas apkures briketes, daudziem prātā uzreiz nāk kāds liels veikals, kur tās tirgo. Es varu garantēt, ka 10 kilometru rādiusā ap jūsu māju ir vismaz trīs vietas bez skaistas izkārtnes, kur šīs briketes pārdod par daudz labāku cenu nekā lielajā, skaistajā veikalā," piebilst jomas pārzinātājs.

"TimberMarket.lv" zināmā mērā ir kā kokrūpniecības nozares iepazīšanās aplikācija, jo tajā iespējams iestatīt filtrus, kā arī norādīt vēlamo attālumu, pēc kā parādīsies kritērijiem atbilstošie piedāvājumi. Tālāk katrs pats var izlemt, ar kuru no pakalpojumu sniedzējiem sazināties.

Nāc, pievienojies un lieto "TimberMarket.lv", jo visa meža nozare ir šeit!

SIA "Revosa" ir vairāk nekā desmit gadu pieredze meža nozarē. Uzņēmuma pamatnodarbošanās ir mežizstrāde, mežu apsaimniekošana un atjaunošana, kokmateriālu un to izstrādājumu ieguve un iepirkšana, kokmateriālu transportēšana un loģistika, kā arī to tirdzniecība un eksports.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!