Foto: Publicitātes foto

Plānojot virtuvi, viens no būtiskajiem jautājumiem ir plīts virsmas un tvaika nosūcēja izvēle. Jo atvērtāka un integrētāka ir virtuves zona kopējā plānojumā, jo lielāku uzmanību pievēršam dažādiem slēptiem tvaika nosūcēja risinājumiem. Salīdzinoši jauns risinājums ir indukcijas plīts virsma ar tvaika nosūcēju. Tā ir moderna un inovatīva ierīce, kas sevī apvieno indukcijas plīti, kas izmanto magnētisko lauku virtuves trauku uzsildīšanai, un tvaika nosūcēju, kas novada tvaiku, dūmus un smakas prom no gatavošanas virsmas. Šādas ierīces cena salīdzinājumā ar tradicionālām plītīm ir augsta, taču priekšrocības un sniegtie ieguvumi var kompensēt cenas starpību ilgtermiņā.

Lūk, būtiskās priekšrocības, ko piedāvā jaunā kombinētā ierīce:

  • Efektivitāte un elektroenerģijas ietaupījums

Indukcijas plīts virsma nodrošina ātru un precīzu sasilšanu, samazinot gatavošanas laiku un padarot to efektīvāku. Turklāt, tās energoefektivitāte ir augstāka salīdzinājumā ar tradicionālajām plītīm, jo indukcija sasilda tikai gatavošanas traukus, nevis gaisu ap tiem. Iekārtām ir A++ vai A+ energoefektivitātes klases.

  • Drošība

Indukcijas plīts virsma ir droša lietošanā, jo tā neizstaro siltumu, kad uz tās neatrodas gatavošanas trauks. Tas novērš iespējamos apdedzināšanās riskus, it īpaši, ja mājās ir mazi bērni. Turklāt, daudzas indukcijas plīts virsmas ir aprīkotas ar automātisku izslēgšanas funkciju, ja trauks no tās tiek noņemts.

  • Tīrīšana un uzturēšana

Indukcijas plīts virsma ar tvaika nosūcēju ir viegli tīrāma, jo tajā nav tradicionāli grūti tīrāmo atveru vai spraugu. Tvaika nosūcējs novada dūmus un smakas tieši no gatavošanas virsmas, novēršot to nokļūšanu apkārtējās vidē.

  • Dizains un estētika

Indukcijas plīts virsmas ar tvaika nosūcēju izskatās mūsdienīgi un atturīgi eleganti, tādēļ tās viegli iekļaut stilistiski dažādos virtuvju interjeros. Ne mazsvarīgi, ka šo konceptu piedāvā premium iekārtu ražotāji – itāļu "Elica", kas specializējas gaisa attīrīšanas un ventilācijas sistēmu ražošanā virtuves iekārtām, "Franke", "Bosch", u. c.

Kā darbojas un kādas funkcijas piedāvā plīts virsma ar nosūcēju?

Plīts virsmā integrētais nosūcējs ir gaisa attīrīšanas sistēma ar motoru, kas izvietota indukcijas virsmas centrā. Nosūcējs plīts virsmā nodrošina augstāku veiktspēju nekā parastie nosūcēji, absorbējot tvaiku un smakas rekordīsā laikā, tāpat zemu trokšņa līmeni un mazu enerģijas patēriņu.

Parasti uz virsmas atrodas divas lielas gatavošanas zonas, kuras var izmantot arī kā četras atsevišķas zonas. Parastās papildu funkcijas ir "Warming" – ēdiena uzsildīšana, virsmas ieslēgšanas bloķēšana bērnu drošībai, taimeris, ātras uzkarsēšanas funkcija.

Iegādājamas konvekcijas plīts virsmas, kas papildus piedāvā "Bain-Marie" funkciju, ēdiena sildīšanai. Šādas plīts virsmas var būt aprīkotas ar ūdens tvertni un ventilatoru, lai nodrošinātu siltuma cirkulāciju, kas uzturētu pārtiku siltumā. Ventilators var palīdzēt vienmērīgi sadalīt siltumu ūdens tvertnē un tālāk uz pārtikas traukiem.

Automātiskais režīms pēc plīts ieslēgšanas aktivizē tvaika nosūcēju un pats izvēlas piemērotu jaudas līmeni atkarībā no saražotā tvaika daudzuma. Tvaika nosūcējs ir ūdensdrošs. Iespējams iegādāties papildu tauku un ogles filtrus.

Plānojot iekārtas iegādi, jāņem vērā, ka nepieciešams atsevišķs aspirācijas komplekts (izplūdei) vai recirkulācijas komplekts (ja piemērots recirkulācijas režīmam).

Uzstādīšana tiek veikta saskaņā ar ražotāja norādījumiem un vietējām būvniecības un ventilācijas normām. Iekšējās cirkulācijas komplekta gadījumā jums būs jāuzstāda ventilators un filtru sistēma, lai nodrošinātu gaisa plūsmas cirkulāciju un attīrīšanu. Ārējās cirkulācijas komplekta gadījumā jāsavieno tvaika nosūcējs ar ārējo ventilācijas kanālu.

Šis pilnībā integrētās plīts virsmas un tvaika nosūcēja komplekts ir ideāla izvēle jebkurai modernai, minimālisma stila virtuvei, diskrēti samazinot nevēlamas smakas un kondensāciju jebkurā virtuvē.

Labāko ražotāju modeļi jau iegādājami pie mums – 220.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!