Foto: Publicitātes foto
Mati ir ļoti ierasta mūsu arējā tēla daļa. Tieši tādēļ gan sievietēm, gan vīriešiem matu zaudēšana ir īpaši sāpīgs paštēla jautājums. Matu izkrišanu var izraisīt dažādi faktori – iedzimtība, novecošana, slimības, reakcija uz medikamentiem un stresu, apdegumu un cita vieda rētas, ilgstoša kādas zonas izplūkāšana vai depilācija (piem., uzacis). Lai arī mūsdienās pieejami dažādi maskējošie un ārstnieciskie līdzekļi, matu transplantācija bieži vien ir vienīgā izeja, lai atgrieztu matu kuplumu un veselīgu pašapziņu. Mūsu vizuālais tēls ir cieši saistīts ar emocionālo pašsajūtu tāpēc, risinot ar ārieni saistītus jautājumus, ieteicams orientēties uz kvalitatīvu, noturīgu rezultātu un uzticamiem speciālistiem. "Veselības centrs 4" komandu ir papildinājuši profesionāļi ar astoņu gadu pieredzi matu transplantācijas jomā, kuri ir gatavi sniegt šīs garantijas.

Apturēt laiku un izlabot defektus

Matu pārstādīšana mūsdienās nav sarežģīta vai nepieejama procedūra. Tā ir piemērota, lai atjaunotu matu kuplumu, izkritušo matu līniju, nomaskētu rētas, koriģētu uzacu un bārdas biezumu un formu. "Veselības centrs 4" tiek izmantota FUE matu pārstādīšanas metode, proti, mati tiek pārstādīti graftu veidā (1-4 matiņu kopums) – šādi tiek nodrošināts dabīgs ataugušo matu kuplums pārstādīšanas zonā. FUE metode ir piemērota ne tikai galvas matu, bet arī uzacu un bārdas matiņu pārstādīšanai.

Matu transplantācijas process ir nesāpīgs. Matiņu iegūšana no donorzonas, izmantojot vietējo anestēziju, noris manuāli vai ar motorizētu iekārtu. Lai arī motorizētā metode ir ātrāka, speciālisti iesaka manuālo graftu iegūšanas veidu, kas ir mazāk traumatisks un garantē augstu pēc pārstādīšanas ieaugušo graftu skaitu. Latvijā šī efektīvā manuālā metode tiek veikta tikai "Veselības centrs 4" (klientiem pieejama arī motorizētā metode). Iegūtie matiņi tiek pārstādīti, veicot mikroiegriezumus, kuru rētiņas sadzīst un pilnībā izzūd dažu dienu laikā. Matu pārstādīšanas procedūras ilgums ir atkarīgs no pārstādāmo graftu daudzuma – transplantācijas kursu iespējams sadalīt atsevišķās sesijās. Procedūras laikā klients var netraucēti lasīt, klausīties mūziku, izmantot mobilo telefonu.

Pirmie rezultāti pēc procedūras redzami 4-6 mēnešu laikā. Pārstādītie mati pilnībā ataug apmēram gada laikā un vairs neizkrīt.

Diskrēts process – dabīgs rezultāts

Matu transplantācijas pluss ir absolūti dabīgais izskats pēc matu pilnīgas ataugšanas. Tieši tādēļ procedūras sniegtās iespējas izmanto gan sabiedrībā pazīstamas personas, gan izklaides industrijas pārstāvji, sportisti un dažādu nozaru līderi, lai radītu pārliecinošu tēlu.

Transplantācijai tiek izmantoti klienta mati no pakauša daļas – mati šajā zonā nav pakļauti izkrišanai un saglabā šo īpatnību arī pēc pastādīšanas. Arī uzacu un bārdas transplantācijā pārstādāmie grafti tiek ņemti no klienta pakauša zonas – pēc pārstādīšanas tie turpina augt, kļūstot par pilnvērtīgiem uzacu vai bārdas matiņiem.

Risina ne tikai plikpaurību

Lai arī visbiežāk par matu transplantācijas klientu iztēlojamies pusmūža kungu ar kailu pieri vai galvvidu, realitāte atšķiras.

Matu transplantāciju arvien biežāk izmanto gados jauni vīrieši, kuru matu zudumu nosaka iedzimtība, un sievietes, kuras nejūtas komfortabli plāno matu dēļ deniņu reģionā (īpaši pamanāmi, veidojot zirgasti). Turklāt mūsdienu skaistuma tendence – koptais dabīgums – uzsver kuplu, garu, veselīgu matu un bārdas nozīmi. Īpaši aktuāla šobrīd ir uzacu zonas korekcija – mainoties modes tendencēm, mainījusies arī vēlamā uzacu forma. Šauro, izplūkāto līniju aizstājušas dabīga izskata uzacis, kuras grūti atgūt pašas spēkiem, ja matiņi gadiem ilgi raustīti vai veikts neveiksmīgs permanentais grims.

Matu transplantācijas izmaksas

Matu transplantācija ir izteikti personalizēta procedūra, kuras cena ir atkarīga no graftu iegūšanas metodes (motorizētā vai manuālā), pārstādāmo graftu skaita un apstrādes laukuma. Aptuvenās izmaksas iespējams uzzināt, nosūtot problēmzonas fotogrāfijas uz e-pastu transplantacija@vc4.lv vēl pirms klātienes tikšanās, vai arī maksas klātienes konsultācijā ar speciālistu.

Fotogrāfiju nosacījumi:

  • attālums no fotografētās zonas – izstiepta roka;
  • labs apgaismojums, skaidrs fokuss;
  • fotogrāfiju rakurss – abi galvas sāni, pakausis, galvas skats no augšas, galvas skats no priekšpuses.

Kontaktinformācija:

https://vc4.lv/jaunumi/matu-parstadisana-efektivi-un-drosi/

E-pasts fotogrāfiju iesūtīšanai: transplantacija@vc4.lv

Maksas konsultācija ar ķirurģi dr. Ilzi Runci: 26821593

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!